Sylwina_a 03.07.2006 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Witam Ta biurokracja mnie wykończy. Dzwonię dzisiaj do Urzędu Miasta z pytaniem kiedy w końcu będzie decyzja o warunkach zabudowy, a facet mi odpowiada, że już od 14 czerwca czeka na nasz odbiór i jest gotowa. Normalnie można by się ........., a wcześniej gadał, że da nam znać, jak będzie gotowa. Jednak trzeba liczyc tylko na siebie. No i mapka do celów projektowych będzie albo jutro albo pojutrze. Będziemy mieć 14 sztuk za ok. 400 zł. Geodeta chciał 450 zł, ale jakoś zniżył do 400 zł. Ciekawe czy tak weźmie, jak będziemy mu płacić. Także teraz trzeba jakiegoś budowlańca i zacząć starania o pozwolenie na budowę. Trzeba jeszcze dokonać zmian i adaptację projektu. Chyba mnie to wszystko przerasta. Ale jakos powoli, może wybrniemy z tych papierków. Ja lubię załatwiać takie rzeczy. Tylko u nas problem jest taki, że mieszkamy ok. 40 km od miasta, w którym jest nasza działka i to wszystko wiąże się z wyjazdami. Mąż pracuje i zabiera samochód i to wszystko sie ciągnie. Ale ja Wam tu narzekam. A Darek już szuka betoniarni. Aż można pozazdrościć. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loppez 03.07.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 ja już też mam decyzję o warunkach zabudowy , dziś zadzwoniła do mnie Pani z UM i powiedziała, że za pół godzinki (czas na ostęplowanie) decyzja będzie do odbioru i była!! ogromnie się cieszę warunki dali mi super, wszystko tak jak chciałam; cudowny dzień czy możecie mi powiedzieć po co wam 14 sztuk mapek do celów projektowych, ja mam jedną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 04.07.2006 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Witam loppez My jutro mamy do odbioru decyzję już na 100%, bo czeka na nas. Mapki też od razu jutro odbierzemy od geodety. Te mapy są potrzebne do gościa 4 sztuki, który będzie nam adoptował projekt i prowadził budowę. I reszta po 3 albo 4 (to zależy) do projektów przyłącza wody, kanalizy, energii. No, a potem gazu. Taka mapka jest ważna niby pół roku, ale jeżeli zajdą jakieś zmiany, to staje sie nieważna. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 05.07.2006 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Witam Mam w końcu w domu decyzję o warunkach zabudowy i mapki do celów projektowych. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek.bo 11.07.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 witam serdecznie,mam ostatnio mało czasu i nie zaglądam na forum jest dużo pracy na działce związanej z uprzątaniem terenu, w odpowiedzi na zapytanie ,jesli chodzi o dach nad wejsciem to wydłużyliśmy go o 60 cm pozdrawiam darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 21.07.2006 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Witam My narazie stoimy w kropce, bo nie mamy czasu zawieźć wszystkich papierów do projektanta, ponieważ tydzień temu urodził nam się synuś, który pochłania cały nasz czas. Pozdrawiam Sylwia i Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 21.07.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Gratulacje dla szczęśliwych Rodziców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qba94089 28.07.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Witam serdecznie wszystkich od Feniksa !I pytam.Czy ktos z Was natknal sie moze na projekt podobny do Feniksa, ale z trzema lazienkami (dwie na gorze) ? Moglby byc troche wiekszy, ale z takim samym rozkladem na dole. I najlepiej jakby schody byly zabiegowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 28.07.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Witam serdecznie wszystkich od Feniksa ! I pytam. Czy ktos z Was natknal sie moze na projekt podobny do Feniksa, ale z trzema lazienkami (dwie na gorze) ? Moglby byc troche wiekszy, ale z takim samym rozkladem na dole. I najlepiej jakby schody byly zabiegowe... Ja zrobiłem 2 łazieniki na górze w ramach adaptacji - zamiast garderoby i wejście z pokoju z tarasem. Pozdrawiam, Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 31.07.2006 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Witam W piątek zawieźliśmy do architekta projekt do adaptacji. Także zdecydowaliśmy się na takie zmiany: - na parterze od frontu powiększyliśmy okna 150x150 - pomniejszyliśmy taras - zamiast spizarni zrobiliśmy garderobę i wejście z wiatrołapu - do kotłowni wejście z wiatrołapu - na poddaszu usunęliśmy 2 okna połaciowe - podnieśliśmy ściankę kolankową i w związku z tym zmiana kąta nachylenia daszków i też je podnieśliśmy (ale ile to ma facet wyliczyć, żeby miało to jakiś wygląd) i więcej zewnętrzych zmian nie planujemy, chociaż w trakcie budowy może się wiele takich zmian dokonać. Architekt przygotuje nam tez wszystkie dokumenty potrzebne do pozwolenia i może na zimę je dostaniemy Musimy zrobić projekt zjazdu do drogi publicznej i będzie nas to kosztowało ok. 500 zł. Nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest potrzebne. Jestem "zielona", bo co chwilę coś innego jest potrzebne. Pozdrawiamy Sylwia i Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek.bo 01.08.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 witaj sylwia witaj macku prtedewszystkim serdeczne gratulacje z okazji urodzin syna DOBRA ROBOTA sluchaj jesli chodzi o projekt zjazdu z drogi publicznej to ja tez musialem go robic,procz tego wszystkie inne projekty(woda,szambo,przylacze elektryczne,a nawet wrysowane musi byc projekt kosza na smieci ) u mnie wylane fundamentyi za chwile zaczynam murowac(jak wroce od "helmuta") serdecznie pozdrawiam darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 02.08.2006 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witam My też musimy zrobic projekt szamba, ale tym zajmie się facet, który nam adoptuje projekt Fenixa. I oczywiście też musimy zrobić projekt przyłacza wody i energii. Ale z tym jeszcze nie myśleliśmy. Projekt wody zrobią w wodociągach, a projekt energii jeszcze nie wiem gdzie. Oczywiście jest jeszcze w drodze gaz, ale narazie damy sobie z nim spokój. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loppez 08.08.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 sylwina! syn jest, dom, można by powiedzieć w drodze, jeszcze tylko drzewo i twój mąż osiągnie szczyt marzeń a tak serio - to gratulacje ja mam dwóch synów i ani jednego domu, za to kilka drzew pozdrowienia dla wszystkich fenixomanek i manów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 23.08.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Czesc czy Ktoś z Was przerabiał schody w projekcie Feniks? Czy wg Was nie są za strome i za wąskie?I jeszcze mam drugie pytanie co do zmian w projekcie: czy poszerzaliście garaż i bramę do garażu? PozdrDM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 23.08.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Czesc czy Ktoś z Was przerabiał schody w projekcie Feniks? Czy wg Was nie są za strome i za wąskie? I jeszcze mam drugie pytanie co do zmian w projekcie: czy poszerzaliście garaż i bramę do garażu? Pozdr DM W projekcie mam przerobione - ze względu na pomieszczenie nad garażem, ale z zachowaniem parametrów wyjściowych (wysokość i szerokość stopnia), a jak wyjdzie w rzeczywistości, czas pokaże Pozdrawiam, Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loppez 27.08.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 linki do schodów http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=1&id=44031&q=Feniks&k=7&nxt=0 lub http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=17775&postdays=0&postorder=asc&start=120 - na tej stronie jest o feniksie i wklejone jest też zdjęcie schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 03.09.2006 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Wczoraj byliśmy u naszego architekta złożyć podpisy na wniosku o pozwolenie na budowę. Jutro albo pojutrze wniosek ląduje w Starostwie. Musimy jeszcze złożyć wniosek o pozwolenie na zjazd z drogi, ale wszystko też jest w trakcie. W tygodniu jedziemy do wodociągów dać zlecenie na projekt przyłącza wody. Koszt takiego projektu ok. 350 zł. A koszt projekt zjazdu z drogi ok. 500 zł. Pocieszyli nas, że zanim my sie wybudujemy, to kanalizacja będzie już zrobiona. Myślę, że nas architekt z nas nie zdarł i za adaptację projektu (dosyć dużo zmian), projekt zagospodarowania działki, projekt szamba i za przygotowanie wszystkich papierków do pozwolenia na budowę weźmie od nas 600 zł. Dobra cena? Oczywiście oprócz projektu zjazdu z drogi. Pozdrawiam Sylwia i Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 04.09.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Wczoraj byliśmy u naszego architekta złożyć podpisy na wniosku o pozwolenie na budowę. Jutro albo pojutrze wniosek ląduje w Starostwie. Musimy jeszcze złożyć wniosek o pozwolenie na zjazd z drogi, ale wszystko też jest w trakcie. W tygodniu jedziemy do wodociągów dać zlecenie na projekt przyłącza wody. Koszt takiego projektu ok. 350 zł. A koszt projekt zjazdu z drogi ok. 500 zł. Pocieszyli nas, że zanim my sie wybudujemy, to kanalizacja będzie już zrobiona. Myślę, że nas architekt z nas nie zdarł i za adaptację projektu (dosyć dużo zmian), projekt zagospodarowania działki, projekt szamba i za przygotowanie wszystkich papierków do pozwolenia na budowę weźmie od nas 600 zł. Dobra cena? Oczywiście oprócz projektu zjazdu z drogi. Pozdrawiam Sylwia i Maciej Cena bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiod 07.09.2006 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Witajcie Chciałam się przyłączyć do klubu feniksowiczów:) Buduję z męzem w woj.Zachodniopomorskim W sumie jesteśmy teraz na etapie wykańczania mysle ,ze w przyszłym roku sie wprowadzimy,tzn mam taka nadzieję pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 08.09.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Wczoraj byliśmy u naszego architekta złożyć podpisy na wniosku o pozwolenie na budowę. Jutro albo pojutrze wniosek ląduje w Starostwie. Musimy jeszcze złożyć wniosek o pozwolenie na zjazd z drogi, ale wszystko też jest w trakcie. W tygodniu jedziemy do wodociągów dać zlecenie na projekt przyłącza wody. Koszt takiego projektu ok. 350 zł. A koszt projekt zjazdu z drogi ok. 500 zł. Pocieszyli nas, że zanim my sie wybudujemy, to kanalizacja będzie już zrobiona. Myślę, że nas architekt z nas nie zdarł i za adaptację projektu (dosyć dużo zmian), projekt zagospodarowania działki, projekt szamba i za przygotowanie wszystkich papierków do pozwolenia na budowę weźmie od nas 600 zł. Dobra cena? Oczywiście oprócz projektu zjazdu z drogi. Pozdrawiam Sylwia i Maciej Cena bardzo dobra. Potwierdzam ... cena super. Niestety warszawskie ceny są sporo wyższe. Ja jestem na etapie zmian w projekcie. W efekcie nie będzie ich dużo ( najważniejsze to podwyższenie ścianki kolankowej i drzwi pod schodami do garażu, poza tym przesunięcie ścianki działowej między dolną łazienką i kotłownią na równi z kominem od strony kotłowni - hasło "prysznic"). Chciałbym Was się poradzić. Czy robiliście jakieś zmiany w garażu (oprócz drzwi pod schodami)? Ja mam już dwie opinie co do tego, żeby poszerzyć garaż o 0,5 m, żeby brama wjazdowa miała 3 m szerokości. I jeszcze by się przydało okno w ścianie bocznej garażu. Byłbym wdzięczny za wypowiedź w tej kwestii. Pozdrowienia Darek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts