Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam szukam sprawdzonej ekipy do budowy SSO na lato 2021

dom 150 m plus garaż z betonu komórkowego

okolice Mogilan

Czy polecicie kogoś?

Zależy mi na dobrych fundamentach.

Chyba trochę za późno na dobrą ekipę. A jak się znajdzie to w mało korzystnej cenie.

Szukam firmy, która wykonuje zarówno wylewki anhydrytowe jak i cementowe. Chcemy generalnie anhydrytowe, ale w garażu ze względu na konieczność wykonania spadku cementowe. Możecie polecić jakąś ekipę? Dom koło Wieliczki.

Ja uzupełnię listę o kolejnych dwóch wykonawców:

ogrodzenie (panel ażurowy oraz panel z siatki) - niezbyt skomplikowana robota ale bez opóźnien i fuszerki: Marcin Nalepa Marcin Nalepa (504044832)

balustrada: w terminie (8 tyg czekania), cena w miarę spoko: kowalstwo wrona

meble szafeczki i półeczki - mocno polecam, ceny bardzo atrakcyjne, zrobione w rozsądnych terminach - wiadomo nie wszysko mozna kupic w sklepie na I ;) Andrzeja Giza 505600089

Po wielu latach zajrzałem na forum i aż się łezka zakręciła w oku... ;) Kiedyś czytałem posty godzinami z wypiekami na twarzy. Teraz już na chłodno chciałbym dodać do białej listy firmę Pana Marka Pawlikiewicza (https://pawlikiewicz.pl) wykonującą podłogi drewniane. Po raz drugi korzystałem z usług. Pierwszy raz w 2013 r. Podłoga dębowa położona wtedy w salonie i jadalni dzielnie służy do tej pory, choć nie ma łatwo z dwójką dzieci. Ostatnio postanowiliśmy wymienić panele na górze na sprawdzoną deskę dębową. Po kilku miesiącach użytkowania główna różnica, która rzuca się w oczy, to mniej kurzu na podłodze. Panele są podłogą pływającą i kurz zbierający się pod nimi wydostaje się na górę, co było widać przy demontażu paneli. W przypadku desek klejonych taki efekt raczej nie występuje. Nie mówię już o wrażeniach estetycznych czy o zupełnie innym odbiorze podłogi podczas chodzenia na boso... :) Generalnie polecam podłogi marki Pawlikiewicz.
Za kilka dni zaktualizuję swoją białą i czarną listę, a w chwili obecnej pilnie poszukuję dobrej firmy do wykonania klimatyzacji kanałowej w 4 pomieszczeniach na poddaszu. Dom na południu Krakowa.
Za kilka dni zaktualizuję swoją białą i czarną listę, a w chwili obecnej pilnie poszukuję dobrej firmy do wykonania klimatyzacji kanałowej w 4 pomieszczeniach na poddaszu. Dom na południu Krakowa.

Mogę szczerze polecić ACC Engineering http://www.acce.com.pl Robili mi splita w mieszkaniu i go serwisują do tej pory. Wytłumaczyli, że chcę klimę za dużą, doradzili jaką wybrać, zainstalowali tak, że mucha nie siada, łącznie z odkurzaniem w domu i na balkonie, a efekt jest taki jak powinien być.

SSZ prawie gotowy :)

Biała Lista:

Okna, drzwi brama - Pol-Mach Skawina ( duży wybór i dobry kontakt)

Elektryka - mgr.inż. Sebastian Wielowski -https://instalacje-elektryczne.net/ - 880 231 059 - szybko, sprawnie, dużo doradzał

Wod-Kan + podłogówka - Tomasz Krawczyk - http://warmer.pl/ - Bez zastrzeżeń, duży plus za układanie styropianu, inne firmy nie chciały tego robić.

Tynki - Super tynki - wykonanie ok, jednak cena wyższa niż u konkurencji, dużo naddatku - warto powiedzieć, żeby zabezpieczyli podłogi, albo dokładnie posprzątali bo jeżeli o to chodzi to tak sobie.

Biała Lista:

Dendrologicznie: Pielęgnacja i wycinka drzew Kraków i okolice, cała małopolska. Bardzo profesjonalnie, sprawnie i bezpiecznie. Polecam szczególnie do wycinki drzew trudnych, bardzo bezpieczna robota.

SSZ prawie gotowy :)

Tynki - Super tynki - wykonanie ok, jednak cena wyższa niż u konkurencji, dużo naddatku - warto powiedzieć, żeby zabezpieczyli podłogi, albo dokładnie posprzątali bo jeżeli o to chodzi to tak sobie.

Na sprzątanie po SuperTynkach nie narzekałam ale za naddatki to sobie sporo policzyli...

Na sprzątanie po SuperTynkach nie narzekałam ale za naddatki to sobie sporo policzyli...

Bo to co robili (czy nadal?) to zwykle oszustwo - wystarczy porównać normy ... stad naddatki ...

• 3 weeks później...
Po wielu latach zajrzałem na forum i aż się łezka zakręciła w oku... ;) Kiedyś czytałem posty godzinami z wypiekami na twarzy. Teraz już na chłodno chciałbym dodać do białej listy firmę Pana Marka Pawlikiewicza (https://pawlikiewicz.pl) wykonującą podłogi drewniane. Po raz drugi korzystałem z usług. Pierwszy raz w 2013 r. Podłoga dębowa położona wtedy w salonie i jadalni dzielnie służy do tej pory, choć nie ma łatwo z dwójką dzieci. Ostatnio postanowiliśmy wymienić panele na górze na sprawdzoną deskę dębową. Po kilku miesiącach użytkowania główna różnica, która rzuca się w oczy, to mniej kurzu na podłodze. Panele są podłogą pływającą i kurz zbierający się pod nimi wydostaje się na górę, co było widać przy demontażu paneli. W przypadku desek klejonych taki efekt raczej nie występuje. Nie mówię już o wrażeniach estetycznych czy o zupełnie innym odbiorze podłogi podczas chodzenia na boso... :) Generalnie polecam podłogi marki Pawlikiewicz.

Ja mogę się tylko podpiąć... skorzystałam kilka lat temu z Twojego polecenia. Fachowcy pracujący dla P. Pawlikiewicza naprawdę wiedzą, co robią. Do dziś wszystko pięknie leży. Mieliśmy również problem z jedną deską, wymienione zostało wszystko szybko i fachowo.

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

Poszukuje obecnie rzetelnej firmy do wykonania projektu małej architektury (podjazdu, ganku, tarasu, ogrodzenia, donic, studzienki na okna piwniczne) w domu w Krakowie. Najlepiej wraz z realizacją. Może polecacie jakiegos projektanta a przede wszystkim wykonawców.

Zależy mi aby było spójnie, ładnie, nowocześnie z umiarem i funkcjonalnie.

• 2 weeks później...
Potrzebuje dobrego dekarza, bede mial chyba do wymiany folie pod dachowka ale potrzebuje to sprawdzic, niestety przecieki. Ktos poleci cos? moze byc z podkarpacia byle by mnie bylo na niego staci wiedzial co robi ... komin uszczelnilem ale nie pomoglo :/ Edytowane przez minerek
  • 4 weeks później...
  • 3 weeks później...