Sylwina_a 08.09.2006 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 witam no my niestety mamy tylko podstawowy projekt, bez garażu, ze względu na wąską działkę. Też myślimy nad łazienką na dole, co z nią zrobić. Ale wpadłam na pomysł, że wydłużymy ją i wtedy na końcu zmieści się prysznic. Możemy wydłużać ile chcemy, bo wejście do kotłowni będzie z wiatrołapu, więc drzwi nie będą nam przeszkadzać. Ale w projekcie nie zmieniłam tego, bo przesunęłam ścianę działową na komin trochę centymetrów, ale potem okazało się to bez sensu, ale decyzji już nie cofnęłam, bo tak już zostało zaadoptowane. Nie pomyślałam wcześniej, że ten komin wystaje, a takiego "wygryzionego" brodzika się nie kupi. 4 września złożony został wniosek o pozwolenie na budowę. Rozmawiałam z naszym kierownikiem budowy na temat tej łazienki i twierdził, że takie wewnętrzne zmiany sa nie istotne, bo nikt z miarką nie chodzi i nie mierzy. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 09.09.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Dzieki Sylwia za odpowiedź. Zapomniałem że masz projekt bez garażu. A szkoda bo pewnie miałabyś konkretne przemyślenia... A co do dolnej łazienki to rzeczywiście można ją również wydłużyć - tak jak na zdjęciach u Bastka. PozdrowieniaDarek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 09.09.2006 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Ja mam już dwie opinie co do tego, żeby poszerzyć garaż o 0,5 m, żeby brama wjazdowa miała 3 m szerokości. I jeszcze by się przydało okno w ścianie bocznej garażu. Byłbym wdzięczny za wypowiedź w tej kwestii. Pozdrowienia Darek M. To prawda. Garaż jest za wąski. Brama 2,40 pozwoli na wjazd samochodu tylko z niewielkim zapasem. Zmierz przeciętny samochód w najszerszym miejscu (lusterka). Te pół metra to dobry pomysł. Jeśli masz możliwość doświetlenia to warto. Ja mam ciemny garaż. Minimum to luksfery. Oczywiście te zmiany to dodatkowe koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek.bo 24.09.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 witajcie dawno nie pisałem bo byłem w szpitalu ale widzę że temat jeszcze nie zaginął bardzo sie ciesze i pozdrawiam was goraco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 04.10.2006 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Witam Dzisiaj mija miesiąc od złożenia wniosku o pozwolenie i cisza jak narazie. Ciekawe kiedy się odezwie nasz kierownik, bo on ma za tym chodzić. W trakcie jest też projekt przyłącza wody i też narazie to cisza. Pozdrawiamy Sylwia i Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 24.10.2006 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Witam Wczoraj wreszcie cos w sprawie budowy, ale wodociągu Mamy projekt przyłącza wody. Ważny podobno 2 lata, więc trzeba się streszczać. Chcemy pobudować fundamenty bez wody. Ciekawe czy to się uda. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek.bo 30.10.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 witam was!!!! tak mi przykro ze nie mam czasu tutaj zagladac moja budowa sie posuwa do przodu ale baaaaaaaardzo wolno bo ciagle musze wyjezdzdac,w tej chwili sa wszystkie przylacza sa fundamenty drenaz i troszeczke murow no coz reszta chyba wiosna pozdrawiam was serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 30.10.2006 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Witam Darku Gratuluję tego, że budowa się jakoś posuwa. U nas wszystko stoi w miejscu, czyli nie mamy jeszcze tego pozwolenia. No, ale zawsze trzeba mieć nadzieję, że będzie lepiej i na wiosnę chyba wszystko zaczniemy. Pozdrawiam Sylwia i Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 14.11.2006 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Witam Wczoraj dzwonił kierownik budowy i pozwolenie na budowę jest już (dopiero) u niego. Schował gdzieś nasz nr telefonu i dopiero teraz dzwonił. Na pewno w tym roku nic nie zaczniemy, także za jakiś czas odbierzemy pozwolenie i na wiosnę chyba ruszamy. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 11.01.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 WitamDo tej pory byłam jako SylwinaA Pozowlenie mamy. Teraz tylko czekamy aż zima przyjdzie i przejdzie i wtedy dopiero kopanie fundamentów.Mamy juz zakupiony pustak U220 i trochę cementu. Wydaje się to pewnie dziwne, ale w zasadzie chcieliśmy się pospieszyć przed zdrożeniem materiałów budowlanych i za cement zapłaciliśmy, a wybierzemy wtedy, jak będzie nam potrzebny. A cegły czekają na placu u sprzedającego, bo po co zawozić tak daleko na działkę w dodatku nie ogrodzoną.Zastanawialiśmy się bardzo długo z czego zbudować i w końcu wybraliśmy ten pustak. Beton komórkowy odradzał nam i kierbud i wykonawca. A wykonawcę też mamy. Sprawa dograna, tylko cena do końca nie dogadana, ale myślę, że z nas nie będzie zdzierał, bo to dobry znajomy - Władek.PozdrawiamySylwia i Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts