Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Na Liście mamy Pana ;

Grzegorz Piwowar. tel. 601 187 052

Czy to przypadkiem nie ta sama firma ?

Nie, jest to inna firma

(ale z tego co mówił Pan Zbyszek to jego brat również ma firmę zajmującą się pokryciami dachowymi :) więc być może ta zbieżność nazwisk nie jest przypadkowa :)

Pozdrawiam

Anka

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jakis czas temu polecalam przeprowadzkowa firme przeprowadzkiabram.pl, ale po trzeciej akcji przeprowadzkowej mam spore porownanie i wychodzi na to, ze firma http://www.przeprowadzki-stachurski.pl/ jest jeszcze lepsza. Pierwsze spotkanie z przeprowadzkiabram bylo super, bo bylismy umowieni na konkretna kwote, kolejna przeprowadzka juz nie byla az tak szybka, bo chlopaki pracowali na godziny i zajelo im to 8 h (w tym akcje typu - najwiekszy osilek lapie sie za koszyczek z kosmetykami albo jedna roslinke :D). Ze Stachurskim bylam umowiona na godziny, ale prawie za to samo, za co Abram wzial 740, Stachurski wzial... 210 zl. :jawdrop:

Nie, jest to inna firma

(ale z tego co mówił Pan Zbyszek to jego brat również ma firmę zajmującą się pokryciami dachowymi :) więc być może ta zbieżność nazwisk nie jest przypadkowa :)

Pozdrawiam

Anka

Dziękuję.

W takim razie niech pracuję każdy na siebie. :)

Dzięki "Najlepszy Doradco", a czy nie masz przypadkiem jakiejkolwiek informacji na temat firmy TOP-BUD z Węgrzc koło Krakowa?

ZDECYDOWANIE BIAŁA LISTA. Firma Topbud z Węgrzc budowali mi dom w Michałowicach w 2010r stan surowy otwarty Miałem ich w sumie z polecenia i faktycznie nie zawiodłem się . Umówiłem się na kompleksową obsługę wraz z dostawami wszystkich materiałów, tak że nic mnie nie obchodziło. Jakość obsługi naprawdę profesjonalna robota wykonana w terminie ( mimo że latem lało) bardzo zadowolony jestem szczególnie z dachu obróbki blacharskie aż miło popatrzeć. Właściciel firmy i budowlańcy pogadani i kumaci jak trzeba to doradzą . Żadnych problemów z rozliczeniami - rozliczałem się etapowo. Gwarancje wypisali na piśmie. Tak że do stanów surowych do budowy domu możesz brać ich w ciemno.

ZDECYDOWANIE BIAŁA LISTA. Firma Topbud z Węgrzc budowali mi dom w Michałowicach w 2010r stan surowy otwarty Miałem ich w sumie z polecenia i faktycznie nie zawiodłem się . Umówiłem się na kompleksową obsługę wraz z dostawami wszystkich materiałów, tak że nic mnie nie obchodziło. Jakość obsługi naprawdę profesjonalna robota wykonana w terminie ( mimo że latem lało) bardzo zadowolony jestem szczególnie z dachu obróbki blacharskie aż miło popatrzeć. Właściciel firmy i budowlańcy pogadani i kumaci jak trzeba to doradzą . Żadnych problemów z rozliczeniami - rozliczałem się etapowo. Gwarancje wypisali na piśmie. Tak że do stanów surowych do budowy domu możesz brać ich w ciemno.

• 2 weeks później...

Witam.

Biała lista ELEKTRYK

Zdecydowanie na białej liście wpisuję pana Łukasza tel. 502 739 924 okolice Wieliczki, Gdowa, Krakowa,

Solidny, niedrogi, zajmuje się "papierkami", wykonuje: instalacje elektryczne, domofony, anteny itp.

Jesteśmy bardzo zadowoli.

Edytowane przez anitavia

Czarna lista – pan Bogdan, fliziarz, okolice Wieliczki, 500631532

Umówiony rok wcześniej. Jeszcze tydzień przed rozpoczęciem pracy prosi o zaliczkę (symboliczną) dla zabezpieczenia terminu. Dla nas to sygnał, że na pewno przyjdzie i boi się żeby go nie wyrolować. Poprzednią pracę wykonywał w domu obok i na bieżąco były dogadywane szczegóły. Dokładnie o umówionej godzinie w dzień rozpoczęcia pracy dzwoni i informuje, że nie przyjeżdża. Tłumaczy się chorobą, a przyciśnięty do muru przyznaje, że w ogóle nie ma zamiaru podjąć u nas pracy. W końcu udało się odzyskać zaliczkę, ale musieliśmy szukać nowego fachowca. A czas leci. Wystarczyło wcześniej powiedzieć, że ta robota mu nie pasuje i nie zawracać głowy. Jak najdalej od takich fachowców.

Witajcie

Zamierzamy zacząć latem budowę i obecnie szukamy architekta do projektu indywidualnego. Spodobał się nam właściciel Mirpolu z Węgrzców, wycenia się na 7500zł. Czy to dobra cena? Czy ktoś z was miał z nim do czynienia (lub z ogóle z tą firmą)? A może macie namiary na innych projektantów, którzy podejmują się projektowania od zera, a nie tylko adaptacji? Potrzebny też będzie geodeta do mapek, na razie mam ofertę za 650zł brutto - Michał Nowosielski. Znacie? Rzetelny? Czy przy mapie można coś w ogóle spartolić?

Czarna lista – pan Bogdan, fliziarz, okolice Wieliczki, 500631532

Umówiony rok wcześniej. Jeszcze tydzień przed rozpoczęciem pracy prosi o zaliczkę (symboliczną) dla zabezpieczenia terminu. Dla nas to sygnał, że na pewno przyjdzie i boi się żeby go nie wyrolować. Poprzednią pracę wykonywał w domu obok i na bieżąco były dogadywane szczegóły. Dokładnie o umówionej godzinie w dzień rozpoczęcia pracy dzwoni i informuje, że nie przyjeżdża. Tłumaczy się chorobą, a przyciśnięty do muru przyznaje, że w ogóle nie ma zamiaru podjąć u nas pracy. W końcu udało się odzyskać zaliczkę, ale musieliśmy szukać nowego fachowca. A czas leci. Wystarczyło wcześniej powiedzieć, że ta robota mu nie pasuje i nie zawracać głowy. Jak najdalej od takich fachowców.

Witaj

Mialam podobnie z wykonawca dachu ...... umowiony w marcu 2010 tydzien przed praca we wrzesniu 2010 podjechal na dzialke zaczal stawiac warunki min. cene chcial podniesc , zakaz robienia zdjec i to co najbardziej mi sie spodobalo zakaz wtracania sie do Jego pracy !!!!! , wszystko to powiedzial mojemu pelnomocnikowi , natomiast moich telefonow nie odbieral ..... zostawil mnie na przyslowiowym lodzie :mad:, projekt domu podrzucil mojemu znajomemu nie sam , ale przez swoja ciezarna zone :yes:........ Bardzo niepowazne podejscie do klienta ..... Dobrze , ze jesien w przeciwienstwie do wiosny i lata okazala sie dobra pod wzgledem pogody i nowa ekipa zdolala uporac sie z dachem przed deszczem i zima ..... :yes:. Wlasciwie jest to dobra okazja zeby umiescic Go na czarnej liscie , nie mialam okazji sprawdzic jak wykonuje prace ........ na czarna liste trafia za co najmniej niepowazne podejscie do pracy i klienta .... :mad:.

Witam,

potrzebuję namiar na firmę kamieniarską, gdzie można kupić marmur RainForest w dobrej cenie i go obrobić na płytę do kominka. Może być dalej od Krakowa, tylko żeby wycięcie i podklejenie nie kosztowało drugie tyle co ten kamień ;-(

Drugie pytanie. Czy w tym roku tak bardzo podskoczyły ceny? Właśnie dostałam wycenę schodów drewnianych i balustrady z nierdzewki od Pana, który wykonywał takie same schody znajomym w zeszłym roku. I dowiedziałam się, że ceny od zeszłego roku wzrosły o 20%. Koszmar!!

Kazdy poleca swojego fachowca polece i ja swojego elektryka.

Niestety nie bede podawac tel. publicznie jak ktos chce podam na priv

Powiem w czym rzecz Pan Mariusz jest osoba dla tych ktorzy staraja sie ograniczyc koszty i w miare mozliwosci taniej postawic domek - co nie znaczy ze gorzej.

U nas sytuacja wyglada tak, ze maz zadzwonil do niego umowil sie na wstepna wycene i w trakcie rozmowy elektryk zaproponowal zeby maz sam ulozyl kable a on przyjdzie wszystko ladnie zepnie podlaczy tablice, puszki itp. Sami kupilismy kable kuszki wedlug wskazowek od Pana Mariusza

Oczywiscie maz dostal wszystkie wytyczne co gdzie i jak nalezy kabel polozyc, jak mocowac puszki itp.

Gdy maz polozyl kable umowil sie w 2 dni zostalo wszystko spiete, zostala wystawiona gwarancja, protokol no i zrobione pomiary - czyli nie typowe przybicie pieczatki

Ogolnie maz byl bardzo zadowolony bo lubi majstrowac no i przede wszystkim i dosc tanio to wyszlo. Wstepnie zalozenie bylo ze instalacja moze nas kosztowac maks 8 tys - w efekcie przekroczylismy nieznacznie polowe ;-) zaplanowanej kwoty

Tak jak pisalam polecam p. Mariusza ale osoba ktore chca ograniczyc koszty budowy.

Oczywiscie ma on swoich ludzi i wykonuje prace - ale ... tutaj cena jest bliska cenie rynkowej

Pozdrawiam

ps. przy okazji podbil instalacje urzadzen ktore wymagaly elektryka GRATIS