Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Poszukuje sprawdzonej firmy od projektowania ogrodów - możecie kogoś polecić? Było już u nas kilka osób, ale widzę, że z racji kilku poziomów zaprojektowanie ogrodu nie będzie takie łatwe...

witam, poszukuje sprawdzonych ekip do isnstalacji - hydraulika - wod-co-gaz, do kominka z płaszczem wodnym, ekipy do tynkow maszynowych cem-wap, wylewek. Za wszelkie namiary dziekuje

Południowa - odnośnie tynków maszynowych cem-wap polecam SuperTynki z Krakowa - www.supertynki.pl - zdjęcia u mnie w wątku. Kontakt telefoniczny: Tomek - 601-667-101. Powołaj się na Forum.

Poleci ktoś dokładnego i ogarniętego fachowca do zrobienia zabudowy i obudowy kominka z granitu? Docelowo ma to wyglądać bardzo purystycznie:

[ATTACH=CONFIG]173250[/ATTACH]

Sprawdź elkominki.pl - u mnie robili coś w podobnym stylu (zdjęcia w dzienniku) - proste, tyle że kominek narożny, również obudowany granitem, ciepła bryla (o ile pamiętam, mają też kilka pozytywnych opinii na białej liście)

Poszukuje sprawdzonej firmy od projektowania ogrodów - możecie kogoś polecić?

W uporządkowanej liście Zbigniewa w dziale "projektanci" znalazło się -ku mojej dużej zawodowej satysfakcji-kilka wpisów mnie polecających 8)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?52866-MAŁOPOLSKA-biała-i-czarna-lista-wykonawców&p=4056113&viewfull=1#post4056113

ŚNIEŻNO BIAŁO-ZŁOTA LISTA

Pan PIOTR ŚLUSARCZYK,

tel. 505 090 553

http://pslusarczyk.pl/

Był początek października 2012 roku. Szukałem kogoś do ocieplenia dachu.

Telefon do Pana Piotra w środku tygodnia, spotkanie w sobotę na budowie.

Krótka wizja lokalna, dogadanie ceny i zaczynamy pracę w najbliższą środę.

W ciągu 8 dni, Pan Piotr wraz z pracownikami, ocieplił całe poddasze!

Cena bardzo dobra, jakość świetna, tempo prac rewelacyjne.

Jako że nie miałem wybranej ekipy do dalszych prac wykończeniowych a byłem bardzo zadowolony, dodatkowo na moje szczęście Panu Piotrowi wypadła z terminarza ogromna robota, zaczęliśmy rozmawiać o możliwości kontynuowania współpracy.

Byliśmy tak zadowoleni z efektów, że zakres prac powiększył się o drugi dom (jest to budowa typu bliźniak, za ścianą rodzina).

W taki oto sposób, z prac mających trwać 2 tygodnie, Pan Piotr "zadomowił" się u nas na kolejne 4 miesiące.

Podsumowując cały zakres prac:

- zostały wykonane gładzie (1300m2)

- malowanie (1300m2)

- zabudowy karton-gipsowe (zdjęcia tych majstersztyków już niebawem)

- drobne poprawki elektryczne (nie było potrzeby wzywania elektryka)

Jako darmowy bonus(bez żadnych ukrytych dopłat): ułożenie paneli podłogowych (180m2), montaż karniszy, montaż schodów strychowych wraz z obróbką, drobne tapetowanie, krótko mówiąc wszystko co potrzebne do wprowadzenia!

Jako ciekawostkę należy dodać, że zarówno gładzie jak i malowanie zostały wykonane maszynowo, przez co efekt jest powalający - jednolita tafla!!!

Drugą ciekawostką jest fakt, że Pan Piotr udostępnił nam swój maksymalny rabat na materiały u producenta.

W trakcie całej współpracy należy zwrócić uwagę na wyjątkową dbałość o porządek (z kompleksowym wysprzątaniem budowy przed wyjazdem), samodzielność wykonawcy (jak jest potrzeba coś dokupić, Pan Piotr wchodzi na internet i sam szuka gdzie można coś kupić w okolicy), żadnego narzekania, natychmiastowe poprawki, fachowe doradztwo.

Na sam koniec miła rozmowa i dodatkowy rabat na robociznę, więc pożegnanie wyjątkowo sympatyczne.

Z czystym sumieniem mogę polecić. Polecenie należy policzyć x2, ponieważ inwestorzy z obu domów są zadowoleni.

Niedowiarków zapraszam do obejrzenia efektów.

A Panu Piotrowi i jego ekipie pozostaje mi jeszcze raz podziękować i pozdrowić.

Edytowane przez mc2000

ŚNIEŻNO BIAŁO-ZŁOTA LISTA

Pan PIOTR ŚLUSARCZYK,

tel. 505 090 553

http://pslusarczyk.pl/

Był początek października 2012 roku. Szukałem kogoś do ocieplenia dachu.

Telefon do Pana Piotra w środku tygodnia, spotkanie w sobotę na budowie.

Krótka wizja lokalna, dogadanie ceny i zaczynamy pracę w najbliższą środę.

W ciągu 8 dni, Pan Piotr wraz z pracownikami, ocieplił całe poddasze!

Cena bardzo dobra, jakość świetna, tempo prac rewelacyjne.

Jako że nie miałem wybranej ekipy do dalszych prac wykończeniowych a byłem bardzo zadowolony, dodatkowo na moje szczęście Panu Piotrowi wypadła z terminarza ogromna robota, zaczęliśmy rozmawiać o możliwości kontynuowania współpracy.

Byliśmy tak zadowoleni z efektów, że zakres prac powiększył się o drugi dom (jest to budowa typu bliźniak, za ścianą rodzina).

W taki oto sposób, z prac mających trwać 2 tygodnie, Pan Piotr "zadomowił" się u nas na kolejne 4 miesiące.

Podsumowując cały zakres prac:

- zostały wykonane gładzie (1300m2)

- malowanie (1300m2)

- zabudowy karton-gipsowe (zdjęcia tych majstersztyków już niebawem)

- drobne poprawki elektryczne (nie było potrzeby wzywania elektryka)

Jako darmowy bonus(bez żadnych ukrytych dopłat): ułożenie paneli podłogowych (180m2), montaż karniszy, montaż schodów strychowych wraz z obróbką, drobne tapetowanie, krótko mówiąc wszystko co potrzebne do wprowadzenia!

Jako ciekawostkę należy dodać, że zarówno gładzie jak i malowanie zostały wykonane maszynowo, przez co efekt jest powalający - jednolita tafla!!!

Drugą ciekawostką jest fakt, że Pan Piotr udostępnił nam swój maksymalny rabat na materiały u producenta.

W trakcie całej współpracy należy zwrócić uwagę na wyjątkową dbałość o porządek (z kompleksowym wysprzątaniem budowy przed wyjazdem), samodzielność wykonawcy (jak jest potrzeba coś dokupić, Pan Piotr wchodzi na internet i sam szuka gdzie można coś kupić w okolicy), żadnego narzekania, natychmiastowe poprawki, fachowe doradztwo.

Na sam koniec miła rozmowa i dodatkowy rabat na robociznę, więc pożegnanie wyjątkowo sympatyczne.

Z czystym sumieniem mogę polecić. Polecenie należy policzyć x2, ponieważ inwestorzy z obu domów są zadowoleni.

Niedowiarków zapraszam do obejrzenia efektów.

A Panu Piotrowi i jego ekipie pozostaje mi jeszcze raz podziękować i pozdrowić.

Dziękuję!

Edytowane przez slusar

Absolutnie biała lista wykonawców w zakresie szeroko rozumianej elektryki, instalacji alarmowej, tv, internet, tel - ogólnie wszystko co związane z kablami.

Fachowe doradztwo, zrozumienie i 100% zadowolenie inwestora - co się b. rzadko zdarza

Wykonawca co prawda pochodzi z okolic Nowego Targu ale również skorzystałem z usług z polecenia i odległość nie stanowiła przeszkód:

P. Grzegorz tel 604524098

Lustrzana, u siebie w Łuczanowicach masz kierbuda - p.Henryk Baran, polecany tu na forum. Nie potwierdzę jeszcze sama, jak dokładnie układa się z nim współpraca, bo my dopiero na początku budowania (za kilka dni się tyczymy), ale opinie widziałam dobre, rozmawialiśmy też z sąsiadami (budujemy się w Węgrzynowicach), który go mieli i byli zadowoleni.

Witam, pisałam na grupie krakowskiej ale pozostało bez odzewu, więc może tutaj będę miała więcej szczęścia....poszukuje kogoś do wykonania ogrodzenia - front z klinkieru, pozostała część - siatka na podmurówce. Polecicie kogoś?

Może ktoś z tej listy ?

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?52866-Ma%C5%82opolska-bia%C5%82a-i-czarna-lista-wykonawc%C3%B3w.&p=4056161&viewfull=1#post4056161

Niestety, po wykonaniu kilku telefonów z listy Zbigniewa, nie znalazłam tam fachowców od wykonania ogrodzenia z klinkieru i/lub siatki. Telefony do typowych wykonawców ogrodzeń milczą, nie są odbierane. Reszta osób na liście to bramy, balustrady kute. Wykonawcę do tej pracy już mam, a potrzebuję po prostu ogrodzenia...

Niestety nie ma pewności czy wszyscy z listy dalej działają .

Jeżeli ktoś ,coś ustali odnośnie konkretnego wykonawcy, prosze o informacje , zawsze mogę nanieść aktualne namiary.

Edytowane przez Zbigniew100

W sumie dziwie się że dokonaliście zakupów w PanelPol przecież w internecie jest mnóstwo negatywnych opinii na ich temat.

Ja osobiście budując dom skorzystałem z firmy Graffiti na Węgrzcach czyli ok 2 km za PanelPol i nie powiem żebym miał jakie kol wiek zarzuty.

Kupiłem u nich okna, bramę drzwi, podłogi, schody - i wszystko jest OK poza regulacjami. Co najważniejsze czułem że rozmawiam z profesjonalistami.

Polecam przede wszystkim sprzedawcę Pana Maćka :)

Bardzo poważnie przestrzegam przed pseudo firmą raf-tynk (kaszów-rybna)facet nie ma kompletnie pojęcia o tynkach,tynki w jego wykonaniu to prawdziwa masakra,krzywizny,dziury,wybulenia,brak kątów,szpalety masakrycznie krzywe,dramat!!!nie odbiera telefonów,poprawek nie umie wykonać,na budowie syf,pijaństwo.przestrzegam przed rafałem irlikiem,szkoda nerwów,kasy i wogóle,nawet za darmo nie warto go brać.moja przygoda z tym delikwentem ma finał w sądzie,wystrzegajcie się go!!!!!!!!!

Bardzo poważnie przestrzegam przed pseudo firmą raf-tynk (kaszów-rybna)facet nie ma kompletnie pojęcia o tynkach,tynki w jego wykonaniu to prawdziwa masakra,krzywizny,dziury,wybulenia,brak kątów,szpalety masakrycznie krzywe,dramat!!!nie odbiera telefonów,poprawek nie umie wykonać,na budowie syf,pijaństwo.przestrzegam przed rafałem irlikiem,szkoda nerwów,kasy i wogóle,nawet za darmo nie warto go brać.moja przygoda z tym delikwentem ma finał w sądzie,wystrzegajcie się go!!!!!!!!!

Ale ten Pan ma już gdzieś teczkę o ile dobrze pamiętam!