Sloneczko 29.08.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 BIAŁA LISTA: Wszelkiego rodzaju pokrycia dachowe, w szczególności dachówka NELSKAMP, systemy kominowe, rynny, rabaty gdy kupuje się komplet na dach, fachowe doradztwo, terminowość i bardzo miła (kobieca ) obsługa: http://www.dacholand.pl/ Firma z Gaja w Mogilanach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 30.08.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Do "czarnej listy" proponujemy dodać firmę HEBAN ("salon" przy ul. Kosocickiej). Totalna porażka, niekompetentni, odradzamy dokonywanie u nich jakichkolwiek zakupów! A oto dlaczego: Heban jest przedstawicielem firmy "Gerda", sprzedają i montują ich drzwi. Chcieliśmy zamontować u siebie "Gerdę" własnie, a poniewaz mamy nietypowe otwory drzwiowe i nie byliśmy pewni czy drzwi Gerdy się w nich zmieszczą, postanowiliśmy umówić się na pomiar, który - według informacji zamieszczonych na stronie "Gerdy" - jest bezpłatny. W "Hebanie" niestety szybciutko wybito nam to z głowy - owszem, monter przyjedzie na tenże "bezpłatny pomiar", ale dopiero po tym, jak złozymy zamówienie i wpłacimy im zaliczkę na drzwi, których pomiar ma dotyczyć Nasze obawy o to, co zrobimy z zamówionymi drzwiami, jesli okaże się, że się nie zmieszczą, pracownik Hebanu oświadczył, że "jeszcze nie było takiej sytuacji żeby się nie zmieściły, najwyżej trzeba przerabiać otwór". Pytanie tylko, ile taka przeróbka mogłaby kosztować - czy aby nie więcej, niż drzwi Ponadto dowiedzieliśmy się, że Heban w ogóle nie gwarantuje przyjazdu pana montazysty, gdyż nie jest to ich pracownik, tylko pracownik firmy z nimi współpracującej... To wszystko tak nas wystraszyło, że zabraliśmy wypełniony juz formularz zamówienia i ucieklismy ze sklepu... Później przyjrzeliśmy się temu formularzowi dokładnie - i znaleźlismy jeszcze jeden "kwiatuszek" - mianowicie pani wypełniająca zamówienie chciała sprzedać nam drzwi w kolorze, który akurat w wybranym przez nas modelu nie występuje... Kasia & Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 03.09.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 BIAŁA LISTA: ekipa dekarzy - Wacław Wiśniewski http://daszek.net/kontakt.html Tel. komórkowy: 662 241 168 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata27 03.09.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Straciliśmy przez nich ponad 1,5 miesiaca. Albo się nie pojawiają, albo przychodzi 2 osoby i sobie "ciapią" godzinami bez ładu i składu po ścianach. Robotę przerwali w połowie i już wiecej się nie pojawili. Spaprali nam ściany, zniszczyli cały materiał, tynk odpada, ciemne i żółte plamy na powierzchni, a połowa w ogóle nie wykonana.Musieliśmy zapłacić innej ekipie (któa robiła nam wylewki) żeby po nich sprzątneli - przeraźliwie nabrudzili, kuliśmy podłogę po nich przez 4 dni i wynosili gruz (!!!!). Więcej zaprawy było nachlapane na podłogę niż na ściany.Wyłudzili od nas większą część pieniędzy za wykonaną pracę, kłamiąc w kółko "w tym tygodniu kończymy". Zostaliśmy oszukani - z ich powodu namnożyło się mnóstwo kłopotów. Nie polecam wiec firmy KAZIBYL z Krakowa. ZDecydowanie CZARNA LISTA. Wziełam ich z internetu - na stronie piszą, ze są solidni i fachowi. To kłamstwo. Tak samo jak w kółko kłamią "w tym tygodniu kończymy..." a my przesuwamy terminy: wstawiania okien, ocieplania domu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata27 04.09.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 aha - dodam ,ze właściciel KAZIBYL (p. Bylica, chłopak dwudziestokilkuletni) ma chyba z 5 telefonów komórkowych a żadnego nie odbiera. Można dzwonić na okrągło - na kilka numerów, przez tydzień - bezskutecznie. Chcąc pójść do siedziby firmy (żeby się wreszcie spotkać i dowiedzieć kiedy poprawią robote i skończą wreszcie) - okazuje się , ze miesci się na osiedlu strzeżonym - w jego mieszkaniu, domofon odbiera jakaś kobieta - i jak słyszy w jakiej sprawie - natychmiast się rozłącza Podejrzewam, ze numery telefonów zmienia często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 07.09.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 BIAŁA LISTA: Wszelkiego rodzaju pokrycia dachowe, w szczególności dachówka NELSKAMP, systemy kominowe, rynny, rabaty gdy kupuje się komplet na dach, fachowe doradztwo, terminowość i bardzo miła (kobieca ) obsługa: http://www.dacholand.pl/ Firma z Gaja w Mogilanach. Słoneczko skorzystałam z Twojej rady i przesłalam do nich do wyceny kilka rzeczy... ale mam niestety odczucia zupełnie odwrotne niż Ty widać jak ktoś chce u nich wydać 50tys. to jest dla nich klient a jak kila tysiecy to juz nie i mają go gdzieś przesłałam zestawienie materiałów (około 12 pozycji) i poprosiłam o wycenę, usłyszałam, że bedzie w tym samym dniu, myśle ok....... po 4 dniach zadzwonilam i mówię, że mieli wycenić....... "właśnie wyceniamy zaraz prześlemy"......... nastepnego dnia dzwonię i pytam mieli problem z e-mailem, ale mogą przesłać na fax.......podałam fax...... kolejnego dnia dzwonię ........ znowu "właśnie robię" i Pani ostentacyjnie trzasneła słuchawką........ Wycenę dostałam po tygodniu i opiewała na kwote wyższą o jakieś 20% niz miałam z innych firm jak dla mnie totalna obsuwa....... i brak profesjonalizmu ja na pewno nigdy u nich nic nie kupię!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 07.09.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Przykro mi, Edith, że tak Cię potraktowali Dostaliśmy u nich rabat, bo kupowaliśmy wszystko: dachówki, połaciówki, wentylację, kominy, orynnowanie... Ale i tak ich sobie wypożyczę! A może faktycznie mieli problem z netem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 19.09.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 czarna :wykonawca P.H.U. ARTBUD rudawa pisary Pan Artur Ciesla. Wykonawca dla lubiacych ryzyko i chetnych do sponsorowania nałogów alkoholowych wyzej wymienionego i jego ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzajac 19.09.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 BIAŁA LISTA: EUG-MAR z Pcimia - producent stolarki drewnianej.Zamawialiśmy u nich drzwi wejściowe. Bardzo ładnie wykonane, sprawny montaż i ogólne zadowolenie. Zrobili je bazując tylko na zdjęciu które dostarczyliśmy - naprawdę profesjonalnie. --Pozdrawiam,Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 20.09.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 EUG-MAR z Pcimia - naprawde w porzadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 20.09.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 A jak wypada cenowo? Ile kosztują u niego drzwi wejściowe? Jak sprawują się po zimie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 20.09.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Nie wiem za ile ma drzwi, ale popytaj pana Krzysztofa Domanskiego o drzwi - tel. 696703424. Mnie co prawda drzwi nie robil ale ogolna stolarke - jestem bardzo zadowolona. Z tego co wiem robi wszystko - szafki, parkiety, meble, okna. Nawet zajmuje sie renowacja antykow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzajac 20.09.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 A jak wypada cenowo? Ile kosztują u niego drzwi wejściowe? Jak sprawują się po zimie? Mogę tylko wypowiedzieć się co do 1 części pytania bo zima przed nami Cena 3690 PLN, drzwi sosna malowane lakierem firmy SIGMA, wymiar 235x110, wkładki antywłamaniowe, zamek listwowy, próg aluminiowy, 4 zawiasy. Wycena była wg projektu własnego w którym mamy sporo przeszkleń. -- Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 20.09.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Dzięki! Stolarza już zapisuję do "kapownika' A cena takich drzwi rzeczywiście jest przystępna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzajac 20.09.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Dzięki! Stolarza już zapisuję do "kapownika' A cena takich drzwi rzeczywiście jest przystępna Zapomniałem dodać że to cena z MONTAŻEM -- Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 20.09.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Mi sie wydaje, ze ta cena za drzwi jest dosc wysoka. Ja za podobne wymiarowo drzwi z sosny z szybka i montazem dalam w zeszlym roku 2 tysiace - dodam, ze drzwi docieplane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzajac 20.09.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Mi sie wydaje, ze ta cena za drzwi jest dosc wysoka. Ja za podobne wymiarowo drzwi z sosny z szybka i montazem dalam w zeszlym roku 2 tysiace - dodam, ze drzwi docieplane Nasze tez sa ocieplane. Cena była najniższa spośród około 12 firm które odwiedziłem. Zeszłoroczne ceny to już chyba marzenie... -- Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 20.09.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Ja jeszcze te muszę obejrzeć: http://www.art-tom.pl/katalog.html Ktoś w innym wątku podał tego linka i jest bardzo interesujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 20.09.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Słoneczko, a nie za cienkie mają te drzwi? tylko 54mm...u innych wejściowe przeważnie 65-70mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 24.09.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 BIAŁA LISTA Dzisiaj się rozliczyłem z wykonawcą !. Przedewszystkim ELEWACJE !!!!robił też podbitkę Mogę mu dać naprawdę dobrą rekomendację ! FIRMA TUES GRZEGORZ JANUSZ 607 557756 mozecie się powoływać. był ok. ceny też przyzwoite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts