Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka wełna na ocieplenir poddasza.

Recommended Posts

Czym to inwestor uzasadnia?

Ty jako wykonawca powinieneś znać różnice między materiałami! To że zawsze tak robisz nie znaczy że dobrze! W końcu jak robisz komuś coś za kase to wypadałoby się trochę znać na tym co się robi :evil: !

Skoro gościu nie chce ursy to należy mu zaproponować inne alternatywne rozwiązanie a nie wciskać kit!

nie rozumiem Waszego oburzenia - przecież wykonawca zaproponował material i to bardzo dobrej jakości - inwestor może zgodzić sie na taką propozycję lub nie.

Moim zdaniem to właśnie inwestor sam nie wie czego chce :evil: - skoro prosi o propozycję i dostaję odpowiedź nt. materiału a potem twierdzi że to jakiś badziew to niech odrazu powie która wełna jego zdaniem ma być użyta do ocieplenia i kropka.

Każdy ma swoje zdanie i inne kryteria oceny.

Isover- Supermata (nie mylić z majsterMatą) ma b. dobre parametry.

Natomiast UniMatą ocieplony jest co drugi dom w mojej okolicy (ok. 15,90 m/kw. przy 15cm gr.).

Brałbym jeszcze pod uwagę Ursę DF40 (16,20zł. m/kw przy 15cm gr.).

Ale to moje doświadczenia i myślę dobry stosunek jakości do ceny.

Ale jeśli odrzuca Ursę DF35 (chyba źle napisałeś DS 35- nie takiej wełny), która ma b.dobry współczynnik przewodzenia i opór cieplny i nie jest tania- to wygląda mi na jakiegoś niezdecydowanego lub ignoranta, który nie wie o czym z nim rozmawiasz. Zrób zestawienie cen, współczynników!!! i pogadaj z nim operując konkretami a nie jego widzi mi się.

Zrób zestawienie cen, współczynników!!! i pogadaj z nim operując konkretami a nie jego widzi mi się.

To jest moim zdaniem fachowe podejście do problemu a nie oburzanie się na gościa bo ma jakieś widzimisie! w końcu za to płaci, to niech ma zrobione jak chce.

Większość idąc do sklepu nie kupuje wszystkiego co mu sprzedawca wciśnie "bo wszyscy to biorą i jest ok." a tu dziwak się znalazł i chce coś innego.