jarek .K 26.02.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Chcę połozyc w salonie parkiet dębowy. Parkieciarz powiedział że podstawą jest idealnie równe podłoże!Po zrobieniu zacierek przez "Fachowców" stwierdziłem że podłoże nie jest idealnie równe- przykładając 2 metrową poziomicę "łatę"stwierdziłem że są od 1-2mm prześwity.Majster powiedział abym kupił klej atlas - do kafelek i tym bedzie wyrównywał nierówności. Stwierdził, iż zacierki nie może robić bo beton się "odparzy".Mam pytanie czy takim klejem można wyrównywać podłoże i czy nie będzie później problemu z parkietem "odpadanie klepek".A moze jest inny sposób na wyrównanie podłoża pod parkiet. Bardzo proszę o Wasze opinie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 26.02.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 2mm nierówności chyba są dopuszczalne - nie wiem czy jest sens to wyrównywać, jeśli już to chyba lepiej zrobić wylewkę samopoziomującą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 26.02.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Chcę połozyc w salonie parkiet dębowy. Parkieciarz powiedział że podstawą jest idealnie równe podłoże!Po zrobieniu zacierek przez "Fachowców" stwierdziłem że podłoże nie jest idealnie równe- przykładając 2 metrową poziomicę "łatę"stwierdziłem że są od 1-2mm prześwity.Majster powiedział abym kupił klej atlas - do kafelek i tym bedzie wyrównywał nierówności. Stwierdził, iż zacierki nie może robić bo beton się "odparzy". Mam pytanie czy takim klejem można wyrównywać podłoże i czy nie będzie później problemu z parkietem "odpadanie klepek".A moze jest inny sposób na wyrównanie podłoża pod parkiet. Bardzo proszę o Wasze opinie!!! witam na początem zmieniłbym "majstra " od parkietu ktory chce wyrównywać podłoże klejem nierówności podłoża 1-2 mm na odległości 2mb to wzorowo wykonane podłoże pozdrawiam JZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 26.02.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 w sumie to parkieciarz cedyduje na miejscu o jakości i równości podłoża ...więc trzeba się dostosowac o ile nie ma innego parkiecirza pod ręką ..od robi -on decyduje i on ręczy za ew błędy.do wyrównania podłoża moge ci polecić masy samopoziomujące od 2do 5mm , najlepiej tego samego producenta co klej do parkietu, a swoją droga ja również mam odchylenia max 1 mm na 2 mb i jak mi mój powie ze chce wylać to się załamię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 26.02.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 U mnie parkieciarz przed kładzeniem mozaiki parkietowej wyszlifował wylewki maszyną pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 26.02.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 U mnie parkieciarz przed kładzeniem mozaiki parkietowej wyszlifował wylewki maszyną pozdr - Krzysiek I to bym polecał! Bo bardziej istotna jest odpowiednia szorstkość niż idealny poziom. A jak napisał janzar posadzka jest OK (2 mm na 2 metowej łacie). PS. Kiepskiej baletnicy to i rąbek spódnicy przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mstrogow 27.02.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Ja tez proponuje zmienic pakrkieciarza .A atlasem to nich on sobie podłoże pod piątą klepke wyrówna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts