stefa0 25.02.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Mam okropnie nieustawna lazienke ze wzgledu na komin wentylacyjny, ktore przebiega na samym srodku. Wiem, okropienstwo, ale nie da sie z nim nic zrobic. Chcialabym zebyscie zerkneli na to, co z duza pomoca dobrych ludzi wykombinowalam. Chodzi o ustawienie poszczegolnych elementow. Kolorystyka i materialy sa przypadkowe. Chodzilo mi tylko o zagospodarowanie przestrzeni Wielu jest tutaj na forum fachowcow. Mysle, ze choc kilkoro mnie wspomoze http://img122.imageshack.us/img122/2329/wizualizacjawstepna322azienki7.jpg http://img127.imageshack.us/img127/2564/rzutnapralke0nv.jpg http://img122.imageshack.us/img122/451/gotowyrozstaw322azienki3bn.jpg Z gory goraco dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alis31 25.02.2006 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 To jest łazienka czy kuchnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 26.02.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Wyglada ok. Mam tylko watpliwosci czy umywalka nie jest z lewej strony za blisko sciany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 26.02.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Jak duża jest ta łazienka i czy sprzęty można ustawić dowolnie - chodzi mi o odpływy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa0 26.02.2006 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Lazienka ma wymiary 2x3,5 m ale znajduje sie w niej komin o wymiarach 0,6x1,36 m. Przylacza moga byc dowolnie, bo mieszkaie jeszcze nie stoi. Musze do przyszlego tygodnia doniesc deweloperowi nowy projekt Juz nie daje sama rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa0 26.02.2006 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 To jest łazienka czy kuchnia? Nie za bardzo rozumiem? A wyglada jak kuchnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 26.02.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Jak się tak przyglądam i przyglądam , to dałabym umywalkę właśnie na tę ścianę kominową, a nad nią duże lustro - nie wiem czy tak się da, tzn. czy można dać przyłącza w takiej ścianie. Wannę ustawiłabym wzdłuż prawej ściany, a jaka ma być ona duża? Dużo łatwiej by było gdybyś wkleiła rzut, bo mam problemy z wyobrażnią przestrzenną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 26.02.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 stefaO , jeżeli odpływy mogą być w dowolnym miejscu zastanowiłabym się nad WC na lewo od wejścia , schowanym za małym murkiem , bo teraz trochę za bardzo na widoku jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 26.02.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Też myślę, że Maxtorka ma rację - WC na lewo od wejścia, tam gdzie teraz WC - pralka ukryta za jakimiś drzwiczkami (taka mini szafa - na górze ręczniki), na słupie umywalka i wanna na prawej ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar.zag 26.02.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Też myślę, że Maxtorka ma rację - WC na lewo od wejścia, tam gdzie teraz WC - pralka ukryta za jakimiś drzwiczkami (taka mini szafa - na górze ręczniki), na słupie umywalka i wanna na prawej ścianie. Bardzo dobry pomysł,a mówiłas,ze masz problemy z wyobraznią przestrzenną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa0 26.02.2006 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Umywalka na kominie odpada A i nie wyobrazam sobie korzystania z kibelka, ktory bylby zaraz przy samych drzwiach. Juz sprawdzalam, nawet jak bedzie jakis murek, to i tak ie przejdzie. Blokada psychiczna mi na to nie pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 27.02.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 A mnie, moze nietypowo, takie ustawienie sie podoba. Tzn. podoba mi sie to, ze na sile nie jest pakowana umywalka na komin tylko we wneke obok. Jest to inaczej niz sie zaleca ale kto powiedzial, ze gorzej? Wymiary rozumiem, ze pasuja? Tzn. z umywalki i sedesu da sie swobodnie korzystac? A na tej scianie naprzeciw wejscia dalabym cos nielazienkowego, nie wiem, duzy obraz moze? Albo po prostu tafle lustra od dolu do gory. Ogolnie cos co po wejsciu do lazienki przyciagnie wzrok swoja nietypowoscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 27.02.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 umywalkę + lustro dałabym centralnie. Nie wiem jeszcze gdzie są drzwi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZofiaD 27.02.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Strefa0, a co to za liczny psiul na twoim obrazku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 27.02.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Ja już pewnie niczego odkrywczego nie wymyślę, ale uważam że takie usytuowanie pralki z szafką i wanny zaraz przy wejściu nie będzie dobrze wyglądać, ani nie będzie wygodne.Według mnie one są za blisko wejścia, za bardzo wchodzą na drzwi.Odnosi się wrażenie jakby trzeba było pokonać śluzę, aby się dostać do łazienki.Rzeczy duże, tak jak pralka z szafką powinny być usytuowane dalej od drzwi. Ale jak zaznaczyłam wyżej, to jest tylko moja opinia. Najważniejsze aby się Tobie podobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa0 27.02.2006 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Strefa0, a co to za �liczny psiul na twoim obrazku? Psiulencja, to adoptowana suczka Madzia (amstaff). Wzielismy ja z mezem dokladnie w Sylwestra od ludzi, ktorzy chcieli sie jej pozbyc Jesli nie znalezliby chetnych, mieli zamiar ja uspic. Nie wiem dlaczego, bo grzeczniejszego psiaka nie moglam sobie wymarzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa0 27.02.2006 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Ja już pewnie niczego odkrywczego nie wymyślę, ale uważam że takie usytuowanie pralki z szafką i wanny zaraz przy wejściu nie będzie dobrze wyglądać, ani nie będzie wygodne. Według mnie one są za blisko wejścia, za bardzo wchodzą na drzwi. Soniko chetnie wysluchuje wszystkich porad. Odleglosc od sciany po lewej stronie do drzwi wynosi 80 cm, a pralki maja typowo 60 cm szerokosci. Zostanie mi wiec jeszcze 20 cm do drzwi. Co do wanny i pralki, to teraz mam w mieszkaniu lazienke, a w niej pralke i zaraz za nia wanne zeraz po prawej stronie drzwi i absolutnie mi to nie przeszkadza. Bardziej mialabym problem z zaakceptowaniem kibelka obok drzwi. Ja uwazam, ze to wlasnie on powinien znajdowac sie w pewnej od nich odleglosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 27.02.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Szkoda ze nie można centralnie umywalki.;( W tym wypadku to ustawienie mi sie podoba. Fajnie by było zostawić komin z cegły i na to tafle szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa0 27.02.2006 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Wiesz oli, ze nawet juz myslalam, o wylozeniu komina jakims piaskowcem takim o nieregularnych ksztaltach i rozmiarach. Obawiam sie tylko, ze i tak juz przytlaczajacy pomieszczenie komin, jeszcze bardziej "wyjdzie" do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 28.02.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Jak czegoś nie mozemy zmienić to trzeba to polubić Może wyeksponować komin i powiedzieć ze tak miało być i specjalnie tam stoi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts