mnowak355 17.03.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Po tym dachu opadła mi szczena. Kto Ci to poprawi? Jak na takie poddasze wsadzić jakiekolwiek meble? Mam nadzieję że in nie zapłaciłeś.Edyta co robisz o 5,20 rano przed komputerem:sleep:.W SOBOTĘPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 17.03.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Edyta co robisz o 5,20 rano przed komputerem:sleep:.W SOBOTĘ Pozdrawiam Pracuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 17.03.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Po tym dachu opadła mi szczena. Kto Ci to poprawi? Jak na takie poddasze wsadzić jakiekolwiek meble? Mam nadzieję że in nie zapłaciłeś. Edyta co robisz o 5,20 rano przed komputerem:sleep:.W SOBOTĘ Pozdrawiam Ktokolwiek,cokolwiek robi na waszej budowie patrzcie mu na ręce oczami swoimi, kierownika i Bóg wie czyjimi jeszcze. Ten syf to efekt mojego zaniedbania. Nie będę się tłumaczył, biore na siebie 50% winy za niedopilnowanie tego etapu. Drugie 50 rozdzielam pomiędzy wykonawcę i kierownika. Większość rzeczy już poprawiłem (wreszcie spotkałem kogoś kto sie "zna") przy okazji wyszły jeszcze inne błędy ale teraz już wiem, że mam dobrze zrobione. Poziomu murłat już nie poprawię, zabudowując płytami gipsowymi muszę to jakoś "wyprostować". Pana kęska z kornatki wpisuję na baaardzo czarną listę wykonawców pomimo swojego (jak się chwalił) 38-letniego"doświadczenia"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 17.03.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 stanley jesli cię to pocieszy to powiem że Twój dach jeszcze nie należny do najtragiczniejszych! ...i jeszcze jedno pocieszenie od poddaszowca - nawet największą fuszerkę więźby nie będzie widać na poddaszu! Poddaszowiec może wszystko wyprostować! Nawet krzywe okna można obrobić tak że tej krzywizny nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 18.03.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Ktokolwiek,cokolwiek robi na waszej budowie patrzcie mu na ręce oczami swoimi, kierownika i Bóg wie czyjimi jeszcze. Ten syf to efekt mojego zaniedbania. Nie będę się tłumaczył, biore na siebie 50% winy za niedopilnowanie tego etapu. Drugie 50 rozdzielam pomiędzy wykonawcę i kierownika. Większość rzeczy już poprawiłem (wreszcie spotkałem kogoś kto sie "zna") przy okazji wyszły jeszcze inne błędy ale teraz już wiem, że mam dobrze zrobione. Poziomu murłat już nie poprawię, zabudowując płytami gipsowymi muszę to jakoś "wyprostować". Pana kęska z kornatki wpisuję na baaardzo czarną listę wykonawców pomimo swojego (jak się chwalił) 38-letniego"doświadczenia"... Tak podejrzewałem że mogłeś wszystkiego nie dopilnować. Ktoś w końcu musi zarobić na ten dom. Denerwuje mnie jednak że takie pajace mają czelność wmawiać inwestorowi że wszystko jest ok. Ja mimo że swoją ekipę pilnowałem bo prawie cały czas byłem na budowie nie ustrzegłem się kilku, na szczęście niedużych błędów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekKrk 18.03.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Niesamowite Teraz właśnie kończą mi dach i wzmogę swą czujność. Jestem za granicą ale chyba się przejadę żeby skontrolować. Podobno wg kierownika jest ok, ale lepiej na zimne dmuchać. No nie mogę oczom uwierzyć...... Czy kierownik nie widział co się dzieje?Poza tym wg mnie twojej winy nie ma tu nic. Kierownik + wykonawca o to winowajcy. Ty chłopie zarabiasz na to kasę i masz prawo nie bywać codziennie na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
comeon 18.03.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Stanley, po prostu brak słów... W Japonii po popełnieniu takiego partactwa honorowy wykonawca popełniłby sepuku. Mniej honorowy przynajmniej zwróciłby 100% kasy i rozwiązałby firmę. =============================================== Wątek jest małopolski, więc zapytam w sprawie BIAŁEJ LISTY... W jakim składzie budowlanym najlepiej i z sukcesami negocjowało Wam się materiały do SSO? Głównie chodzi mi o ceramikę na ściany i dach oraz stal. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 18.03.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 comeon ...dach TRAPEZ - CARBO II na Zakopianskiej .... przedstawiciel TOMASZ TRELA 607 - 059 - 008 , kupilam u nich dachowke , blache , rynny .... generalnie obsluga ze strony Pana Tomka swietna .. dodam , ze wszystko zalatwiane na maila i telefonicznie ... kolor dachowki + cala obrobka dobierany ze zdjec .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
comeon 18.03.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Dzięki Edyto. Tyrknę jutro A jeśli chodzi o pustaki/beton/stal to co polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 18.03.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Daleko od ciebie, ale Wakbud w Waksmundzie-stal i ponoć zawsze mają dobre ceny na ceramikę. Jak bierzesz dużo to czasem się opłaca nawet doliczając transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 18.03.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Wątek jest małopolski, więc zapytam w sprawie BIAŁEJ LISTY... W jakim składzie budowlanym najlepiej i z sukcesami negocjowało Wam się materiały do SSO? Głównie chodzi mi o ceramikę na ściany i dach oraz stal. Z góry dzięki. Ceramikę (ściany), drut zbrojeniowy, rynny (galeco), kominy schiedla, nadproża gotowe najtaniej kupiłem w sierakowie w AXBUDZIE. Nie reklamuje ich ale nawet jak czegoś nie mieli najtaniej to zjeżdżali z ceną do najniższej oferty abym nie uciekł. Po za tym doradztwo, sprzedawca to nie tylko sprzedawca ale również fachowiec który przedstawiał mi kilka innych możliwości zakupu tego samego produktu porównując je. Co do dachu - robiłem wyceny na wielu składach, zakup dachówki roben piemont dokonałem (po mimo nienajniższej wyceny) w myslenicach. Właśnie tę firmę obok AXbudu chciałbym dopisać do białej listy - skład budowlany MAT BUD SKÓRA sp.J. Dziękuję wszystkim za troskę o mój dach i moje finanse - już niewiele zostało do poprawy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 18.03.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Denerwuje mnie jednak że takie pajace mają czelność wmawiać inwestorowi że wszystko jest ok. Ja mimo że swoją ekipę pilnowałem bo prawie cały czas byłem na budowie Mojemu przyszlemu sąsiadowi ekipa wykonała wylewki. Kiedy kulka poturała się po podłodze jak w komedii Bareji wykonawca zapierał się że wszystko jest ok... Innym razem w/w sąsiad, swój urlop poświecił na pilnowanie ekipy na budowie. Po dwóch dniach patrzenia na ręce, budowlańcy nie mogli już dłużej wytrzymać i zrezygnowali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 18.03.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Po dwóch dniach patrzenia na ręce, budowlańcy nie mogli już dłużej wytrzymać i zrezygnowali... Ci dobrzy zawsze zostaja nie musza sie obawiac " patrzenia na rece " .... bo po prostu sa FACHOWCAMI , a nie fachofcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 18.03.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Na SNIEZNOBIALA LISTE wpisuje PANA STANISLAWA WISNIEWSKIEGO 660 - 972 - 144 i Jego ekipe - Ocieplenie domu , tynk zewnetrzny , podbitka , gladzie ..... fachowiec jakiego juz teraz trudno spotkac . Prace rozpoczynaja Panowie przed 7 rano .... koncza poznym wieczorem , pracuja 6 dni w tygodniu , po kazdym dniu pracy sprzataja teren budowy , zadnego alkoholu !!!!! . Sumienni , uczciwi ( sami moga zostac na budowie - bez dozoru ) , pomocni ( po material podjada do hurtowni jak zajdzie taka potrzeba ) . W tej chwili chlopaki robia u mnie gladzie ..... mozecie powolac sie na EDYTE . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slusar 19.03.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Ceramikę (ściany), drut zbrojeniowy, rynny (galeco), kominy schiedla, nadproża gotowe najtaniej kupiłem w sierakowie w AXBUDZIE. Nie reklamuje ich ale nawet jak czegoś nie mieli najtaniej to zjeżdżali z ceną do najniższej oferty abym nie uciekł. Po za tym doradztwo, sprzedawca to nie tylko sprzedawca ale również fachowiec który przedstawiał mi kilka innych możliwości zakupu tego samego produktu porównując je. Co do dachu - robiłem wyceny na wielu składach, zakup dachówki roben piemont dokonałem (po mimo nienajniższej wyceny) w myslenicach. Właśnie tę firmę obok AXbudu chciałbym dopisać do białej listy - skład budowlany MAT BUD SKÓRA sp.J. Dziękuję wszystkim za troskę o mój dach i moje finanse - już niewiele zostało do poprawy.... Axbud- jedzie na obrocie. Ja jako wykonawca-nie polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata.W 22.03.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Czy możecie polecic kogoś sprawdzonego , obrotnego i przystępnego cenowo do wykończeniówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b2211 23.03.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Tynki cementowo wapienne do tego wylewki kogo polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slusar 24.03.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Tynki cementowo wapienne do tego wylewki kogo polecacie ? Atakuj tego Forumowicza : http://forum.muratordom.pl/member.php?122890-dwiemuchy Robilem tam poddasze i cala wykonczeniowke-tynki wykonane IDEALNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gegus37 24.03.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Axbud- jedzie na obrocie. Ja jako wykonawca-nie polecam! Co masz na myśli ? - "jako wykonawca" !??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slusar 24.03.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Co masz na myśli ? - "jako wykonawca" !??? handlują całym systemem Rigips ktorego nie Maja na stanie. -Mokre plyty -dlugi czas oczekiwania -brak specjalistycznego transportu -itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts