halszka1938 04.02.2003 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 składając zeznanie za 99r. i 00r nie odpisałam wpłat do kasy mieszkaniowej, czy da się to jeszcze odliczyć, dodam, że niestety zginęły mi wszyskie pityz góry dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 05.02.2003 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Jeśli masz przynajmniej PIT-y z zakładu pracy i dowody wpłat na KM, sprawa moim zdaniem jest do załatwienia korektą zeznania. Niemniej korektę trzeba składać na obowiązujących w danym czasie formularzach. Do korekty trzeba dołączyć pismo uzasadniające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 05.02.2003 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Kiedyś spotkałem się z wyjaśnieniem ekserta bodaj, że w Gazecie Prawnej, że termin do 30 kwietnia zobowiązuje podatnika na złożenie deklaracji opodatkowej natomiast brak jest terminu na wniesienie korekty zeznania podatkowego. Czyli taką korektę można złożyć w dowolnym czasie byle był on krótszy niż 5 lat od daty złożenia deklaracji (licząc pełne lata kalendarzowe). Ale w praktyce tego nie "ćwiczyłem".Co do zgubionego zeznania to przypuszczam, że pozostaje tylko zwrócenie się do US z wnioskiem (opłata skarbowa 5 zł) o udostępnienie do wglądu zeznania a następnie spisanie danych lub też skserowanie go.Spróbuj, może uda się Tobie odtworzyć PIT z 99 r. na podstawie Pitu za 2000 r., oraz informacji od pracodawców PIT 11 lub 8B za 99 r.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 05.02.2003 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Formularze z 99 r. pobierzesz ze strony http://www.mf.gov.pl/dokument.php?dzial=151&id=10099 Jestem przekonany, że czekać Cię będzie także konieczność dokonania korekt za lata 2000, 2001 i 2002. Formularze za te lata znajdziesz także na tej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka1938 05.02.2003 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 dziękuję za pomoczrobię tak:zwrócę się w formie pisemnej do US w celu wglądu do PIT 99r., zrobię korektę w tych latach w których to będzie konieczne, a następnie po wypłacie pieniążków podzielę się z wami tą miłą wiadomością (mam przynajmniej taką nadzieję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 05.02.2003 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Życzę powodzenia :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 05.02.2003 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Niestety korzystałam już z takiej uprzejmości pań w US. Odbyło się to, o dziwo, zupełnie bezboleśnie. Kupiłam czekoladki i poszłam skruszona wyznać paniom urzędniczkom swoje luki w edukacji.Były bardzo miłe. Pomogły mi nanieść poprawki nie tylko na ostatnim PIT-cie, ale i na wiążących się z nim wcześniejszych zeznaniach podatkowych. Sprawę załatwiałam troszkę z pominięciem drogi służbowej stąd czekoladki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka1938 06.02.2003 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2003 wstrzymałam się z wizytą w US ponieważ w 99r. byłam jeszcze młodym "dzieckiem" i nie zarabiałam za wiele, wpłaty do kasy mieszakniowej faktycznie dokonywali moi rodzice więc boję się teraz,że jak będę chciała odliczyć wpłaty do kasy to wyjdzie,że nie zarobiłam nawet tylu pieniędzy;prozę pomóżcie, nie bardzo wiem co mam robić Iść czy nie iść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts