merit 06.06.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 A okna zamówię bezpośrednio u producenta ,bo do niego mam najbliżej . Dzięki czemu nie uzyskasz rabatów, które daje diler. Może to być nawet 31% ceny podstawowej w okresach posuchy na rynku odbiorcy. Tak mi wyszło po przedstawieniu ofery przez przemiłego i sympatycznego pana Leszka K. z OKNOPLAST w Krakowie przy Klimeckiego. Muszę jednak dodać, że była to moja pierwsza wizyta u tego sprzedawcy nie zakończona jeszcze transakcją i wykonaniem usługi. . Dali rabat 31 % Mogłam sobie przynajmniej pooglądać gotowe okna z detalami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 07.06.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Dali rabat 31 % Z transportem i wstawieniem? Mogłam sobie przynajmniej pooglądać gotowe okna z detalami . Czy to tu: Ochmanów 117, 32-003 Podłęże ? Też bym chętnie zobaczył, co wkładają do tych okien. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 07.06.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Ja zamawiałam okna w Oknoplusie a nie w Oknoplaście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 08.06.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 A okna zamówię bezpośrednio u producenta ,bo do niego mam najbliżej . Dzięki czemu nie uzyskasz rabatów, które daje diler. Może to być nawet 31% ceny podstawowej w okresach posuchy na rynku odbiorcy. Tak mi wyszło po przedstawieniu ofery przez przemiłego i sympatycznego pana Leszka K. z OKNOPLAST w Krakowie przy Klimeckiego. Muszę jednak dodać, że była to moja pierwsza wizyta u tego sprzedawcy nie zakończona jeszcze transakcją i wykonaniem usługi. . Pozwolicie że się dołączę, bo niedawno równiez zamawiałem okna w Oknoplaście. Czy u producenta, czy u dealera max. rabat wychodzi ok. 30 proc. Wszystko zależy od tego ile płaci się przy zawieraniu umowy - całość, zaliczkę - im mniejsza wpłata na początku tym niższy rabat. W lutym (w Ochmanowie) dawali do 35% rabatu jeżeli płaciło się całą kwotę. Teraz wyszło ok. 30 % (w logo service) przy zapłacie całej kwoty. Mogą trochę pofolgować gdy ktoś zamawia za większą kwotę - bodajże pułap od 25 tys. Zobaczymy jak się spiszą panowie z montażem bo własnie czekamy na dostawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiek650 08.06.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Gorąco polecam firmę KRAKBET -dostawcę betonu na moją budowę . http://krakbet.pl/ Jeśli chcesz mieć beton o odpowiedniej jakości dostarczony na określoną umówiona wcześniej godzinę można na Nich liczyć.Ceny w granicach rozsądku ale można też negocjować .Rysiek 650 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramki 08.06.2007 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 podpisalam umowe z ekipa na stan surowy. zbrojenie lawy zakwestonowal kier. bud., powiedzieli, ze pierd... nie beda z nim robic. przy fundamencie zrobili po swojemu, nie trzymajac sie projektu/ obnizyli przy garazu o 25 cm/. po naprawde spokojnym wytlumaczeniu, ze konstruktor twierdzi, ze to duzy blad i, ze mozna poprawic jeszcze bloczkami, majster wpadl w furie i wykrzyczal, ze umowa to on se tylek podciera i nic nie bedzie poprawial, a w ogole, to zeby mu zaplacic, bo on odchodzi.... nazwisko Stanislaw Cichórz /z bracmi/, sa z okolic Limanowej. Facet jest niezrownowazony i boje sie, ze bedzie chcial nas pobic, albo cos zniszczyc, ale wtedy sprawa oprze sie o policje i sad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 09.06.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Gorąco polecam firmę KRAKBET -dostawcę betonu na moją budowę . http://krakbet.pl/ Jeśli chcesz mieć beton o odpowiedniej jakości dostarczony na określoną umówiona wcześniej godzinę można na Nich liczyć. Ceny w granicach rozsądku ale można też negocjować . Rysiek 650 A ja mam odmienne zdanie o Krakbecie . Bardzo się na nich zawiodłam ! Choć mieli awarię na jednym bloku od kilku dni ,nie poinformowali mnie o tym .Dowiedziałam się o tym dzień przed laniem fundamentów .A wtedy na beton w Krakowie czkało się kilka dni .W takich sytuacjach poznaje się solidną firmę -a Krakbet do takich się nie zalicza -z pewnością ! 31 kubików z dnia na dzień ,w sobotę załatwił mi AUTBET z ul. Portowej . Moje chłopaki chwalili operatora pompy -za spokój i precyzję ,a beton za jakość Wszystkie pozostałe etapy betonowałam już z AUTBETEM -zawsze punktualni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 13.06.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 BIAŁA LISTA: Edward Soja - 501402003. Wszelkie instalacje: wod, kan, gaz, co, podłogówka, POŚ). Przyłącza (gaz, woda). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 14.06.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 CZARNA LISTA NOWY DOM JUNIORA (baza magazynowa w Gdowie) - niesłowność i brak kultury. Zmienili warunki odbioru palet kiedy do tego przyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 25.06.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Po prawie roku od postawienia domu: Biala lista Fundamenty (ale robi i cale domy) p. Madeja ( 606 838 128) Goralska chatka - domy drewniane - p. Pilch 604 296 927 Wykonczeniowka drewniana - P. Domanski tel. 696 70 34 24 Okna drewniane, drzwi - p. Dziobon 604 10 92 23 Czarna lista[/b] Geodeta - p. Mucha z Krzeszowic, firma Azymut - juz drugi miesiac czekam na mapke powykonawcza Strzecha - p. Lubinski - po prostu oszust, choc dach ladnie polozyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 28.06.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Po 2 miesiacach poszukiwan dodatkowej dachowki tzw komplet kominek wentylacyjny, (dachowka z kolnierzem+czapa) trafilem na sklad CERATRANS koniec ul Lagiewnickiej kolo ronda Matecznego za zakretem za McDonaldem. Robia tam kopie pasujace do szeroko znanych typow ta sama technologiaz tym ze duzo tansze, nie cena jest tu jednak wazna, a to ze firma w ktorej kupilem dachowki KORAMIC nie przyjmuje juz zamowien na takie elementy. http://www.dachowki.krakow.pl/ pzdrDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MoniSG 29.06.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 ...mam dosc... Czarna lista - p. Gruszka (http://www.tynkowanie.com.pl/) czekam na tynki wew. od konca maja- wtedy mial wejsc, jest koniec czerwca i niby maja wejsc od pon. ale ja w to nie wierze ... u siostry robota zaczeta, ten sam p. Gruszka i nie dokonczona... dom pow. do tyn. okolo 650m2 i trwa to juz 6 tyg. z przerwami. ... najpierw. p. Gruszka zabral ekipie do "Rysia" bo chlopaki sie nie mogli wyrobic, potem do Wronek-jakis wielkopowierzchniowy sklep, bo tez nie mogli sie wyrobic, a siostra nie ma umowy wiec sobie czeka... a p. Gruszka obiecuje "przyjda jutro", "zaczniemy od wtorku " itd.... Ja znalazlam nowa ekipie do tynkow z p. Gruszki zrezygnowalam... Dzis mam podpisc umowe z nowa firma, mam nadzieje, ze nie bedzie juz takich "cyrków". A na marginesie powiem, ze od p. Gruszki mam ekipe do szpachlowania suchych tynków... wczoraj powiedzialam p. G. ze rezygnuje z jego uslug na tynki i nie wiem, czy to zbieg okolocznosci ale ekipa od szpachlowania dzis nie przyszla... za szpachlowanie + pomalowanie 1 warstwa z materialem zaspiewal mi 23zl za 1m kw... fakt bylo troche gimnastyki z tymi tynkami no ale mimo wszystko sie zdziwilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 02.07.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Biala Lista (sklad budowlany): Wieliczka 'MIXBUD' ul. Jedynaka 3 Dosc duzy sklad budowlany wiec ceny nie wygorowane. Obsluga bez zarzutu. Kupowalem tam Maxy, cement po zakupie mozna przetrzymac towar ktory potem przywoza na telefon. Nie mam zadnych zarzutow. Jadac od Krakowa pierwszy skret w prawo (Jak do sklepu Lidle'a) i jakies 1,5 km prosto. Pozdrawiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marro 02.07.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 CZARNA LISTA: Andrzej Góra, Swoszowice 603 344 853 - do dzisiaj podnosi mi się ciśnienie jak sobie przypomnę "współpracę" z tym gościem!!! Krętacz, niesłowny, nieterminowy, przysyła na budowę pijaczków itp itd... TRAGEDIA!!! Mieczysław Kowalski - wykonywanie przyłączy elektrycznych (uwaga: często wygrywa przetargi w Enionie na ul. Niwy) - nie zamawiajcie u niego dodatkowych robót. Mnie oszukał na długości kabla, który niby położył a potem elektryk musiał sztukować... Kłamca straszny BIAŁA LISTA: Zbigniew Blak, 603 166 263 - instalacje elektryczne, odgromowe. Bardzo dobrze się z nim współpracowało i do wykonania nie mam zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 02.07.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 BIAŁA LISTA WOJCIECH GABOR - 502 635 858 regipsy, suche tynki, ocieplenie poddasza i wszsytko inne z regupisów .Po prostu świetnie i w zupełnie ludzkich cenach. Zrobił mi całe poddasze i wiele obróbek i zabudów z regipsu. ciężko się przyczepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 02.07.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 BIAŁA LISTA: Bramy przesuwne wjazdowe: http://www.nowako.pl/ - firma rodzinna z Poręby Wielkiej k. Oświęcimia. Solidni, tani, grzeczni, terminowi. Czegóż trzeba więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MoniaO 03.07.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 ...mam dosc... Czarna lista - p. Gruszka (http://www.tynkowanie.com.pl/) czekam na tynki wew. od konca maja- wtedy mial wejsc, jest koniec czerwca i niby maja wejsc od pon. ale ja w to nie wierze ... u siostry robota zaczeta, ten sam p. Gruszka i nie dokonczona... dom pow. do tyn. okolo 650m2 i trwa to juz 6 tyg. z przerwami. ... najpierw. p. Gruszka zabral ekipie do "Rysia" bo chlopaki sie nie mogli wyrobic, potem do Wronek-jakis wielkopowierzchniowy sklep, bo tez nie mogli sie wyrobic, a siostra nie ma umowy wiec sobie czeka... a p. Gruszka obiecuje "przyjda jutro", "zaczniemy od wtorku " itd.... Ja znalazlam nowa ekipie do tynkow z p. Gruszki zrezygnowalam... Dzis mam podpisc umowe z nowa firma, mam nadzieje, ze nie bedzie juz takich "cyrków". A na marginesie powiem, ze od p. Gruszki mam ekipe do szpachlowania suchych tynków... wczoraj powiedzialam p. G. ze rezygnuje z jego uslug na tynki i nie wiem, czy to zbieg okolocznosci ale ekipa od szpachlowania dzis nie przyszla... za szpachlowanie + pomalowanie 1 warstwa z materialem zaspiewal mi 23zl za 1m kw... fakt bylo troche gimnastyki z tymi tynkami no ale mimo wszystko sie zdziwilam To nie dobrze bo my jesteśmy z Panem Gruszką umówieni na sierpień i teraz nie bardzo wiem co robić. Czy szukać nowej ekipy czy też czekać i mieć nadzieję że do nas przyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia138 04.07.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 BIAŁA LISTA: Zbigniew Blak, 603 166 263 - instalacje elektryczne, odgromowe. Bardzo dobrze się z nim współpracowało i do wykonania nie mam zastrzeżeń. - Pan Blak ma drugi plusik - robil nam przylacz do domu, ktorego nikt nie chcial sie podjac i kolejni na biala liste: - fliziarz, tynkarz - P. Jozek 695 399 530 - rewelacja!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MoniSG 05.07.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 BIAŁA LISTA Szymon Wasyl 512-202-122 docieplanie i adaptacja poddaszy. Okazało sie, ze ekipa ktora szpachlowala suche tynki to podwykonawcy p. Gruszki i z nimi bardzo dobrze sie współpracowalo, polecam, poddasze wyglada bardzo ładnie błędy poprzedników naprawione PS. wtedy jednak przyszli... troszke pozniej ale przyszli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rene_221 12.07.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Szukam solidnej ekipy budowlanej z okolic Myslenic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts