m08 29.04.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 CZARNA LISTA Betoniarnia Krakbet Odradzam Nic nie wiem o jakosci ich betonu, ale wczoraj kierowca gruszki z betonem zgubil droge (tak!) i przy probie nawracania kolo mojego domu - zniszczyl droge i drenaz kolo drogi, rowniez krawezniki - zniszczyl nawierzchnie mojego parkingu - zniszczył slupek ogrodzenia i podmurówkę Po tym wszystkim pracownicy firmy Krakbet po prostu odjechali... Zyczliwi odpisali numer rejestracyjny, wiec mam nadzieje, ze wyegzekwuje naprawe tych rzeczy, ale mysle, ze duuuuuzo to mowi o umiejetnosciach kierowcow Krakbetu. O ich wychowaniu nie wypowiem sie... Bo brak mi slow... KRAKBET .. dostarczali beton na cala budowe. Generalnie ok. Zostawilem u nich ponad 20000 pln. Ale prawdziwe oblicze firmy poznalem dopiero jak cofajac uszkodzili dach w domu. Zniszczenia nie sa duze - 2 pasy blachy, elementy podbitki, elementy orynnowania - sporo jednak odkrecania elementow, łącznie ze zdejmowaniem dachówki na kawałku dachu. Początkowo wyglądało na to, ze sprawa zostanie załatwiona jak należy - pojawił się współwłaściciel firmy, przeprosił, obejrzał, poprosił o wycenę szkody. Wycena wykonawcy wyniosła 400 pln za robociznę i materiał. KRAKBET stwierdził, że nie opłaca sie tego z OC bo stracą zniżki na 20 ciężarówek i źe się dogadamy. Następnego dnia pojawiła sie propozycja, o tym, że we własnym zakresie chcą to naprawić. Taka opcja dla mnie nie wchodzi w grę ze względu na gwarancję całego budynku - nie chce później mieć problemów, że to robili ci panowie od betonu i dlatego to nie podlega gwarancji. Po tym nastąpiła zdecydowana zmiana atmosfery rozmowy i z uprzedniego "przepraszam" pojawiły się nawet zarzuty że to wykonawca robót UMYŚLNIE nie zatrzymał cofającej gruszki i że chcemy jeszcze zarobić na szkodzie. Jak widać kwestia kilku stów (ciekawe, ile na mojej budowie tych stów firma zarobiła) może pokazać prawdziwy obraz przedsiębiorstwa. Nie polecam interesów z KRAKBET , niestety dobre wychowanie kończy się zaraz po zapłaceniu faktury za beton. KRAKBET...ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart-ek 01.05.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 biała lista z okolic Krakowa:łazienka i plytki w kuchni - idealnie równo i czysto po wykonaniu pracy - Michał Warchoł tel. 784288641meble na wymiar www.autorskiemeble.pl na czarnej liscie powinien znalezc sie pan od instalacji co bo kaloryfery ciekly a on sie nie raczył pojawic choc prosilem kilka razy, w koncu z tesciem poradzilismy sobie sami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaD. 02.05.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Jesli chodzi o koparke to tez moge polecic: BIALA LISTA Koparkowy (Mogilany-Gaj) - pan Tadek, telefon na zyczenie (prv). Radzil sobie u mnie na naprawde wymagajacym terenie - a mialem wczesniej takich, co glownie narzekali, jak im ciezko. Pzdr jak w tytule, z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 02.05.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Podzielcie sie prosze namiarami na dobrych i solidnych panów zajmującymi się ZABUDOWĄ KOMINKÓW .Na białej liście jest tylko kilka wpisów i to bardzo starych.Czyżby nikt ostatnio nie budował kominka u siebie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gegus37 02.05.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Witajcie !szukam kogoś do ułożenia wejścia do domu i cokołu elewacji kamieniem - może ktoś da mi jakiś sprawdzony namiar na dobrego i niedrogiego fachowca, no i gdzie mamy w Krakowie lub okolicy skład z kamieniem naturalnym ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 02.05.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 WITAM! Wiem, że to jest lista wykonawców, ale ja chciałabym polecić kogoś od kogo przeważnie historia budowy się zaczyna. Jest to agencja nieruchomści Studio Artdom w Nowym Targu. Pochwała za kompetencję, szeroki zakres świadczeń i przede wszystkim za przemiłą obsługę. Właściwi ludzie na właściwym miejscu. Mam nadzieję, że będę tu zaglądać tylko z takimi pochwałami bo to dopiero początek, wierzę, że początek dobrego!Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 02.05.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Podzielcie sie prosze namiarami na dobrych i solidnych panów zajmującymi się ZABUDOWĄ KOMINKÓW .Na białej liście jest tylko kilka wpisów i to bardzo starych.Czyżby nikt ostatnio nie budował kominka u siebie??? Hejka Kaka Widze , ze mimo wszystko jednak wolisz sie zabezpieczyc i szukasz jeszcze kogos ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 02.05.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Mam nadzieję, że będę tu zaglądać tylko z takimi pochwałami bo to dopiero początek, wierzę, że początek dobrego! Pozdrawiam! Grunt to pozytywne nastawienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b2211 03.05.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Czarna lista Monbud w Chrzanowie z czymś takim to się nie spotkałem chyba że w dawnej komunie. Pan sprzedawca który się podaje za szefa chociaż nim nie jest, głupkowaty uśmieszek przy każdym pytaniu i łaska jeżeli udzielił odpowiedzi, człowiek czuje się jak za starych niekoniecznie dobrych czasów. Trochę się zdziwiłem gdyż był to skład polecany przez jedną osobę na forum i jako pierwszy z tego powodu odwiedzony. Lepiej na wstępie się sparzyć niż na końcu budowy jedynie żal iż mi osobiście pasował z uwagi na bliską odległość od budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozien 04.05.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Witam, mam do oddania ziemię z wykopów ( ziemia czarna bardzo urodzajna) ok 4 samochody. W razie zainteresowania prosze o kontakt. Ziemia będzie juz w piątek w Węgrzczach. Co znaczy do oddania? Ja potrzebuję dwa samochody gmina Michałowice wieś Sieborowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 05.05.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Szukam fachowca który profesjonalnie przerobi mi kotłownie - podlaczenie kotla Ogniwo Eco Plus i sterownik ecoal plus bojler CWU plus przyszlosciowo kolektory. hej jak dalej potrzebujesz to sie skontaktuj [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkuleta 06.05.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Witam, na jakich warunkach ta ziemia do oddania w Węgrzcach. Jestem zainteresowana. Czekam na kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozien 06.05.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Witam, na jakich warunkach ta ziemia do oddania w Węgrzcach. Jestem zainteresowana. Czekam na kontakt. Na takich że do oddania była ale nikt jej oddać nie chciał a teraz już jest ponoć oddana UWAGA : Jeśli ktoś miałby oddać ziemię północny Kraków to ja się piszę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojato 07.05.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Biała listaFirma Kow-max Wadowice tel. 661423705 Tynki maszynowe wewnętrzne,ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gp69 09.05.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 mam do położenia styropian 20 cm. ....jakie stosują dyble Rozmawiałem kiedyś z doradcą technicznym z Termoorganiki. Nie ma potrzeby stosowania dybli dla budyków jednorodzinnych. A przy 25-cm warstwie styropianu (jaką ja będę miał) jeśli dobrze pamiętam, w ogóle nie ma możliwości zastosowania dybli, bo takich długich nie ma ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozien 09.05.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Witam, ponawiamy ogłoszenie o ziemi z wykopów fundamentu. Okazało się, ze ziemi będzie zdecydowanie więcej niz nam powiedział budowlaniec. Bylibyśmy wdzieczni , gdyyby odebrała ją 1 góra 2 osoby ( ziemia będzie w przyszłym tyg w Węgrzcach/Zielonki). Mamy juz zorganizowany samochód , należy tylko umówić cenę z kierowcą. Proszę określić ile tej ziemi macie do oddania i najlepiej proszę podać ile kasy za km kierowca sobie życzy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 09.05.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Bardzo proszę o podanie namiarów na sprawdzoną ekipę od kompleksowego ocieplenia elewacji. U nas będzie tynk+drewno+szkło+kamień, dlatego szukamy dobrych fachowców. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 09.05.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 czy ktoś zna Agapol - Paweł Męka ( wykończenia ), a może ktoś Grzegorza Pukacza ze studia Bonsai - architekt wnętrz ? Z panem Grzegorzem zaczynamy dopiero współpracę, ale wydaje się dobrym fachowcem. Czym będzie się u Was zajmował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 09.05.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 3. Dach ..... Pan Tomasz Trela Trapez - Carbo II Spolka z o.o. 30 - 418 Krakow Ul. Zakopianska 56a tel. 012/ 269 - 27 - 24 kom: 607 - 059 - 008 begin_of_the_skype_highlighting 607 - 059 - 008 end_of_the_skype_highlighting www.trapez-carbo.com.pl Kilkumiesieczna wspolpraca z Panem Tomkiem po prostu rewelacyjna ..... wybor towaru , zakup , transport ....... wszystko na najwyzszym poziomie ..... zakupilam w Firmie Trapez - Carbo II wszystkie " elementy " niezbedne do powstania daszku . Pelen profesjonalizm , swietne rabaty .... Snieznobiala lista Firm Ja również polecam pana Tomasza. Pełen profesjonalizm! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozien 09.05.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Bardzo proszę o podanie namiarów na sprawdzoną ekipę od kompleksowego ocieplenia elewacji. U nas będzie tynk+drewno+szkło+kamień, dlatego szukamy dobrych fachowców. Z góry dziękuję również poszukuję kogoś do ocieplenia domu wraz z wykonaniem podbitki.Proszę o namiar na kogoś sprawdzonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts