Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

maxiSolar-nowe świetliki rurowe na rynku...

Recommended Posts

Na początek chciałbym wszystkich serdecznie przywitać. W drugiej kolejności oznajmić, że firma maxiSolar z Wrocławia wprowadziła do swojej oferty nowy produkt o nazwie maxiSolar. Świetliki Rurowe maxiSolar są to nowoczesne urządzenia doświetlające na odległość pomieszczenia światłem naturalnym. Jako jedyne na rynku o tak nowoczesnej budowie - mogą być montowane na dachach wszystkich typów. Zapraszam wszystkich do zapoznania się z naszą stroną poświęconą temu to produktowi – http://www.maxisolar.pl

Dziękuję i pozdrawiam serdecznie…

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam. Mam pytanko: czy takie świetliki można zamontować do piwnicy. Tzn. tak aby wychodziły na zewnątrz, te kopuły oczywiście, a rozpraszacze w środku w piwnicy. Rura będzie oczywiście zgięta pod kątem 90 stopni. Dzięki.

Tak, można. Taki projekt jest np. w parku wodnym w Krakowie. Są tam doświetlone sale konferencyjne pod ziemią. Często klienci oświetlają sobie w ten sposób piwnice tworząc w nich mini ogródki. Rośliny rozwijają się tak samo jak na zewnątrz, ponieważ świetlik dostarcza naturalne światło. Pamiętać jednak należy, aby rura światłonośna była docieplona wełna mineralną np 60 mm. Zalecamy wybudowanie dodatkowego szachu tak aby rura nie biegła tylko w samej ziemi. Rura światłonośna jest giętka, więc można ją wyginać, a straty światła są minimalne.

• 2 weeks później...

Witam. Od dziœ mamy w sprzedaży nowe wyposażenie do naszych œwietlików rurowych. Œwietliki jak wiadomo œwiecš wtedy kiedy jest jasno na dworze. Dlatego wprowadziliœmy nowe rozwišzanie pozwalajšce œwietlikom spełniać swojš rolę także w dzień. W œrodku œwietlika montowane jest dodatkowe oœwietlenie podłšczone do instalacji elektrycznej. W nocy taki œwietlik jest po prostu zwyczajnš lampš. Oszczędza to miejsca na suficie i nie trzeba już montować w pomieszczeniach dodatkowego oœwietlenia elektrycznego obok œwietlika ponieważ to oœwietlenie jest już w nim samym.

Teraz mamy zdrowe naturalne œwiatło w pomieszczeniu za dnia, a w nocy normalnš lampę.

czy świetliki można montować w płaskim dachu?

czy na rynku są świetliki rurowe o średnicy większej niż 550 mm? (takie znalazłem) - wiem, że macie zamiar wprowadzić w maju świetliki 600 mm

czy ewentualnie w W-wie bądź okolicahc można przekonać się jakie światło daje taki świetlik?

Witam,

tak świetliki rurowe maxiSolar można zamontować na płaskim dachu, ponieważ są szczelne.

Tak jak napisałeś chcemy wprowadzić świetlik 600 mm. Ten świetlik jest już gotowy i przechodzi właśnie ostatnie testy. W przyszłym roku będziemy wprowadzać kolejny świetlik i będzie on miał aż 900 mm. Świetlików rurowych o większych średniacach nie znam.

W Warszawie zamontowanych zostało dużo takich swietlików. Są to jednak domki jednorodzinne i obawiam się, że ciężko będzie namówić właścicieli aby pokazali jak świecą. Proponuję zgłościć się do firmy Wąsikowski z Nieporętu, która to zaistalowała już wiele takich świetlików, może coś podpowiedzą.

Przy okazji jesłi będziesz w Krakowie zapraszam do parku wodnego. Sale konferencyjne pod ziemią są właśnie oświetlone świetlikami rurowymi i można zobaczyć jak to wygląda i ile daje światła.

Pozdrawiam.

A jak to wygląda na suficie - super by było zobaczyć zdjęcia a jak nie to chociaż opis. I jeszcze pytanko, wyczytałam że można montować w łazienkach a co z parą? nie przeszkadza?

Ponadto chciałabym poprosić o "wklejenie" zdjęcia jak zamontowany świetlik wygląda od strony dachu domu. Jestem ciekawa czy to nie szpeci elewacji, tzn. całego widoku na dom. Dziękuje i pozdrawiam :wink:

Witam...

postaram się jak naszybciej zrobić zdjęcia œwietlika już zamontowanego. Ten nowy typ swietlików jest w dostępny od niedawna i nie miałem możliwoœci porobić dokładnych zdjęć.

Osoby zainteresowane dokładnymi zdjęciami proszę o podesłanie mi e-maili na [email protected] to odeœlę zdjęcia samych częœci wycišgniętych z pudełka. Zrobię zdjecia kopuły i rozpraszacza specjalnie dla dominii i alison...

Pozdrawiam