Muratorka 05.02.2003 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Pytanie jak w temacie. Czy ktoś z Was montował takie schody. U mnie wychodzi ok. 13 stopni - jednozabiegowe. Myślę o bukowych, bo sosnowe są za miękkie.Proszę o podzielenie się doświadczeniami.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Nowak 26.02.2003 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 Schody bukowe kosztują tyle samo co dębowe. Kosztują 500 zł za stopień wraz z zamontowaniem w bylym woj. tarnowskim. Są to kompletne schody wraz z balustradą po wewnętrznej stronie biegu. Pomalowane bezbarwnym poliuretanowym lakierem firmy AKZONOBEL. Jeśli montaz jest gdzieś dalej trzeba doliczyć transport i montaż. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Nowak 26.02.2003 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 Schody bukowe kosztują tyle samo co dębowe. Kosztują 500 zł za stopień wraz z zamontowaniem w bylym woj. tarnowskim. Są to kompletne schody wraz z balustradą po wewnętrznej stronie biegu. Pomalowane bezbarwnym poliuretanowym lakierem firmy AKZONOBEL. Jeśli montaz jest gdzieś dalej trzeba doliczyć transport i montaż. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 20.03.2003 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Schody bukowe czy jesionowe lub dębowe wykonuje ekipa z podhala podobno robią to solidnie cenowo wygląda to tak że buk jest troche tańszy od dębu i jesiona, ceny są jednak niższe u mnie za około 14 (tego dokładnie nie wiem ) wychodziło to w ubiegłym roku 3000-3500, nie dane mi było się jednak z ekipą spotkac - zmiana planów z mojej strony. W tym roku wiem że będę próbował ponownie. Cena jest już z przyjazdem, montarzem i całą resztą. Goście umawiają sie na "wizję lokalną" omawiają szczegóły jadą do domu i po 2-3 tygodniach wracją montowac schody. Namiar postaram sie odszukac w domu a w razie czego wiem gdzie wisi tablica z telefonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 20.03.2003 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 jeszcze jedno cenowa różnica buk-dąb około 50 zł stopień (wbrew pozorom to dużo) a tablica informacyjna wisi przy drodze z Góry Kalwarii do Piaseczna po prawej stronie przed miejscowością Sedliska. Taka duża żółta z czerwonymi napisami. Może ktoś co rano jedzie tam do pracy do Warszawy to by spisał i podał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 29.07.2003 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 wiitam Odświerzam temat bo może ktoś jest zainteresowany. Zamówiłem właśnie schody. będzie 13 stopni z podstopniami kawałek barierki na górze (tak ok. 3mb) obudowa deską otworu oczywiście tralki i poręcze również. Ekipa zrobiła na mnie b.dobre wrazenie (co jest dużym+ jeśli weźmiemy pod uwagę mój wstręt do ekip ) Wyglądają na solidnych i chyba mają złe doświadczenia z inwestorami bo sami wyciągnęli umowę , da się na niej nanieść male poprawki. Schody wymierzają robia u siebie na Podhalu i potem montują na stałe u klienta, co ważne (tak mi się wydaje przynajmniej) schody na miejscu są klejone a nie łączone z gotowych elementów. Jedyny minus to ten że nie są pomalowane ale jak sami twierdzą do alkieru klej nie chwyci a potem mogą skrzypieć więc lepiej nie malować przed zmontowaniem. uwierzyłem I jeszcze coś co pewnie najbardziej jest interesujące mianowicie ceny Za to co opisalem powyżej z Jesiona cena 5170 z rachunkiem ale jak ktoś chce można bez będzie 10% taniej. TANIO- jak na okolice Warszawy bo jak dotąd wychodziło mi od 8000 w górę robią również z Buka (taniej brutto około 600) i Dębu (drożej około 600 brutto) jeśli będą interesować Was wrażenia pomontarzowe to w drugiej polowie września coś będę mógł napisać - mają długie terminy duzo pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 22.09.2003 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 I znowu odświeżam Mam pięęękn e schody. bajeczne po prostu. Chłopaki przyjechali zmontowali i pojechali. Nie usłyszałem ani jednego słowa skargi że jakaś ściana nie ma kąta prostego (a ta nie miała oj nie miała- teraz jest super). schody z jesiona wygladają najpiękniej chyba jak mogą, wpadłem w taką euforię, ze nawet nie zauważam że nia mam już na nic kasy co mi tam mam pięękne schody - zwariowałem na ich punkcie Ekipa 1 klasa- wiedzą co maja robić, i robią to aż miło patrzeć. Chiałoby się powiedzieć prawdziwi fachowcy - tylko że słowo fachowcy nabierać zaczyna całkiem odwrotnego znaczenia. Powiem że Panowie to naprawdę mistrzowie w tym co robią, a robili je szybko i sprawnie. Jak trzeba pomyśleć i ruszyć głową to robią to bez specjalnych zachęt. Dodam jeszcze tyle, że nawet Pan trudniący się u mnie wykańczaniem podłóg drewnianych, mający zwyczaj narzekania na wszystko (niedługo będzie narzekał ,że oddycha ), stwierdził (jak je zobaczył), że schody mam naprawdę ekstra- w jego ustach to naprawdę pochwała niespotykana. Chwalę się i chwalę tymi schodami, dodam tylko jeszcze garść informacji dla chętnych (bo mnie w końcu z głupawką na punkcie schodów [piękne są ] do psychologa wyślecie) i kończę.: Goście mają swój tartak, storlarnię i suszarnię. Wykonują robotę w całym kraju (po mnie mieli Szczecin i Poznań na tapecie). Jak trzeba (i mają daleko) to robią projekt na podstawie rysunków i pomiarów inwestora, jak się zgodzicie na projekt to i tak przyjadą przed robotą bo muszą jak twierdzą zobaczyć miejsce i omówić wszystko przed no i obmierzyć. Roboty mają dość dużo (większość z polecenia jak mówili, czasem zdarzają się wariaci tacy jak ja co biorą ich z ogłoszenia [taka duża reklama przy trasie] i tego że coś tam o nich słyszeli) z tego co mówili do sierpnia przyszłego roku. Mnie udało ich się namówić na zrobienie drzwi i też są suuper Jeśli chcielibyście wiedzieć coś więcej zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 22.09.2003 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Stanley - czy możesz podać namiary na tę firmę? A masz może jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.09.2003 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Ja też poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mic 22.09.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 i ja tez prosze o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 22.09.2003 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 To i ja prosze na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 22.09.2003 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 zdjęć niestety nie mam namiary podeślę jutro jakbym nie podesłał krzyczcie ! dodam jeszcze że goście są otwarci na propozycje- u mnie np. zrobili takie tralki jakich jeszcze nie robili [ich 1 wszy raz ] - takie nasze widzi-mi-się ale potem stwierdzili, że nawet ładnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.09.2003 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Stan to moze i ja sie zalapie moj meil [email protected] z gory dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jumopol 22.09.2003 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Sorry ten na gorze to ja tylko nie zalogowalo mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 23.09.2003 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 dla wszystkich niecierpliwych namiary będą ale po południu - zapomniałem zabrać wizytówkę z domu za to dziś zabiorę kompa do domu i podeślę Wam namiarki wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 23.09.2003 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 No to i ja poproszę, jeśli będziesz wysyłać na priva to [email protected] Jeśli można podaj cenę, ilość stopni i oczywiście napiary na firmę. Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 23.09.2003 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 obiecuję (tu unisłem do góry dwa palce jak harcerz) ,że podeślę Wam wszystko dziś wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jumopol 23.09.2003 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Stan dzieki za namiary i jak bede z nimi rozmawial to na pewno wspomne o tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 23.09.2003 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Stanley, ja też poproszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 24.09.2003 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 co się mi przypomniało a dla Was moze byc ważne, to to że jeśli będzieci z nimi rozmawiać a oni akurat w Waszej okolicy bedą mieć robotę, to chętnie Was zabiorą i pokażą jak to wygląda (za zgodą właściciela).Zwykle (to znam z autopsji) umawiają się na wizję lokalną wieczorem jak skończą część roboty. Jak uda mi się wykombinować cyfrówkę to podeślę zdjęcia moich Pozdrawiam Stan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts