krobo 27.02.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Wziąlem w PKO BP kredyt na dokończenie budowy(zgodnie z kosztorysem). Wszystko wskazuje na to że tych pieniędzy zabraknie. Co mogę zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 27.02.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Wziąlem w PKO BP kredyt na dokończenie budowy(zgodnie z kosztorysem). Wszystko wskazuje na to że tych pieniędzy zabraknie. Co mogę zrobić? Zwrócić się do banku o podwyższenie kredytu, przy końcówce budowy raczej nie problemu, a czasami są lepsze warunki (tylko wtedy jest to nowy kredyt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krobo 27.02.2006 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Tak, tylko że jak pytałem o to w banku, pani powiedziała mi że jeśli zabrakło mi na prace wyszczególnione w kosztorysie to "zaczynają się schody"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 27.02.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Tak, tylko że jak pytałem o to w banku, pani powiedziała mi że jeśli zabrakło mi na prace wyszczególnione w kosztorysie to "zaczynają się schody"... Dlatego musisz dopisać coś nowego, o czym nie wspomniałeś w kosztorysie (dobrze jeśli był ogólny) a co i tak bedziesz robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 27.02.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Wszytsko jest dobrze ale jak masz dom pod hipotekę to wszczyna sie nowy proces przyznawania kredytu. U nas to trwa jakies 2 mce. Najpierw oni obraduja potem załatwienie wpisów do ksiąg uprawomocnienia itd. Ja zrezygnowałem i nie podnosiłem kwoty kredytu. Dobrym rozwiazaniem może być kredyt w innym banku powiększony o kwotę która ci zabrakła. Pozostałą kwotą spłacają twój kredyt w PKO i gra. Ja zwolniłem tempo budowy i staram sie gdzies tam troszke kasy uciułać i sie wprowadzę do niewykończonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 28.02.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Czas przyznania nowego kredytu czy tez podwyższenia starego zalezy nawet od konkretnego oddziału banku, dlatego na prawdę w każdym przypadku może byc inaczej. Pracownik banku na pewno określi ile będzie to trwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORG 28.02.2006 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 weź w innym banku większy kredyt, spłać PKO BP i niech ci jeszcze coś zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts