Teska 29.06.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Ciekawa jestem, czy lubicie oglądać tego typu programy i czy z nich w praktyce korzystacie. Ja ostatnio jestem na etapie namiętnego oglądania w TVN Style "Miejskiego ogrodnika", może skala ogrodów idealnie pasuje do naszej zabudowy szeregowej, ale ma masę niebanalnych pomysłów które, także można przenieść do dużych ogrodów. Jeden z przykładów metalowe kosze wypełnione na zewnątrz ładnymi kamieniani a w środku gruzem zastosowane jako murki oporowe. Zawsze jakiś gruż po budowie zostaje, prawda? Itd, itp. mogłabym wymieniać jeszcze dużo innych przykładów, ale ciekawa jestem Waszych opinii na temat tego typu programów i ich wykorzystania w realu. juz go nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 02.07.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 już ktoś wspomniał o programie BBC Prime - dla słabojęzycznych pocieszenie, że są podpisy .... ale warto, bo przy okazji można podszkolic język. Dużo fajnych programów jest w niedzielę - b. praktyczne podejście do spraw ogrodniczych - można sporo podpatrzeć. W koncu Anglicy mają hopla na punkcie ogrodów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betka35 02.07.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Ja też na TVN meteo bardzo lubię oglądać "maja w ogrodzie".....super pomysły mają...można sie rozchorować patrząc na te śliczne ogrody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilaWr 03.07.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Obejrzałam dzisiaj na BBC PRIME o godz. 11 "Modelowanie ogrodów" - jest super. Dzięki Asia za podpowiedź . W niedzielę o 16.30 jest "Rok w ogrodzie Kew" też muszę go zobaczyc. Już nie mogę się doczekac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 09.07.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Obejrzałam dzisiaj na BBC PRIME o godz. 11 "Modelowanie ogrodów" - jest super. Dzięki Asia za podpowiedź . W niedzielę o 16.30 jest "Rok w ogrodzie Kew" też muszę go zobaczyc. Już nie mogę się doczekac . Wygląda na to, że ten program "model Gardens" leci codziennie o godz.11tej (sprawdzałam pon, wtorek i środę ) Jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasturcja 09.07.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 http://ww6.tvp.pl/6565,213464,3.view krótkie programy o ogrodachkolejne na następnych stronach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 12.07.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Ja z teskonata wspominam emitowany pare lat temu dokumentalny serial BBC "świat ogrodow" - swietnie robiony i prowadzony, mam nawet kilka odcinkow nagranych, wracam do nich nieraz. Lecial tez w telewizyjnej 1-dynce inny serial BBC, chyba "niedzielny ogrodnik" - w tym samym stylu i z tym samym gosciem prowadzącym. Może teraz gdzieś ida te seriale? Nie mam niestety kablowki, ani dostepu do angielskich stacji tv, tam na pewno cos fajnego mozna zobaczyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilaWr 27.08.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Jest nowy program na BBC Prime "Ogrodowi rywale (Garden Rivals)". Premiera codziennie rano o godz. 9.00 i powtórki o godz. 16.00 A od 4 września ma powrócic na ekran TVN Style Miejski Ogrodnik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 27.08.2007 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 http://ww6.tvp.pl/6565,213464,3.view krótkie programy o ogrodach kolejne na następnych stronach Świetne !!! Tylko szkoda, że nie na ogólnopolskiej TV... W górach jest tylko I i II publicznej, regionalnej nie odbieramy, choć płacimy abonament w pełnej wysokości, a satelitarną TV okupuje Moje Sczęscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilaWr 30.08.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 ooo! a o godz. 10 we czwartki na BBC Prime oczywiście jest program "Ogrody małych miast" (Small Town Gardens) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 31.08.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Wlaśnie zerknęłam na www i tam piszą, że Model Gardens - mają puszczać od poniedziałku do piątku o 11.00 począwszy od 27.08, a Garden Rivals codziennie (pon-pt) o 16.00 od 07.09.Tylko nie wiem czy to o naszym czasie czy nie, chociaż podali CET (Central European Time)- to chyba nasz ... najlepiej szukać na http://www.bbcprime.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 01.09.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 "Miejski eko-ogrodnik Premiera: Premiera: wtorek, 4 września, godz. 21.00 TVN Stylehttp://tvnstyle.pl/_i/galerie/programy/eko_ogrodnik/3b.jpg Właściciele ogrodów często nie wiedzą jak sobie z nimi radzić. Używają zbyt dużej ilości środków chemicznych lub niepotrzebnie wycinają stare rośliny. Matt od nowa aranżuje ogród i sadzi nowe rośliny, przy jednoczesnym zachowaniu tego, co w ogrodzie najcenniejsze. Jednocześnie nie zapomina o aspekcie ekologicznym. Daje wiele cennych rad, m.in. namawia do używania kompostu, ograniczania nawozów sztucznych, używania materiałów przyjaznych środowisku oraz racjonalnego nawadniania. Charyzma i pasja Matta Jamesa sprawiają, że program chętnie obejrzą nie tylko posiadacze ogrodów, ale także pasjonaci pięknych balkonów czy parapetowych ogródków." http://tvnstyle.pl/1434268,programy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilaWr 03.09.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Ja nie mogę się już doczekac do Miejsiego Ogrodnika z TVN Style Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 04.09.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 To, za godzinę *********** To faktycznie jest teraz EKO ogrodnik! - do polepszenia ziemi - tylko kompost, a nie torf ( jako, że wydobycie pokładów niszczy środowisko) - jako dopalacz- proszek z alg, a nie chemia i sztuczne nawozy - cegły z recyklingu lub ręcznie produkowane w lokalnych zakładach - rośliny rodzime, a nie szklarniowe i śródziemnomorskie nowinki - farby ekologiczne o niskiej emisyjności substancji lotnych ( rozpuszczalników) w efekcie- z zaperzonego wysypiskaresztek pobudowlanych - powstał piękny mini ogródek . A najfajniejsza była część o lokalnych "eko hero", sadzących drzewa na nieużytkach poprzemysłowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 18.01.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Zima za oknem, więc może warto pooglądać filmy ogrodnicze od Nasturcji ? http://ww6.tvp.pl/6565,213464,3.view Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilaWr 18.01.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Ja też sobie oglądam filmy ogrodnicze od Nasturcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnesik12 31.01.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Podnosze stary wątek, bo szukam ciekawych programów o ogrodach. Szczególnie tych małych, miejskich. Jestem załamana, że skończył się mój ulubiony "Miejski ogrodnik"... a ja nie nagrałam sobie żadnego odcinka... Może ktoś ma? i mógłby mi przegrać, plizzzz no właśnie ja też poluje na odcinki miejskiego ogrodnika. sama nie nagralam a teraz żałuje bo tam było tyle ciekawych pomysłów!!! niestety w Polsce płyta DVD jest nie do kupienia, ani nawet żadna książka Matta Jamesa. może jednak ktoś ma nagrane i mógłby się podzielić???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 11.02.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Witam Właśnie przed chwilą oglądałam na TVP2 ciekawy program pt. "wojna i pokój w ogrodzie" i to już 4 odcinek. Dopiero teraz odkryłam ten program, całkiem ciekawy. Dzisiejszy odcinek był poświęcony ekologicznym sposobom upraw. Polecam tylko szkoda, że pora taka dziwna. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.02.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 A wiecie, że od 25 stycznia nie ma już w ogóle na obszarze Polski odbioru BBC Prime? Nie wiem, co za kretyn wpadł na taki pomysł. Żegnajcie, świetne programy ogrodnicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 12.02.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Aniu, "oglądalność " zapewniają programy typu Familiada A BBC Prime jest dla marginesu intelektualnego, na dodatek rozumiejącego mówienie z kluskami w buzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts