Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tapeta bezpośrednio na BK bez tynku.

ged

Recommended Posts

W sobotę skończyłem tapetowanie małego pokoiku w bloku z wielkiej płyty. Po zdjęciu starych tapet okazało się, że pod spodem nie ma tynku tylko goła płyta żelbetowa z jednej strony, a ścianka z płyt gipsowych z drugiej. Nigdzie nie było tynku!!! na płycie betonowej dziury po bąblach powietrza w formie o średnicy 1 cm! Łącza płyt gipsowych byle jak zaszpachlowane. Bez ceregieli położyłem na to tapetę i okazało się, że po jej wyschnięciu i naprężeniu nie ma ani śladu nierówności.

Nasunęło mi się w związku z tym pytanie. co by było gdyby grubą, dobrej jakości tapetę przykleić na pokrytą jakimś podkładem dobrze równo wykonaną ścianę z BK klejonego w pionie i poziomie. Klejonego z myślą o nakładaniu tapety bez tynku. Mam na oku ekipę która tak równo i czysto skleja BK, że trudno dopatrzyć się spoiny.

:D Ludzie !!!! nie tynkujcie betonu komórkowego!!!! to marnotrawstwo kasy. Lobby tynkarskie nas dusi. Oklejajcie papierem !!!! Przed pierwszą wojną światową nikt betonu komórkowego nie tynkował i jakoś ludzie dawali sobie radę!!!

Życie jednak bywa przewrotne. W którymś z tematów upominałem Reziego, że nietaktem jest wytykanie komuś błędów ortograficznych. Ale Rezi tym razem ja będę nietaktowny. Ale tylko po to, abyś poczuł na własnej skórze co czuje osoba, której zwróci się uwagę na błąd. A więc Rezi popraw z łaski swojej to "zastosój".

Mój post nie na temat, za co niniejszym przepraszam. :oops: