loppez 08.03.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 też zastanawiam się nad "wyprostowaniem" wnęki ale pewna jeszcze nie jestem, chcę wprowadzić zmiany w kuchni, nad garażem okno koniecznie, a co do stropu, to kompletnie się nie znam, tym zajmował się będzie mój mążpozdrawiammonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 15.03.2006 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Jeżeli chodzi o strop drewniany, to mąż mi tylko powiedział, że całkowicie odpada. Przez następnych kilka tygodni będę czekać na decyzję o warunkach zabudowy, więc teraz intensywnie zastanawiam się nad zmianami. Chociaż myślę, że im więcej sie zastanawiam, tym więcej bym zmieniła. Projekt zamówimy za jakieś 4 - 5 tygodni.Na razie dzwoniłam, żeby zorientować się ile kosztuje mapa aktualizowana u geodety, także 12-14 sztuk za 450 zł. Myślę, że to nie jest drogo, bo w porównaniu do innych, gdzie chcieli 650+VAT, to nie jest tak źle.Ile się czeka na zamówiony projekt z Domusa? PozdrawiamSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kevin 16.03.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 dzien dobryco prawda nie bede budowal feniksa ale dom tytan tez z biura domusno i tez buduje niedaleko kielca widze ze panstwo beda budowac kolo kielcobecnie zaczynam sie rozgladac za materialami bo budowe rozpoczynam okolo lipcachodzi mi o namiary na sklady budowlane niedaleko kielc sprawdzone tez cenowoa najbardziej zalezy mi na namiarach tartaku z dzrzewem na wiezbe dachowaoczywiscie tez sprawdzonypozdrawiamkevin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 19.03.2006 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Czy nie sądzicie, że istnieje małe zainteresowanie Fenixem?Budzi to mój niepokój. Ale znajomy mówił, że lepiej jak mało osób buduje taki dom, bo wtedy ten nasz dom jest bardziej oryginalny, a nie tuzinkowy. PozdrawiamSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 19.03.2006 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 kevinmy zaczniemy budowę w wielkopolsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loppez 20.03.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Sylwia, nie wiem czy dużo osób buduje Feniksa w kraju, ja widziałam trzy feniksy stojące obok siebie dwa jednakowe (ale po zmianach, między innymi dachu nad garażem) i jednego wg projektu, bez widocznych zmian na zewnątrz pozdrawiam monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 24.03.2006 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 WitamMam pytanie jak wygląda współpraca z projektantami z Domusa, bo słyszałam wiele negatywnych opinii. Ale wiadomo każdy chwali swego. PozdrawiamSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loppez 24.03.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 z tego co się dowiedziałam od tych, którzy już mieszkają w Feniksie, ze współpracą nie mieli problemów, projektanci zgadzają się na zmiany, a było ich na prawdę sporo np. przsunięcie: ściany konstrukcyjnej, wykuszu, likwidacja zadaszenia tarasu, podniesienie ściany kolankowej, zmiana dachu nad garażem + wygospodarowanie nad nim sypialni i łazienki, zmiana stropu i pewnie jeszcze kilka innych zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 25.03.2006 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Ja się zastanawiam nad zadaszeniem nad tarasem. Nie mam pojęcia co zrobić. Na pewno będzie to dodatkowy koszt, ale obecnie mieszkamy w domu jednorodzinnym i czasami byłby przydatny u nas taki daszek, bo go nie mamy. Ale nie wiem jak on w rzeczywistości wygląda. Wydaje mi się też, że mógłby dawać za dużo cienia do salonu, a salon powinien być słoneczny.Co zrobić?Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek.bo 15.04.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 dzien dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek.bo 15.04.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 witajcie!!! z okazji świąt życzymy wam wszystkiego wszystkiego najlepszego no i przedewszystkim realizacji planów budowlanych. My nadal czekamy na pozwolenie na budowę,ma byc pod koniec maja,w tym tygodniu zrobilismy juz wjazd na działkę na razie prowizoryczny. pozdrawiamy was Ania i Darek http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=2&id=48870&kat=2&grupa=&nxt=0/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek.bo 18.04.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 hej hej!!! jak tam po świętach? kochani mam nadzieje że nie porzuciliście odwiedzania tej strony! mam małe pytanko,czy wiecie ile u was "bierze" geodeta za wytyczenie wykopu pod fundamenty? pozdrawiamy Ania i Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 19.04.2006 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 WitamPrzepraszam, ale przed Świętami nie miałam czasu zajrzeć i złożyć życzeń.Dzwoniłam do różnych geodetów i są różne ceny. My sobie weźmiemy takiego geodete, który najpierw zrobi nam mapki, a potem całą resztę i wtedy można liczyć na zniżki. U nas wytyczenie kształtuje się na różnym poziomie, ale średnio biorą ok. 500 zł. A jeden mi powiedział, że 200 zł od narożnika. Czyli rozpiętość cenowa duża.U nas wszystko stoi na etapie czekania na decyzję o wrunkach zabudowy.Jak zrobimy jakieś zdjęcie naszej malutkiej działeczki, to spróbuję tu wkleić. Pozdrawiam i życzę wiosennych pomysłów na budowę FENIXA.Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 20.04.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Witam "Mój" geodeta wziął za wytyczenie budynku w osiach (dla ekipy wygodniejsze i dokładniejsze) + wyznaczenie poziomu "0" 400 zł Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 20.04.2006 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Witam dowiedziałam się dokładnie i też tyle będziemy płacić, jak oczywiście jakoś sie to wszystko ułoży.I nie wiem czy w tym roku, bo nie mamy jeszcze tej decyzji. Darku i Aniu, a Wy ile czekacie za pozwoleniem?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek.bo 21.04.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 witajcie!!! sylwia z pozwoleniem na budowe biegamy od końca grudnia.W tej chwli wszystkie dokumenty są juz w starostwie i gotowe pozwolenie ma byc kolo 20 maja.najwiecej czasu "zuzył" architekt na adaptację projektuz tym ze zrobił nam już wszystko na gotowo.Wykonał projekt wjazdu,przyłącza wody, prądu, kanalizacji i załatwił decyzje na powyższe rzeczy w gminie.Pytałem o geodetę bo yen nasz za mapy do celów projektowych wziął 400 zł a za wytyczenie pod fundamenty chce następne 450 natomiast mapki powykonawcze mamy mie za 250zł i mysle że to nie jest wygórowana cena.Pozdrawiam was bardzo serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 21.04.2006 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 WitamCzy ma ktoś może kosztorys Fenixa. Bo mi się wydaje, że my tak trochę "z motyką na słońce" idziemy. Marzenia są, ale nie wiem, czy zdołamy je zrealizować. PozdrawiamSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek.bo 21.04.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 sylwia ja moge przyslac ci kosztorys inwestorski ktory dostalem z DOMUSA ale tam ceny sa (przynajmniej niektore) totalnie zawyzone.Wartośc kosztorysowa opiewa na 174163,52.Z 7% vat cena kosztorysowa to 186354,97.Kosztorys sporządziło biuro EUROINWEST CDI Sp.zoo z Bydgoszczy na dzień 01.02 2005.Żeby tylko dac wam przykład cen tutaj zawartych,w pierwszej pozycji koszty wykopu pod fundament opiewaja na 2000 tys.zl a ja wiem ze zapłace za to 800zł,bo juz miałem operatora na działce i ustaliłem cene.Pozdrawiamy serdecznie Ania i Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwina_a 22.04.2006 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 WitamDarku jeżeli możesz nam przysłać to bardzo proszę. Podaję meila: [email protected] Wiem, że te ceny są zawyżone, ale ta ogólna suma, to jest dom pod klucz, czy stan surowy? PozdrawiamSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek.bo 23.04.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 witajcie!!! Sylwia z przesłaniem troche potrwa,nie mam skanera i musze to u kogos najpierw zeskanowac ale myslle ze w tygodniu ci to podesle,pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts