ged 27.02.2006 01:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 W sobotę skończyłem tapetowanie małego pokoiku w bloku z wielkiej płyty. Po zdjęciu starych tapet okazało się, że pod spodem nie ma tynku tylko goła płyta żelbetowa z jednej strony, a ścianka z płyt gipsowych z drugiej. Nigdzie nie było tynku!!! na płycie betonowej dziury po bąblach powietrza w formie o średnicy 1 cm! Łącza płyt gipsowych byle jak zaszpachlowane. Bez ceregieli położyłem na to tapetę i okazało się, że po jej wyschnięciu i naprężeniu nie ma ani śladu nierówności. Nasunęło mi się w związku z tym pytanie. co by było gdyby grubą, dobrej jakości tapetę przykleić na pokrytą jakimś podkładem dobrze równo wykonaną ścianę z BK klejonego w pionie i poziomie. Klejonego z myślą o nakładaniu tapety bez tynku. Mam na oku ekipę która tak równo i czysto skleja BK, że trudno dopatrzyć się spoiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 27.02.2006 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 UUUpppsss nikt takiego eksperymentu nie robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 28.02.2006 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Ludzie !!!! nie tynkujcie betonu komórkowego!!!! to marnotrawstwo kasy. Lobby tynkarskie nas dusi. Oklejajcie papierem !!!! Przed pierwszą wojną światową nikt betonu komórkowego nie tynkował i jakoś ludzie dawali sobie radę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 28.02.2006 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Nikt nic nie gada Widocznie pomysł bardzo mądry i wszyscy zaniemówili, albo bardzo głupi i nikt nie chce się błaźnić jeszcze głupszymi wypowiedziami :D :D :D Jak robiło się BK przed I wojną? Robiło się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 28.02.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 I tak do konca zycia bedziesz juz te tapety kleil???Nigdy nie bedziesz chcial tylko pomalowanych scianA teraz tyle roznych ciekawych kolorow do wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bimerang 28.02.2006 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Ja bym spróbował gładź na BK położyć.. i potem tapeta albo malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 01.03.2006 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 podłoze musi byc idealnie równe .... jezeli takie masz (lub będziesz miał) nie ma problemu, pod tapemi wszytko widac. Zastosój tapety wzmocnione od spodu flizem z włókna szklanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 01.03.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Życie jednak bywa przewrotne. W którymś z tematów upominałem Reziego, że nietaktem jest wytykanie komuś błędów ortograficznych. Ale Rezi tym razem ja będę nietaktowny. Ale tylko po to, abyś poczuł na własnej skórze co czuje osoba, której zwróci się uwagę na błąd. A więc Rezi popraw z łaski swojej to "zastosój". Mój post nie na temat, za co niniejszym przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 01.03.2006 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Po to są prywatne wiadomości na forum, aby tam w dyskretny sposób zwracać uwagę na błędy. Wywlekanie tego publicznie uważam za niestosowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 01.03.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Dlatego też przeprosiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts