Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Poprosze o numer telefonu

Pozdrawiam

Kazdy poleca swojego fachowca polece i ja swojego elektryka.

Niestety nie bede podawac tel. publicznie jak ktos chce podam na priv

Powiem w czym rzecz Pan Mariusz jest osoba dla tych ktorzy staraja sie ograniczyc koszty i w miare mozliwosci taniej postawic domek - co nie znaczy ze gorzej.

U nas sytuacja wyglada tak, ze maz zadzwonil do niego umowil sie na wstepna wycene i w trakcie rozmowy elektryk zaproponowal zeby maz sam ulozyl kable a on przyjdzie wszystko ladnie zepnie podlaczy tablice, puszki itp. Sami kupilismy kable kuszki wedlug wskazowek od Pana Mariusza

Oczywiscie maz dostal wszystkie wytyczne co gdzie i jak nalezy kabel polozyc, jak mocowac puszki itp.

Gdy maz polozyl kable umowil sie w 2 dni zostalo wszystko spiete, zostala wystawiona gwarancja, protokol no i zrobione pomiary - czyli nie typowe przybicie pieczatki

Ogolnie maz byl bardzo zadowolony bo lubi majstrowac no i przede wszystkim i dosc tanio to wyszlo. Wstepnie zalozenie bylo ze instalacja moze nas kosztowac maks 8 tys - w efekcie przekroczylismy nieznacznie polowe ;-) zaplanowanej kwoty

Tak jak pisalam polecam p. Mariusza ale osoba ktore chca ograniczyc koszty budowy.

Oczywiscie ma on swoich ludzi i wykonuje prace - ale ... tutaj cena jest bliska cenie rynkowej

Pozdrawiam

ps. przy okazji podbil instalacje urzadzen ktore wymagaly elektryka GRATIS

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
Ja niestety muszę dodać sporą łyżkę dziegciu do zachwytów nad STOLARZEM - Panem Maciejem z okolic Tarnowa (Pan Maciej tel. 694 933 557).

Schody zrobił ładne, przyznaję ale barierki balkownowe z klejonego (!) drewna egzotycznego rozpadają się już po jednej zimie. Kosztowały niemało ale miały być trwalsze niż dom. NIestety na klejeniu sie rozchodzą. Najgorsze jest podejscie Pana Maćka, który zupełnie nie reaguje na moje reklamacje. Ignoruje telefony. A szkoda bo wydawał się być solidnym wykonawcą.

Chyba jego sława go przerosła.

EDIT: Pan Maciej się odezwał i zaproponował, że zapłaci na nowe barierki, które sobie zamówie. Tak więc sprawa się rozwiązała pomyślnie! :)

Polecam pana Bogdana Stępskiego ze Skawiny. Widać że zna się na swoim fachu. Pracę wykonuje żetelnie i z pełną dokładnością. Potrafi wykonać wszystko. Wykonywał umnie sufity podwieszane, rigipsy,oraz malowanie. Z każdego etapu swojej pracy robi dokumentację zdjęciową. Jestem bardzo zadowolona z efektu końcowego. Gorąco polecam, bo naprawdę warto. Numer kontaktowy do pana Bogdana jesli ktoś jest zainteresowany 501 075 307.:D

Witam

Do białej listy chciałem dorzucić moją ekipę od stanu surowego. Ekipa Pana Grześka z okolic Lubnia była już tu polecana (tel. 600975394). Jako że sam skorzystałem i jestem zadowolony z ich usług to polecam dalej. Ekipa zajęła się u mnie całym stanem surowym, od fundamentów, ścian, dachu z pokryciem, przez montaż okien dachowych, rynien, na ściankach działowych kończąc. Co mi się podobało to ich dokładność, sprawność – wykonanie bramy wjazdowej czy drzwi wejściowych do budynku to dla nich żaden problem, doświadczenie – parę razy skorzystałem z dobrych podpowiedzi. Ekipa jest w stanie dostosować się do wymagań inwestora i nie forsuje na siłę swoich rozwiązań. Co ostatnio mnie ucieszyło to komentarz od ekipy wykonującej tynki ze chłopaki się postarali.

Do białej listy dorzucam również skład budowlany Dorbud w Niepołomicach. Mają duży wybór materiałów, dobre ceny, terminowość dostaw, elastyczność w stosunku do klienta. Współpraca układa się po prostu dobrze.

Pozdrawiam

Poszukuje dobrej, sprawdzonej i polecanej ekipy do budowy domu w okolicach Krakowa (w stronę Wadowic). Najlepiej, aby ekipa miała doświadczenie w budowie ścian jednowarstwowych w systemie Dryfix. Czy ktoś może mi polecić kogoś. Będę bardzo wdzięczna za namiary na Wasze ekipy o ile byliście z nich bardzo zadowoleni.

Witam chciałem napisać że dla mnie do czarnej listy można zaliczyć firme Artmix z Krakowa,niezaczeliśmy nawet z nimi współpracy,ponieważ własciciel pan Artur Wawrzeń,podał pierwsza wycene 27tys. po 5 miesiach po ponownym kontakcie oznajmił 2krotnie ze nie rzuca słów na wiatr i postara sie trzymac blisko ustalonej ceny,po czy nastepna cena nagle okazała sie 40tysiącami,zaczął tłumaczyc ze ceny moga zwariowac na wiosne itd. (śmiech),nasze "negocjacje" trwały 3 dni i jeszcze sie nie skonczyły na dobre, po czym napisał ze 40tys to ostateczna cena i oznajmił że na wczesna wiosne termin juz został zajety,więc mało profesionalne zachowanie...no cóż bywa i tak.

No to się Gość zemścił za to, że nie znalazł frajera. No cóż bywa i tak.........

No to się Gość zemścił za to, że nie znalazł frajera. No cóż bywa i tak.........

W sumie masz racje. Albo cena mi odpowiada i kupuje albo nie i nie kupuje. Gość przez prawie pół roku szukał niższych cen a jak się okazało że nie znajdzie to wrócił z powrotem. Pewnie gdzie indziej zapłacił 50tyś:yes:

Witam wszystkich

Wlaśnie jestem w trakcie remontu poddasza i muszę podzielić się z Wami namiarem na pierwszą firmę od rozpoczęcia prac - TYNK TECH z Krzeszowic P. Kuciel, z usług której jestem bardzo zadowolona i mogę ją polecić każdemu kto chce mieć świetnie zrobione tynki maszynowe, dla kogo liczy się fachowe podejście, najwyższa jakość usług i terminowość.

Jestem pod ogromnym wrażeniem całej ekipy, która właśnie skończyła u mnie pracę i jestem przekonana, że każdy kto zdecyduje się na jej usługi będzie zachwycony.

Za tydzień rusza u nas kolejna ekipa, tym razem z wylewkami maszynowymi - oczywiście dam znac

• 2 weeks później...

Z przykrością muszę sie całkowicie nie zgodzić z pozytywną opinią na temat robót Pana Frosztęgi. Wykonywał on kuchnię u nas w mieszkaniu oraz kilku jeszcze znajomych i niestety u wszystkich było podobnie. Meble zrobione co prawda dosyć tanio, ale i byle jak , niedokładnie i raczej nieładnie...

Absolutnie odradzam wszystkim, którym zależy, aby ich kuchnie wyglądała dobrze:mad: