plzws 06.03.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Zobacz płyty Varmsen to bardzo ciekawa alternatywa dla wełny i karton gipsu. Ja mam kominek zbudowany z takich płyt. Jeśli chcesz budować sam to polecam. Płyty + klej systemowy + wkręty do drewna + piła. Jakiej grubości zastosowałeś te płyty i czy potrzebna była jakaś metalowa konstrukcja wsporcza pod te płyty ? Zrobiłem tak: Dół kominka płyta 3cm przyklejona klejem do płytek do Ytonga. Ściana za kominkiem płyta 3cm. Boczki płyta 3 cm przyklejona klejem do płytek do Ytonga. Przód kominak płyta 5cm bo do niej będzie klejony kamień. Czopuch kominka zrobiłem na ruszcie od karton gipsu (profile przyściene). Następnie profile zakleiłem wycinkami płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/49145-budowa-kominka/page/2/#findComment-1056515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts