RobertEs 25.03.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Jestem pod wrażeniem. Mnie stan surowy otwarty z deskowaniem i papowaniem kosztował ok. 85 tys. dom Edzia z Archipelagu http://www.archipelag.pl/projekty-zopisem.php?KatID=3990500 z małymi przeróbka i myślałem że to niezły wynik. Budowałem z PTH 25. Bo to nie jest taki maly dom.... a i dach nie jest taki prosty...no i masz piwnicę.... stąd Twoje koszty są wyższe, ale myślę ze gdybyś porównal koszty innych, którzy budowali wg tego projektu to Twoje 85tys to bylby pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 25.03.2006 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Ja tez miałem taki dylemat tylko że Warszawa Saska Kępa mieszkania blok z wielkiej płyty około 4-5 tysięcy za metr nowe budownictwo od 5,5 -8,900zl za metr (patrzyłem na mieszkania Białołęka. Stara Miłosna tam ceny około 3.300-4,500 ale odległość od centrum już robiła się coraz większa ) czyli mieszkanie okolo 100 metrów plus garaż około 500 tysięcy do miliona wiadomo że są inne dzielnice że jest taniej. Ale stwierdziłem że jak mam mieszkać w innym miejscu niż Saska Kępa to już wole dom pod warszawą Działka została kupiona 25 km od centrum warszawy stan surowy zamknięty szacujemy na około 300 tysięcy zł dom jest spory 200m2 + 100garaż z pomieszczeniem nad nim bez piwnic. Po za tym koszt utrzymania takiego mieszkania z porównaniem do domu jest strasznie wielki na razie za 47 m2 płace czynsz roczny w wysokości 6000 zł za parking 1500zł oczywiście pod chmurką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts