tomek_2 26.02.2006 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Czy to normalne, ze w docieplonym styropianem budynku od strony polnocnej szron wyrysowuje na tynku uklad formatek styropianu? Wszedzie tam, gdzie sa laczenia szronu nie ma (co by sie w sumie zgadzalo z prawami fizyki, ze miejsca laczenia moga byc mostkami termicznymi) natomiast powierzchnia wewnatrz laczen jest oszroniona - co swiadczyloby o dobrej izolacyjnosci tych miejsc. Styopian laczony na pioro-wpust. Czy zauwazyliscie u was podobne zjawisko o czy to normalne, czy tez byly bledy w dociepleniu? Grubosc docieplenia 12 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 28.02.2006 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Ciekawy byłem waszych opinii a tu widze, ze tylko czytaliscie ale nikt nie odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 28.02.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Budynek wysycha , woda wychodzi jak tylko może dlatego jest szron na stykach. Jak tylko budynek obeschnie to zjawisko zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 28.02.2006 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Dzieki za odzew. Jezeli uwaznie przeczytasz moj post, jest tam napisane, ze na stykach akurat szronu nie ma tylko jest wewnatrz "prostokatow". Czy moja teoria ma rece i nogi i czy przejmowac sie ta "grafika" na tynku czy tez jest to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 28.02.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Ja ociepliłem pod koniec zeszłego roku i u mnie nic nie widać. Nie mam jeszce tynku, tylko zaciągnięte klejem.Ale ściany na pewno były wyschnięte przed ocieplaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majgeniusz 28.02.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Dzieki za odzew. Jezeli uwaznie przeczytasz moj post, jest tam napisane, ze na stykach akurat szronu nie ma tylko jest wewnatrz "prostokatow". Czy moja teoria ma rece i nogi i czy przejmowac sie ta "grafika" na tynku czy tez jest to normalne? Jak sam zauważyłeś w miejscach łączenia płyt jest sucho - to są minimostki termiczne. Wystarczy 0,5*C i jest w odpowiednich warunkach atmosferycznych widoczna różnica. Na twoim miejscu dałbym sobie z tym spokój. Szron siada nie tylko na ściany domów szczególnie po północnej stronie, ale na wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 01.03.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 U mnie też to zauważyłem, ale nie przejmowałem się tym, teraz mam otynkowany (biały) i tego nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts