Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Prawie pod koniec doświadczeń budowlanych mogę w końcu polecić wykonawcę - firmę Bud-tadex która wykonywała u mnie kostkę brukową oraz kładła kamień (dolomit) na betonowych tarasach. Z kolei u moich dwóch znajomych robili ogrodzenia z kamienia. Wszyscy zadowoleni z efektów. Wykonują również ogrodzenia z klinkieru, kamienne elewacje i super altany/wiaty ogrodowe.

Dla zainteresowanych telefon 669-340-549.

Pozdrawiam

M

Biala lista :D - ELEWACJE

Na biala liste wpisuje Pana Stanislawa ( numer tel. podam na priv.) i jego ekipe Panowie wykonywal u mnie ocieplenie domu , domku gospodarczego , podbitke i docieplenie sufitu w garazu ( zainteresowanych zapraszam do dziennika na obszerna fotorelacje ) ..... Praca wykonana perfekcyjnie , ekipa solidna , terminowa , prace rozpoczynali od 6:30 rano pracowali do poznych godzin wieczornych . Kazdego dnia po zakonczonej pracy Panowie sprzatali po sobie , cena bardzo przystepna , kontakt swietny .... To druga super ekipa na budowie po " moich " wspanialych dekarzach ( pozdrawiam Panie Franku :bye: ) .

Ja również grzecznie poproszę o namiary :)

Pozdrawiam

No tak dopiero sie ucze uczestniczyc w tym forum-pani Edyto prosze o namiar na p.Stanislawa,dwa poprzednie wpisy to tez ja,

dziekuje oto moj adres

[email protected]

pozdrawiam

Barbara

Spoko Basiu zawsze te nieudane wpisy mozesz skasowac nie od razu Krakow zbudowali prawda ? :D

Zaraz wysylam info. na maila

Pozdrawiam

Edyta

Jestem cierpliwy ale do czasu.......

Pożegnałem się właśnie z ekipą Pana Tomasza Wójcika niby to z Krzeszowic (tam ma meldunek) ale podobno mieszka gdzieś w Krakowie lub okolicy.

Nie kierowałem się najniższą ceną (tylko z tych średnich - ale niższych), fakt nie sprawdziłem opinii o nim. Obejrzałem parę jego budów ale z braku czasu z właścicielami nie rozmawiałem... i to mój błąd

Co zrobili to jutro .... bo lista jest długa (od niekompetencji, braku pomyślunku do pijaństwa na budowie)

Arogancja owego Pana zmusiła mnie, bym już teraz dodał go do czarnej listy wykonawców.

Godzinę (może dwie) temu ten oto Pan dzwonił do mnie z żądaniem pieniędzy za mało, że nieskończony etap, to jeszcze z błędem na błędzie.

Pan fachowiec oczywiście był w wiadomym stanie, bo na trzeźwo jest mniej pewny siebie. I kto normalny dzwoni o 23:00.

Szczegóły jutro ... wrrrr

Żona nie może spać przez niego z nerwów a co za tym idzie ja też.

Przepraszam za zwlokę w opisie błędów.

Miałem tyle "zachodu" żeby znaleźć nową ekipę, że szok .....

Błędy Pana Wójcika to:

1. murowane nadproża a nie zalewane (Pan fachowiec stwierdził, że tak będzie dobrze i taniej dla mnie, ale kierownik - niestety juz po fakcie- stwierdził że absolutnie tego nie podpisze)

2. źle rozmierzone ściany nośne wewnętrzne i na jednaj z nich odchyłka od pion jakieś 4cm do 5 cm

3. może to nie błąd, ale razi - brud i "syf" na budowie (puszki, butelki po wodzie, jakieś szmaty, papierki itp., porozrzucane deski, stemple i odpadki z pustaków……)

I nieraz się zdarzyło, że jakiś jego pracownik mocno śmierdział alkoholem….. a już o Panu Wójciku nie wspomnę (on tylko raz czy dwa na budowie ale jednak). I po pracy jak do niego dzwoniłem żeby się poradzić lub skonsultować, przeważnie nie mówił jasno a wręcz bez sensu (czasem mocno zamroczony).

Efekt jest taki, że trzeba było burzyć te nadproża i ścianę i jeszcze raz wykonać.

Obdzwoniłem tylko dwie ekipy, jakie składały mi ofertę. Te które wydały mi się najbardziej sensowne podczas rozmów. I na moje szczęście Pan Skowron (polecany tu na forum – Jarosław Skowron) okazał się być wolny. Wypadło mu z grafika jakieś zlecenie.

Dogadaliśmy się co do ceny i w tydzień poprawił wszystko co trzeba było.

Kierownik zadowolony, mówi, że nowi wykonawcy znają się na rzeczy………

Żona zadowolona, bo wreszcie ma to wszystko ręce i nogi.

Zobaczymy co będzie dalej.

W każdym razie, jak do poprawek po innych wykonawcach to Pana Jarosława polecam.

Co do całości budowy to się jeszcze zobaczy..........

A zatem aby formalności stało się za dość BARDZO CZARNA LISTA:

EKIPA PANA TOMASZA WÓJCIKA z Krzeszowic

oraz

BIAŁA LISTA ( - W KATEGORII POPRAWKI PO POPRZEDNICH WYKONAWCACH):

EKIPA PANA JAROSŁAWA SKOWRON

..w razie czego numer mogę podać na priva ( namiar na tego Pana był już podawany na tym forum, ja nie pytałem czy mogę, więc nie będę go rozpowszechniał - tym bardzej, że liczę na dokończenie Amaryliska jak najszybciej się da;-))

Edytowane przez BartekKrk

Zdecydowanie CZARNA LISTA

Firma LABEL z Krakowa przedstawiciel firmy OKF z Mikołowa.

Po 4 latach od zamontowania złazi lakier z drzwi, okna póki co są pod obserwacją, bo zauważyłam już małe ślady, że coś zaczyna się dziać.

Przedstawiciel przybył na oględziny, przyjął zgłoszenie i po kilku telefonach zapadł się pod ziemię.

Jeszcze rok temu mogłabym zdecydowanie wpisać go na białą listę, ponieważ jak był np. problem z bramą garażową (też kupowaną u niego) reakcja była błyskawiczna, przyjechała ekipa i naprawiła.

W tej chwili totalny olew klienta.

5.12.11

Coś drgnęło. W końcu udało mi się skontaktować z firmą. Po 2 tyg. dostałam tel. i ma ktoś przyjechać na oględziny z centrali. Szkoda, że nie kilka mies. temu, kiedy warunki atmosferyczne pozwalały na szybką reakcję. Zobaczymy co dalej.

Edytowane przez Zotka

u mnie zakończono ocieplenie, podbitkę i tynkowanie elewacji i uważam że zrobiono to bardzo przyzwoicie, jeśli ktoś szuka ekipy to na priv. mogę wysłać namiary, chłopaki są z północy Krakowa z tego co wiem to robią też inne rzeczy. Jeśli chodzi o elewacje to śmiało polecam. Zdjęcia u mnie w dzienniku budowy do oglądnięcia.

Z przykrością muszę wpisać na listę firmę AVITECH z Krakowa, firma instalowała u mnie oczyszczalnię ścieków, z którą od początku mam problemy. Od ponad pół roku nie mogę doprosić się usunięcia awarii, mimo gwarancji i mimo tego że w umowie firma gwarantuje 7 dni. Właściciel firmy nie odbiera telefonów, unika kontaktu i od kilku miesięcy nie jest w stanie podać terminu usunięcia awarii, co oznacza, ze w pełni mnie ignoruje...

Witam ,jako nowy forumowicz Dzień dobry wszystkim.

Jestem na etapie wykończenia domu w Krakowie.

Bardzo proszę o opinie na temat Studio Podłóg Grodex z Krakowa ,

po kilku wizytach w ich salonie prawdopodobnie zdecyduję się na zakup podłóg oraz schodów.

Czy ktoś z was zamówił u nich w/w i jakie były efekty ??

Pozdrawiam

MICHAŁ :)

Zdecydowanie CZARNA LISTA

Firma LABEL z Krakowa przedstawiciel firmy OKF z Mikołowa.

Po 4 latach od zamontowania złazi lakier z drzwi, okna póki co są pod obserwacją, bo zauważyłam już małe ślady, że coś zaczyna się dziać.

Przedstawiciel przybył na oględziny, przyjął zgłoszenie i po kilku telefonach zapadł się pod ziemię.

Jeszcze rok temu mogłabym zdecydowanie wpisać go na białą listę, ponieważ jak był np. problem z bramą garażową (też kupowaną u niego) reakcja była błyskawiczna, przyjechała ekipa i naprawiła.

W tej chwili totalny olew klienta.

Witam Domyślam się że chodzi o okna i drzwi drewniane. Przed wymianą okien dowiadywałem się co nieco o jakości lakierów i gwarancji i okazało się że na okna dają gwarancję jakiejś tam długości ale na lakier z tego co pamiętam 5 lat na elementy pod balkonami i 3 lata na osadzone w murze bez ochrony. Spróbuj doczytać warunki gwarancji. Z doświadczenia wiem że lakier pęka przy dole drzwi i na poziomym elemencie ramy i futryny okiennej. Jako stolarz meblowy kilka lub kilkanaście razy miałem pytanie czym i jak to naprawić, nie zdecydowałem się na takie prace bo jak dobrze by człowiek nie chciał tego zrobić to materiały (lakiery) są za słabe na zabezpieczenie drewna przed warunkami atmosferycznymi. Ochrona środowiska zabroniła stosować pewnych środków i takie są tego konsekwencje.

Jeśli mogę coś doradzić to jeśli pod ręką czujesz nierówną powierzchnie lakieru na elementach które wymieniłem powyżej znajdź kogoś kto zabezpieczy to zanim woda dostanie się do drewna później drewno zacznie gnić wtedy trzeba będzie wymieniać elementy okna.

pozdrawiam