Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przestrzegam przed stolarzem Bartlomiejem Niewiadomskim spod Krakowa, wystepujacym na ebayu i allegro pod nickiem n-ski. Robil u mnie antresole, schody i instalacje elektryczna. Spieprzyl wlasciwie wszystko, a instalacja to po prostu dramat. Jak sie zorientowal, ze bedzie musial to poprawiac, to zniknal. Radze unikac wszelkich kontaktow z tym czlowiekiem.

Pozdrawiam,

M.

Stolarz robił Ci elektrykę? No to czego się spodziewałeś hehehe...

hehe komedia normalnie :D

Przestrzegam przed stolarzem Bartlomiejem Niewiadomskim spod Krakowa, wystepujacym na ebayu i allegro pod nickiem n-ski. Robil u mnie antresole, schody i instalacje elektryczna. Spieprzyl wlasciwie wszystko, a instalacja to po prostu dramat. Jak sie zorientowal, ze bedzie musial to poprawiac, to zniknal. Radze unikac wszelkich kontaktow z tym czlowiekiem.

Pozdrawiam,

M.

Stolarz robił Ci elektrykę? No to czego się spodziewałeś hehehe...

hehe komedia normalnie :D

Szkoda, ze nie nadazasz za watkiem. Stolarz robil stolarke a elektryk elektryke, a spieprzone wszystko rowno. Jeszcze raz powtarzam - chcecie miec zdrowe nerwy unikajcie pana NIEWIADOMSKIEGO jak ognia.

Biala Lista:

Tynkarze - p. Robert Pilch

Potwierdzam, bo byli juz polecani na tej liscie, bardzo dobre zdanie o tynkach ktore u mnie wykonal pan Robert Pilch i jego ekipa. Nie sa najtansi ale polecam jezeli ktos mysli o tynkach cementowo-wapiennych pod malowanie z koncowa gladka szlichta. Nie trzeba robic gladzi a to sie oplaca. Bardzo zorganizowana i grzeczna ekipa. Kontakt byl juz wczesniej podawany.

pzdr

dada_krk

No Dobra. Natępny temat zakończony, więc można dodać nowy wpis.

Biała LISTA - firma parkieciarska GRODEX z Krakowa

http://www.parkiety.krakow.pl

Naprawdę i organizacyjnie, i wykonawstwo super - zdjęcia do obejrzenia w moim dzienniczku tutaj:

http://forum.muratordom.pl/post2402935.htm#2402935

Własciciel p. Grzegorz troche gadatliwy - ale nie wpływa to na jakośc parkietu, wiec ...

moje uznanie, bo przez dwa ostsnie lata rzadko mi się trafiało, zeby było bez zawalanki - a tu niespodzianka :-)

Rozmywacie temat. Tutaj podajemy tylko namiary na dobrych i złych wykonawców.

Przypominam o powyższym ...

A po co? Jestem w temacie, pytając o szczegóły prac poleconej tu firmy!

A powyżej? Gadano o kartach płatniczych i o stomatologach, a rozmowa pięknie się rozwijała.

Jeszcze coś, panie dżentelmenie? :evil:

Zdecydowałem się Was ostrzec bo takich "fachowców" należy eliminować. Więc dodaję do czarnej listy firmę pana TOMASZA KAMUDY z Krakowa.

1. Źle zamontowany grzejnik spowodował zalanie pokoju i zniszczenie paneli i zawilgocenie ścian. Pan KAMUDA zdziwił się, że dzwonię do niego aby usunął usterkę. Musiałem wynająć inną firmę i 2 razy płacić.

2. Plamy na ścianach - pan KAMUDA stwierdził, że to przez farbę DULUX.

3. Po miesiącu - odpadają listwy podłogowe, odpadły 2 halogeny w łazience bo nie były wcale zamontowane, bąble pod malowaniem.

4. Hydraulik, który poprawiał instalację nie mógł się nadziwić jak można tak niesolidnie wykonać instalację.

5. Wymiana rury gazowej - zła rura niedozwolona, nie wykonał próby gazowej, ulatniał się gaz, a wziął 150 zł. Do poprawy.

6. Na pamiątkę mam ślady butów w wannie akrylowej.

7. Remont to była udręka - 2 razy zrywał płytki w łazience bo były nierówno. Dlaczego go nie wyrzuciłem z mieszkania??

Z braku doświadczenia po prostu zaufałem człowiekowi a on mnie oszukał.

Tomasz Kamuda - Strzeżcie Się!!!!

Rozmywacie temat. Tutaj podajemy tylko namiary na dobrych i złych wykonawców.

Przypominam o powyższym ...

Musze poprzec Pawla, to jest forum, lista dobrych polecanych i zlych nie polecanych wykonawcow. Krotko i zwiezle i na temat. O szczegoly pytamy w wiadomosciach prywatnych

pzdr

dada_krk

Tia ... i potem osoba która poleciła kogoś czy też nie poleciła, dostaje tysiące maili z pytaniem "a dlaczego? " a co zrobili? a po co?

trochę bez sensu... polecamy z jakiegoś powodu... ale też publicznie można dopytać się co i po co i dlaczego... komu to przeszkadza??

merytorycznie pozostajemy w temacie..

Myślę że jako wykonawcę stanu surowego mogę polecić Janusza Kozyrę tel.608417029.

Tynkarze chwalili proste ściany. Szczegóły budowy znajdziecie w moim dzienniku.

Mieliśmy jedynie drobny zgrzyt przy ostatnim rozliczeniu ale jak teraz na to patrze z pewnej perspektywy to można o tym zapomnieć.

Zgadzam się w zupełności, p. Janusz to bdb i solidny wykonawca. U Mnie też wykonal stan surowy (z dachem) i jestem bardzo zadowolony. Wszystko proste. Obecnie buduje u mojego sąsiada.

BIAŁA LISTA:

-geodeta Grzegorz Stachura ojciec i syn z Rząski 602308680- bardzo solidni i wszystko robia na czas

-archeolog Marta Połtowicz 660537543 rozsądne ceny i terminowość

- budowa domów wg projektu (przez kilku polecana) firma MONTEX Janusz Kozyra 608417029 - u mnie budowali do stanu surowego, ściany idealne-nie musiałem dopłacać tynkarzom ponieważ ściany były proste. Co ważna nie dzwonią co 5 min, że paczki z gwoździami im brakło czy coś. Spokojnie mozna pracować podczas budowy. Budowa z nimi to sama przyjemnośc choć do najtańszych juz nie należą.

- tynki wewnętrzne maszynowe Kowalczyk&Kowalczyk Piotr Kowalczyk 501520609 - robią całą wykończeniówkę ale ja sprawdziłem ich tylko w tynkach i dlatego w tym mogę polecić(będa robić wylewki i sufity podwieszane to najwyżej dopiszę jak będzie ok)

-okna Oknoplast Ochmanów producent - maja dobre i zgrane ekipy, reklamacje też rozwiązywane natychmiastowo

-architekt wnętrz Małgorzata Kurowska 504288424-styl raczej nowoczesny chociaż potrafi zaadaptować elementu które już są. Jak dla mnie boska ;-)

CZARNA LISTA:

- bramy Veromex ul. Zakopiańska - solidny sprzedawca ale ekipa montujaca okropna, 3 razy przyjeżdżali z różnymi reklamacjami a i tak listwa nadprożna nie przylega

BIAŁA LISTA:

-architekt wnętrz Małgorzata Kurowska 504288424-styl raczej nowoczesny chociaż potrafi zaadaptować elementu które już są. Jak dla mnie boska ;-)

napisz coś więcej - jak możesz to poprzyj zdjęciami, projektami

właśnie zaczynam wykonywać jej projekty - postaram sie cos pokazac jak zrobia w przyszlym tygodniu sufuty

BIAŁA LISTA:

-geodeta Grzegorz Stachura ojciec i syn z Rząski 602308680- bardzo solidni i wszystko robia na czas

Potwierdzam ta opinie :)

CZARNA LISTA:

BOMAR 2 na ul. ZAkopianskiej

Wszystko jest dobrze, gdy u nich kupujesz, ale gdy juz zrobisz zakupy wtedy zaczynaja sie problemy. Problemy sa z reklamacjami, z oddaniem czego kolwiek. Magazyn oddalony jest od sklepu o 10km. 2 razy magazynier wydal nie to co trzeba, raz brodzik, a raz inne plytki i oczywiscie po wszystko trzeba jechac na drugi koniec Krakowa.

I platny transport, nawet przy zakupach na kwote powyzej 8000zl.

Jednym slowem - brak porfesjonalizmu!