Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gdzie kupowaliście bramy garażowe?

a my z kolei na Opolskiej 12, też w punkcie Hormanna. I jesteśmy bardzo zadowoleni. Pierwotnie chcieliśmy brać w Rastorze, mieli ofertę tańszą o ok. 700 zł (2 bramy garażowe). Jak do nich podjechaliśmy (piątek, 15:15) w celu podpisania umowy, to nikt nie odbierał telefonu. Na komórkę miła pani powiedziała, że ona już poszła do domu, a szef też miał wyjście. Niby rozumiem, ludzka sprawa, ale skoro pracują do 16-tej, to ktoś powinien w firmie być (tym bardziej, że dzień wcześniej zapowiadaliśmy naszą wizytę). Więc stwierdziliśmy, że jeśli podobnie miałoby być potem z serwisem, to my dziękujemy. I finalnie pojechaliśmy na Opolską (jedyne 2 z tego co mi wiadomo autoryzowane punkty Hormanna w Krakowie). Póki co jesteśmy zadowoleni. Tam nam powiedzieli, że w Rastorze jest prawdopodobnie dlatego taniej, że w przypadku wzywania ich do serwisu, liczą sobie za każdą wizytę kasę. U nas mamy każdy serwis w ciągu 2 lat za darmo. Więc zanim się zdecydujecie na Rastora, zapytajcie, jak tam u nich z każdorazową wizytą.

Poszukuje jakiegos elektryka wykonujacego przylacz pradu na plac budowy czyli tzw prowizorka budowlana. Najlepiej w okolicach Wieliczki.

Trzeba postawic slup na dzialce i pociagnac linke nad droga.

Mam do sprzedania słup z całą prowizorką tzn. skrzynka na licznik z zabezpieczeniem i druga z bezpiecznikami i gniazdami. Jakbyś był zainteresowany to mogę jeszcze zapytać o elektryka.

Pozdrawiam

Zbigniew100, podaję info odnośnie panów Żmuda & Kazimierczyk - tynki wewnętrzne - może warto ująć tą wiadomość na liście.

Wczoraj dzwoniliśmy. Jeden z Panów wyjechał za granicę (chyba do Niemiec?) i niestety nie robią już tynków... :sick:

Basiu byc moze ominelo Ciebie rozczarowanie , ze przed umowionym terminem wycofaja sie podajac wymyslony powod ..... tak jak bylo w moim przypadku . Nie dziwie sie , ze zwineli interes skoro tak traktowali klientow .....

Jesli chcesz moge podac Ci namiar na tynkarzy ktorzy u mnie pracowali ( praktycznie zadnych zastrzezen ze strony Kierownika co do ich pracy )

Tak….Edyta M nawet o 2 w nocy czuwa i informuje jaki to P.Zmuda jest beeee….

A Pan powinien nadac sobie NICK ...... SLEDZEWPISYEDYTYM:cool: .

Edytowane przez Edyta M

Witam

Jestem już na końcówce i trochę się wkurzam że dopiero teraz wpadłem na to forum i taki fajny wątek. Pozwolę sobie dodać od siebie paru wykonawców i proszę nie posądzajcie mnie od razu o reklamę ze względu na małą ilość postów. Jako że najlepiej mam w pamięci ostatnich wykonawców, mam na myśli stolarzy zacznę od nich a jak zrobię "rachunek sumienia" podam innych godnych polecenia.

Jako się rzekło stolarzy poznałem (jak zwykle to się dzieje) przez znajomego. Wykonywali u niego meble do salonu i stół do jadalni trochę na wzór mebli z Bo Conceptu a że nie odpowiadał mu kolor mebli z salonu zlecił wykonanie. Meble wykonane (na moje oko) lepiej niż porządnie a na pewno lepiej niż Bo Concept. Wiem co piszę bo specjalnie pojechałem sprawdzić do sklepu.

Poprosiłem o telefon i umówiłem się. W zasadzie tak jak oczekiwałem. Dwóch miłych Panów, jak się później okazało braci, rzeczowych i kompetentnych. Swoje wizje na temat mebli przedstawiła im moja lepsza połowa.

Panowie zrobili pomiary ustaliliśmy materiały i umówiliśmy się na kontakt w sprawie wyceny. Jako że mieliśmy wizję mebli nowoczesnych w formie zdecydowaliśmy na jeden z egzotycznych gatunków forniru naturalnego, spodziewałem się wiec "słusznej"wyceny. Niestety nie myliłem się chociaż wycena jaką otrzymałem mieściła się w naszym budżecie. Przed wykonaniem Panowie zrobili nam kilka próbek wybarwień forniru i po dogadaniu wszystkich szczegółów zleciłem wykonanie.

po wykonaniu i przywiezieniu mebli z natury skrupulatny chciałem się do czegoś "przyczepić" niestety nie dało się. Panowie dokładnie omówili szczegóły wykonania przed robotą i dokładnie wywiązali się z poczynionych ustaleń. Mam meble dokładnie takie jakie chciałem.

Z tego co wiem Panowie wykonują wszelakie meble specjalizują się jednak w meblach z fornirów egzotycznych.

Więc jak tutaj piszecie a w zasadzie piszemy Zdecydowanie biała lista Stolarze meblowi Kontakt do P.Marcina 501-837-988. Jak bardziej ogarnę się na tym forum postaram się wkleić kilka fotek.

Pozdrawiam

Basiu byc moze ominelo Ciebie rozczarowanie , ze przed umowionym terminem wycofaja sie podajac wymyslony powod ..... tak jak bylo w moim przypadku . Nie dziwie sie , ze zwineli interes skoro tak traktowali klientow .....

Jesli chcesz moge podac Ci namiar na tynkarzy ktorzy u mnie pracowali ( praktycznie zadnych zastrzezen ze strony Kierownika co do ich pracy )

Witaj Edyta M . Prześlij mi proszę namiary na tynkarzy na priv.

Co do p.Żmudy - to my nie mieliśmy umówionego terminu, teraz dopiero zaczynam poszukiwania ekipy i pierwsze co, to do niego dzwoniliśmy ;)

Witaj Edyta M . Prześlij mi proszę namiary na tynkarzy na priv.

Co do p.Żmudy - to my nie mieliśmy umówionego terminu, teraz dopiero zaczynam poszukiwania ekipy i pierwsze co, to do niego dzwoniliśmy ;)

Ja również dołącze się do prośby Basi - można prosić namiar na tynkarzy?

Poszlo na priv ...... :yes:

Pozdrawiam

Basiu napisałaś:

Żmuda & Kazimierczyk - tynki wewnętrzne

Zbigniew100, podaję info odnośnie panów Żmuda & Kazimierczyk - tynki wewnętrzne - może warto ująć tą wiadomość na liście.

Wczoraj dzwoniliśmy. Jeden z Panów wyjechał za granicę (chyba do Niemiec?) i niestety nie robią już tynków...

Może stety....:)

My ich bardzo zachwalaliśmy,szybko ,czysto i równo wykonane tynki...nawet mój upierdliwy teść był bardzo zadowolony...:)

Wszystko super do czasu kiedy nie wszedł malarz i w suficie zaczeły wypadać małe i większe dziurki.To podobno wina żle zgaszonego wapna...

Dziurek naliczył malarz ponad 300,wszystkie zalepil ale itak dla bezpieczeństwa zaleca wykonanie gładzi ,a tego nie planowalismy i oczywiscie zwieksza to koszty oraz czas pracy a nam się spieszy z przeprowadzka...

Tak wiec my juz Pana Żmudy nie polecamy choc myśle że w przypadku niejednego fachowca byłoby o wiele gorzej...

Mam jeszcze ogromną prosbę o polecenie kogoś NIEDROGIEGO do wykonania barierek kutych na 3 balkony.

Dzis nam gały wyszły na wierzch jak dostalismy wycenę na 25 000...

Proszę poleććie kogoś ,bedę bardzo wdzięczna:)

Kallula niedawno moja znajoma robila ogrodzenie u siebie ... zaplacila naprawde spoko cene za wykonanie ( facet ma hurtownie stali wiec jest dosc konkurencyjny w stosunku do innych wykonawcow ) ... zdobede namiar na goscia i przesle na priv. do Ciebie :yes: ..... Przykre to co piszesz o tynkach .... cholera znow dodatkowy koszt :(.