madziamro 20.05.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 WITAM POLECAM FLIZIARZA PAN KRZYSZTOF 602531501 [email protected] Taaaaaaaaaa, pięc postow na forum i w kazdym z nich polecasz te sama firme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
południowa 22.05.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 witam, do projektu zjazdu na działke polecam Pana Stanisława Cichonia z Łuczanowic tel 601-38-00-32 - czas oczekiwania ok 2-3 tyg, koszt 700 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 22.05.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Możecie polecić skład z dużym wyborem materiałów do ocieplenia budynku ?(chodzi o kleje ,tynki różnych firm :Kabe ,Ceresit,Weber) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 22.05.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Możecie polecić skład z dużym wyborem materiałów do ocieplenia budynku ?(chodzi o kleje ,tynki różnych firm :Kabe ,Ceresit,Weber) Kaka , a u Karoliny nic nie znalazlas ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saska5 24.05.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Witam, szukam firmy/wykonawców z uprawnieniami do przyłączy: woda, kanalizacja, prąd, gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 24.05.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 (edytowane) również poszukuję kogoś do ocieplenia domu wraz z wykonaniem podbitki.Proszę o namiar na kogoś sprawdzonego. Witam, ja też poproszę o namiary na ekipe od ocieplenia + elewacji. Umówiony wykonawca polecany zresztą na forum Pan Andrzej (tel. 781-790-291) od jakiegoś tygodnia nie odbiera telefonu. Dlatego też wpisuję go na szarą listę wykonawców. Edytowane 25 Maja 2011 przez Niureczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdek77 24.05.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Witam, dopisuje do Białej Listy pana Goncarza od wylewek, szybko, sprawnie,równo i ladnie.Polecamtel.603680072 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
południowa 24.05.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 witam, poszukuje projektanta do projektu przyłacza wod-kan , moze kogos polecicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalowice1 25.05.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 witam czy możecie polecić kogoś do wykonania ogrodzenia pełnego ? Od drogi chcemy zrobić ogrodzenie coś w stylu muru aby odgrodzić się od hałasu. Takie ogrodzenie pewnie będzie zrobione na fundamencie bo będzie ciężkie. Dziękuuję za info. Noo chyba że macie koledzy/koleżanki jakiś inny pomysł na pełne ogrodzenie. Podnoszę zapytanie - też jesteśmy zainteresowani. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAAAJ 26.05.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 ;) sorrki , ale malo wiarygodne ...... czyzby reklama wlasnej firmy ? Odnośnie ECO Comfort z Myślenic i rekuperacji. Moje obecne doświadczenia są ogólnie ok (umowa i projekt rekuperacji do pozwolenia). Trzeba uważać, ale myślę, że to wszędzie, że jak zmienia się juz zatwierdzony projekt a zmiana jest mała to trzeba zapłacić za pieczątkę uprawnionej osoby do dołączenia do składanego o pozwolenia na budowę - czyli trzeba sprawdzać wcześniej czy pojawią się jakieś dodatkowe koszty dla małej zmiany po zatwierdzonym i opłaconym projekcie. Miałem też wizytę referencyjną w Michałowicach, właściciel zadowolony, wizyta odbyła się bez Pana Artura. Reszta to pewnie za rok, jak ruszy budowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 26.05.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Odnośnie ECO Comfort z Myślenic i rekuperacji. Moje obecne doświadczenia są ogólnie ok (umowa i projekt rekuperacji do pozwolenia). Trzeba uważać, ale myślę, że to wszędzie, że jak zmienia się juz zatwierdzony projekt a zmiana jest mała to trzeba zapłacić za pieczątkę uprawnionej osoby do dołączenia do składanego o pozwolenia na budowę - czyli trzeba sprawdzać wcześniej czy pojawią się jakieś dodatkowe koszty dla małej zmiany po zatwierdzonym i opłaconym projekcie. Miałem też wizytę referencyjną w Michałowicach, właściciel zadowolony, wizyta odbyła się bez Pana Artura. Reszta to pewnie za rok, jak ruszy budowa. hmmm, przecież wcale nie trzeba zmieniać pozwolenia na budowę jak zamiast grawitacyjnej montuje sie mechaniczną...... i wtedy nie trzeba żadnej pieczątki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozien 26.05.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 hmmm, przecież wcale nie trzeba zmieniać pozwolenia na budowę jak zamiast grawitacyjnej montuje sie mechaniczną...... i wtedy nie trzeba żadnej pieczątki... W rzeczy samej, też zdecydowałem się na mechaniczną a szkoda że tak późno i nic nie zmieniam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fourmi 27.05.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Proszę przestać już reasumować, jedna informacja wystarczy choć uważam że mało kto będzie się sugerował zdaniem kogoś kto nie ma postów na forum albo ma je od reasumowania Panie Kozień proszę "wyluzować". Rzeczywiście, nie mam postów i nie udzielam się aktywnie na forum - nie mam na to czasu, czy to ze względów zawodowych, czy też przez budowę domu, co daje 2 etaty w jednym:) Jeśli Pan ma go dosyć, to proszę bardzo, może Pan mnożyć swe posty w nieskończoność, wzbudzając nimi wiarygodność Ale ilość nie zawsze przechodzi w jakość Nikomu też nie każę się sugerować moimi ocenami, to jest wybór indywidualny. Ponad połowę domu wybudowałem z polecanych tu na stronie wykonawców i sądzę, że mam prawo wypowiedzieć się przynajmniej w kwestii rzeczonych wykonawców, dla dobra innych poszukujących porady forumowiczów. Przepraszam za kilka wypowiedzi na ten sam temat - to przez brak doświadczenia na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fourmi 27.05.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Jestem na etapie wykończenia domu. Większość wykonawców znalazłem na forum Muratora, za co jestem Wam wdzięczny, bo ogólna ocena jest pozytywna. Niemniej jednak, część przedstawiona tu na białej liście u mnie wylądowała na czarnej. Z góry zaznaczam, że mam dosyć wysokie wymagania odnośnie wykonawców, więc i ocena jest ostrzejsza, natomiast ktoś bardziej tolerancyjny ode mnie mógłby ocenić lepiej. Bardzo nie lubię ludzi niesłownych i brak dotrzymania terminu bez usprawiedliwienia, automatycznie dyskwalifikuje u mnie wykonawcę. Oto moja lista wykonawców, (jeszcze niepełna, bo dom ukończę za około 2-3 miesiące i wtedy ją uzupełnię). BIAŁA LISTA:- stan surowy otwarty: ekipa budowlana Pana Roberta Sikory z Marszowic. Praca dokładna, czysta, szef ekipy jest bardzo uczciwy i bardzo słowny. Jeśli coś mu wypadnie, na pewno zadzwoni i uprzedzi. Można ich zostawić i nie martwić się o dom. Z budowy nie zginie ani jeden gwóźdź i nie znajdziecie ani jednej puszki po piwie:) Uprzedzam też, że Pan Sikora bardzo nie lubi, jeśli materiał nie zostanie dostarczony mu na czas:) - polecam też poleconego mi przez Pana Roberta hydraulika, mianowicie Pana Krzysztofa Nowaka z Gdowa: dokładny, słowny i rozsądny cenowo. Jestem bardzo zadowolony. - polecam elektryka, pana Stanisława Kaczora z Wieliczki - dokładny i bardzo słowny, człowiek "starej daty", bardzo przyzwoity. Nie jest tani, można znaleźć spokojnie tańszych wykonawców, ale jak najbardziej go polecam. - sklep Dach Centrum z Krakowa - kupiłem u nich dachówkę Creaton Premion w najlepszej cenie w Krakowie. Do tego wszystko, co potrzebne do dachu, prócz więźby. SZARA LISTA: - wylewki (polecany przez Pana Kanię, o którym piszę poniżej) - Paweł Zegan z Limanowej - jest dobry w tym, co robi, ale zwleka z wykonaniem - niestety, straciłem sporo czasu, czekając na wylewki. CZARNA LISTA: - okna i drzwi kupione w firmie Leonard z Bochni - Pani Karolina Apryjas jest bardzo sympatyczna i pomocna, ale jest tak do czasu wpłaty pieniędzy; nie mogłem doprosić się o zamontowanie okien, bo podobno była duża kolejka, mimo wyznaczonego i zarezerwowanego terminu. Drzwi wejściowe wciąż nie są zamontowane, mimo kilkukrotnych obietnic w stylu "już na pewno do końca tygodnia". Ekipa montażowa jest taka sobie: montaż okien OK, ale pozostawili po sobie nie posprzątane śmieci.- Paweł Wilk z Krzeszowic, stolarz od kuchni - komentowałem już wyżej więc wystarczy.- tynki Roman Kania z okolic Gdowa - sympatyczny człowiek, solidny wykonawca, tynki wykonane dobrze, ale niestety, niesłowny - obiecał mi miesiąc temu położenie gładzi na tynkach wapienno-gipsowych i dotychczas się nie pojawił, przez co musiałem przesunąć fliziarza i innych. Jestem bardzo niezadowolony; Pozostałych wykonawców ocenię już na samym końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 28.05.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Witam, ja też poproszę o namiary na ekipe od ocieplenia + elewacji. Umówiony wykonawca polecany zresztą na forum Pan Andrzej (tel. 781-790-291) od jakiegoś tygodnia nie odbiera telefonu. Dlatego też wpisuję go na szarą listę wykonawców. Do ocieplenia polecam p. Mariusza z firmy 4B. 505-124-611 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tertium 28.05.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Przyłączam się do opinii o Panu Sikorze. Właśnie zakończył u nas SSO, szybko, terminowo i bez problemów. Pracownicy sympatyczni, uczynni i dobrze zorganizowani. Żadnego alkoholu, ani szewskich poniedziałków. Dobra, fachowa robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 30.05.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Do ocieplenia polecam p. Mariusza z firmy 4B. 505-124-611 Dzięki, terminy niestety dopiero na jesień/ wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 30.05.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Dzięki, terminy niestety dopiero na jesień/ wiosna Nie pitol sie , tylko daj ogłoszenie na szukajfachowca.pl Sami do ciebie przyjdą z ofertą i jeszcze będziesz mogła przebierać. ja tak parę ekip znalazlem , póki co nie zawiodlem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gegus37 31.05.2011 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Dzięki, terminy niestety dopiero na jesień/ wiosna firma RAF-BUD TEL.501-750-109 ....robili elewacje u mnie , są OK ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 31.05.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Wujor, gegus37 dzięki za info. Nawet nie wiedziałam o takiej stronie szukajfachowca. A do firmy Raf-Bud już dzwoniłam, nawet mają termin na koniec czerwca Pewnie ich weźmiemy skoro są OK. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts