PawEd 16.05.2006 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Witamy serdecznie Wczoraj zdjelismy humus i po raz pierwszy mamy na dzialce orientacyjny zarys miesca gdzie bedzie stal dom ... fajne uczucie Czytalismy ze wiele osob powiekszalo okna na dole (a moze na gorze tez?) ... na jaki wymiar? ... KIA u Was wszystko juz sliczne, czy Ty powiekszales okna? ... jak jest z doswietleniem wnetrz? Pozdrawiamy E&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 17.05.2006 03:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Nie, okna nie są powiększone, choć początkowo murarze "chcieli" żeby były większe Otwory okienne były robione na okno i skrzynkę roletową, więc sam wymiar okna jest taki jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 17.05.2006 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 WitamCzy ktoś podwyższał ścianę kolankową na poddaszu? PozdrawiamySylwia i MAciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 17.05.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Podwyższyłem - na razie tylko w projekcie o 12 cm =>92 cm Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 17.05.2006 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 My chcemy podwyższyć do 120 cm, ale nie wiem jak to będzie wyglądało na zewnątrz, bo to jednak bardzo dużo aż 40 cm. Pewnie trzeba będzie podwyższyć daszki na przodzi i nad tarasem. Nie mam wyobraźni jak to architektonicznie może wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 17.05.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Nad problemem podwyższenia ściany kolankowej zastanawialiśmy się długo i po analizie podnieśliśmy ścianke o 20 cm. O więcej nie polecamy ponieważ po: 1.aby coś zobaczyć przez okna dachowe trzeba wejść na ... cosik 2.daszki nad gankiem i nad tarasem będą pod dachem głównym i wtedy wygląd domku już jest inny - gorszy ( my i tak podnieśliśmy daszek o 10 cm do góry i zmieniliśmy kąt nachylenia) ale decyzja należy do Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 25.05.2006 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 WitamDzisiaj mąż pojechał po kserokopie projektu decyzji o warunkach zabudowy i zamówić mapkę do celów projektowych. Zastanawiam się jeszcze nad zmianami w projekcie, najwyższy czas go zamówić, a ja się wciąż zastanawiam. Chyba aż tak dużo tych zmian nie będzie. Najważniejsze wydaje mi się podwyższenie tej ściany kolankowej. Zmiany wewnętrzene też dają wiele do życzenia. Kuchnia wydaje mi się mała, ale nie wiem, co z tym zrobić. Trochę może byc ciemna, bo będzie mniej więcej od wschodu. Łazienka do góry też jest jakos nie ustawna, bo nie ma gdzie prysznica wepchnąć. PozdrawiamSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 25.05.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 My podnieśliśmy ściankę o 24. Daszki też poszły wyżej.To prawda z wyglądaniem kiepsko ale mnóstwo innych zalet.Ale to tylko problem naszej sypialni i łazienki. ŁAZIENKI:- Parter (nie mamy tam kotłowni a komin od stropu) ftp://feniks:[email protected]/Parter.jpg- Poddasze (komin w rogu a nie na środku) ftp://feniks:[email protected]/Pietro.jpg Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loppez 31.05.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 witajcie! dawno mnie nie było ale za to mam dobre wiadomości:-) dostaliśmy warunki zabudowy! po 11 tygodniach ! wprawdzie jeszcze nie mam pisma w ręku, ale pani, która zajmuje się naszą sprawą dzwoniła i powiedziała, ze jest pozytywnie! hurra!!! ja widzialam 3 feniksy obok siebie i żaden nie miał zadaszenia, wszyscy zrezygnowali, nie wiem dlaczego, miały też zmienione zadaszenia nad garażem - dachy spadziste, powierzchnie nad garażem wykorzystane jako dodatkowya sypialnia z małą łazienką, fajnie wyglądają widziałam je od środka i bardzo mi się podobają, aha i żaden nie miał balkonu na górze, kuchnie były bez spiżarni i powiększone oraz dodane okno, jest dużo jaśniej pozdrawiam fan club feniksa i życzę powodzenia wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 01.06.2006 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Witam My też mamy warunki zabudowy, ale narazie jest to projekt. Za prawdziwym trzeba zaczekać jakieś 2 tygodnie, bo muszą przyjść potwierdzenia. My będziemy w niedzielę dopiero zamawiać projekt Fenixa. Na pewno bez garażu, bo mamy malutką działkę. Odnośnie w/w zmian, to jednak my pozostaniemy przy balkonie i zadaszeniu. Bo fajnie jest mieć taki daszek w razie deszczu. Zamiast spiżarni zrobimy garderobę i wejście z wiatrołapu. Kuchnia może zostać taka mała, bo obecnie mam taką i wcale nie narzekam. Im mniejsza, tym mniej sprzątania. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 01.06.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 U mnie daszek obecnie w projekcie jest, ale długo się zastanawialiśmy czy ma być. Od Domusa, w liście odstępstw od projektu, mamy pozwolenia na rezygnacje z tego daszka. Ze względu na wielkość działki, zmniejszyliśmy troche taras. Nadal szukam ekipy do wybudowania Fenixa. Pozdrawiam,Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek.bo 01.06.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 witajcie wszyscy feniksowicze,wreszczie udało sie wrócic od "helmuta" i tu mała niespodzianka... pozwolenie na budowe dopiero za dwa tygodnie no cóż na temat papierkografii napisano chyba juz wszystko więc ja już nie bede dokładał.ciesze sie ze macie juz swoje warunki zabudowy bedzie wiec nas co najmniej czworo budujacych ciesze sie.Konrad jesli nadal szukkasz ekipy budowlanej to ja moge ci pomoc..pozdrawiam was wszystkich darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 01.06.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Witam,Tak nadal szukam i chętnie przyjmę każdą pomoc w tej kwestii Pozdrawiam,Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek.bo 02.06.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 witaj konrad podaj jakiegoś maila to wysle ci jakies informacje odnosnie moich cen,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 05.06.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Oglądałem Feniks u kolegi, wybudowny prawie zgodnie z projektem. Z zewnątrz bez zmian, w środku zmienione wejście do kotłowni z garażu. W sumie projekt jest OK, wygląda na mały z zewnątrz, zaś w środku jest nad wyraz przestronny. Osobiście wybiorę dla siebie albo Feniksa albo projekt o nazwie SP 2005, ze Studia Projekt w Cieszynie. Podaje strone do tego biura projektowego z prośbą o opinie. http://studioprojekt.pl/projekt.php?id=SP-2005&idk=4&strona=&str=projekty.php[ /color] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 06.06.2006 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 WitamWczoraj zamówiliśmy projekt Fenixa i czekamy, aż listonosz nam go przyniesie. PozdrawiamSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 06.06.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Oglądałem Feniks u kolegi, wybudowny prawie zgodnie z projektem. Z zewnątrz bez zmian, w środku zmienione wejście do kotłowni z garażu. W sumie projekt jest OK, wygląda na mały z zewnątrz, zaś w środku jest nad wyraz przestronny. Osobiście wybiorę dla siebie albo Feniksa albo projekt o nazwie SP 2005, ze Studia Projekt w Cieszynie. Podaje strone do tego biura projektowego z prośbą o opinie. http://studioprojekt.pl/projekt.php?id=SP-2005&idk=4&strona=&str=projekty.php[ /color] Projekt troche mniejszy od Feniksa, ale funkcjonalnie bardzo podobny wewnątrz. W standardzie zawiera zmianę, którą wprowadziłem podczas adaptacji - pomieszczenie nad garażem. Mojej żonie w Feniksie podobało się charakrerystyczne wejście, czego nie ma w SP2005 Pozdrawiam, Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 06.06.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Może dobrym rozwiązaniem byłoby zmodernizowanie SP 2005 przez zaadoptowanie wejścia do domu z Feniksa. Ten daszek podparty dwoma kolumnami ma niezaprzeczalny urok. Reszta funkcjonalna zostałaby z SP, ewentualnie można zrezygnować z balkonu i przykryć wykusz daszkiem. Przecież w domu praktycznie nie wychodzi się na balkon, gdy całe działka jest do dyspozycji. Taniej będzie i bardziej niezawodnie, bez przecieków z balkonu do wykusza. Pozdarawiam Zenon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek.bo 06.06.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 witam wszystkich; ja juz licze godziny do otrzymania pozwolenia na budowe(ciagle mnie zapewniaja ze jutro ale dzis troche im tam narobilem teatru i obiecali znow ze jutro to juz na pewno),uwaga na temat wychodzenia na balkon wydaje sie chyba trafna choc w moim przypadku ten balkon bedzie bo nie bede schodzil na dwor zeby zapalic (kto nie pali nie zrozumie tego problemu),do ogolnych ocen feniksa dorzuce jeszcze raz to co juz kiedys pisalem,jego najwieksza zaleta jest prostota konstrukcji i funkcjonalnosc,dla 4-osobowej rodziny jest w sam raz;na dniach zaczynam kopac row pod fundamenty,pozdrawiam was darek z ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loppez 06.06.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 my mamy zamiar w ogóle zrezygnować z tego wykuszu, widziałam go "na żywo" i wg mnie jest za mały, a koszty związane z jego budową dość duże (okna), nawet przy rezygnacji z balkonu nad wykuszem koszty dachu nad nim i każdej "pierdoły" (koguciki itp.) wg mnie nie są warte zachodu, ale to oczywiście moje zdanie pozdrawiam wszystkich, my ruszymy zapewne najwcześniej jesienią, o ile pogoda pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts