pawelurb 27.02.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 zauważyłem że w kilku miejscach chudziak na posadzce jest popekany , zrobiły się szczeliny ( niewielkie ) zastanawiam się czy coś z tym robić czy nie ma potrzeby i spokojnie można robić wylewki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek Kra 29.04.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Ja mam podobnie, z tym że pęknięcia są minimalne, ale pod chudziakiem jest pustka, taka na 1-2 cm,jak myślicie przejmować się tym ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 30.04.2006 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Nic się nie przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 30.04.2006 04:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Maciek Kra, ja bym się przejął jednak, znaczy, że piasek pod chudziakiem był żle zagęszczony i osiadł. Chudziak jest w powietrzu i może być tak, iż docelowa podłoga w miejscach ustawienia cięższych mebli może pękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gibzwein 30.04.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 jeżli jest pod nim pustka to nie jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.04.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Jeżeli chudziak popękał a nie ma pod nim pustki to nie jest duży problem. Jeżeli jednak grunt pod chudym osiadł to gorzej. Ktoś zawalił sprawę z zagęszczaniem podkładu gruntowego. Trzeba coś z tym problemem zrobić np: próbować wtłoczyć pod chudy zaprawę niskokurczliwą przez otwory. Jest to jednak kosztowny sposób. Pomyśl: może lepiej byłoby warstwę chudziaka skuć, ułożyć go na gruncie(tym osiadłym) i "przelać" zaprawą żeby związała gruz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek Kra 30.04.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 No, nie, litości, nie będę nic łupał , na chudziaka zamierzam położyć legary i na to podłogę drewnianą, może nie spadnie... Ale w innych wątkach coś pisali na ten temat, podobno to się zdarza i nie należy się tym przejmować... Proszę o wsparcie duchowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 30.04.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 wspieram cie duchowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaami1 01.05.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Rezi,obejrzalam sobie Twoj domek - bardzo mi sie podoba,jest przestronny i jasny,to co lubie.Prosze podaj jego powierzchnie i ile wydales na stan surowy otwarty,czy to byl projekt gotowy,czy indywid.?Ja licze dni do rozpoczecia budowy i moj dom nie nalezy tez do najmniejszych,wiec wszelkie info sa dla mnie b.wazne.Czy budowales systemem gospodarczym czy ekipa zapewniala tez materialy?PozdrawiamJaami1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł i Magdalena 01.05.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Rozwalaj chudziak zwłaszcza przy ścianach fundamentowych. Zrób pare dziur. Jak jest pusto tłucz ! - rozdrobnij i zalewaj. Zalewaj mocniejszym nie 7 ale 10 lub nawet 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek Kra 02.05.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Nie o taim wsparciu myślałem...... Czekam dalej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts