Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam :)

no my niestety mamy tylko podstawowy projekt, bez garażu, ze względu na wąską działkę.

Też myślimy nad łazienką na dole, co z nią zrobić. Ale wpadłam na pomysł, że wydłużymy ją i wtedy na końcu zmieści się prysznic. Możemy wydłużać ile chcemy, bo wejście do kotłowni będzie z wiatrołapu, więc drzwi nie będą nam przeszkadzać. Ale w projekcie nie zmieniłam tego, bo przesunęłam ścianę działową na komin trochę centymetrów, ale potem okazało się to bez sensu, ale decyzji już nie cofnęłam, bo tak już zostało zaadoptowane. Nie pomyślałam wcześniej, że ten komin wystaje, a takiego "wygryzionego" brodzika się nie kupi.

4 września :lol: złożony został wniosek o pozwolenie na budowę.

Rozmawiałam z naszym kierownikiem budowy na temat tej łazienki i twierdził, że takie wewnętrzne zmiany sa nie istotne, bo nikt z miarką nie chodzi i nie mierzy. :wink:

Pozdrawiam

Sylwia

• Odpowiedzi 129
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam już dwie opinie co do tego, żeby poszerzyć garaż o 0,5 m, żeby brama wjazdowa miała 3 m szerokości. I jeszcze by się przydało okno w ścianie bocznej garażu.

Byłbym wdzięczny za wypowiedź w tej kwestii.

Pozdrowienia

Darek M.

To prawda.

Garaż jest za wąski.

Brama 2,40 pozwoli na wjazd samochodu tylko z niewielkim zapasem.

Zmierz przeciętny samochód w najszerszym miejscu (lusterka).

Te pół metra to dobry pomysł.

Jeśli masz możliwość doświetlenia to warto.

Ja mam ciemny garaż. Minimum to luksfery.

Oczywiście te zmiany to dodatkowe koszty.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...

Witam

Do tej pory byłam jako SylwinaA

Pozowlenie mamy. Teraz tylko czekamy aż zima przyjdzie i przejdzie i wtedy dopiero kopanie fundamentów.

Mamy juz zakupiony pustak U220 i trochę cementu. Wydaje się to pewnie dziwne, ale w zasadzie chcieliśmy się pospieszyć przed zdrożeniem materiałów budowlanych i za cement zapłaciliśmy, a wybierzemy wtedy, jak będzie nam potrzebny. A cegły czekają na placu u sprzedającego, bo po co zawozić tak daleko na działkę w dodatku nie ogrodzoną.

Zastanawialiśmy się bardzo długo z czego zbudować i w końcu wybraliśmy ten pustak.

Beton komórkowy odradzał nam i kierbud i wykonawca. A wykonawcę też mamy. Sprawa dograna, tylko cena do końca nie dogadana, ale myślę, że z nas nie będzie zdzierał, bo to dobry znajomy - Władek.

Pozdrawiamy

Sylwia i Maciej