Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czarna jak smoła lista: PSB Sufigs Tarnów. Prosiłem o przygotowanie oferty na ściśle określone przeze mnie materiały, tzn firma, model itd. Cena, którą otrzymałem nie satysfakcjonowała mnie, więc powiedziałem ich przedstawicielowi, że konkurencja na dokładnie te same materiały daje lepsze ceny. Po kilku dniach mam info z PSB, że ze łazami w oczach dadzą mi super ceny... Faktycznie, ceny były najlepsze w mieście. Oczywiście zamówiłem ten towar. Towar przyjechał, wszystko było fajnie dopóki nie zorientowałem się że zamiast wełny Ursa 0.40 otrzymałem 0.43, a zamiast płyt Knaufa - Nide. Cóż, tym razem przedsiębiorczym sprzedawcom z PSB nie udało się wcisnąć towaru po "super" cenie...

przestrzegam

W końcu dopiszę do BIAŁEJ LISTY:

Firma Dom-Bud pana Czesława Boczonia: http://www.dombud.net/

Wykonali już u mnie stan surowy z dachem. Ani ja ani mój Kierownik budowy nie mamy zastrzeżeń. Oczywiście były jakieś drobiazgi, ale zawsze poprawiane "od ręki" i bez kombinowania. Ja zlecałem im budowę jako całość - wszystko po ich stronie. Przed podpisaniem umowy dostałem kosztorys z rozbiciem na poszczególne etapy i wyszczególnienie ile za materiał, ile za sprzęt ile za robociznę.

Teraz dogadałem się z nimi na dalszą część prac - to chyba najlepsza rekomentacja. :wink:

Teraz dla odmiany coś na czarną listę

Firma Decor z Trzebinii czyli wspominany już tutaj Michał Gruszka.

Wylewki krzywe, już to jakoś przeżyłem, ale właśnie kładą mi parkiety a ja znowu się wkurzam. W jednym pokoju (pierwszym jaki robili) wylewka konsystencją niewiele odbiega od plaży w słoneczny dzień - parkieciarz musiał wlać w nią z 50 litrów jakiegoś gruntu czy czegoś tam, żeby było do czego parkiet kleić.

A do tego wylewki były opóźnione ze dwa miesiące i gość ciągle ściemniał na zasadzie, że już zacierają na poprzedniej budowie i za dwa dni będą u mnie. I tak przez dwa miesiące, trzeba było od razu innego szukać, ech...

Miałem od nich też ekipę tynkarzy - lepsi od wylewkarzy, ale ma listę zastrzeżeń, m.in. wystające spod tynku w kilu miejscach przewody elektryczne, nie przejmowali sięnimi chyba za bardzo. No i w wielu miejscach jest tak dość średnio ładnie - przez to więcej roboty przed malowaniem. Aha - dałem im listę poprawek, przyjechali, zrobili z połowę z tego i pojechali.

Przyłączam się do Stuka ale odwrotnie. Teraz dopiero na etapie wykonczeniówki wykonawcy uświadomili mi jak spie.... tynki (kładli za rzadkie). Tynki nadają się do szpachlowania - i dodatkowa kasa do wydania. Problemem tej firmy jest chyba to że robi różnymi podwykonawcami i jaka ekipa się trafi tak zrobi. Wylewki są ok - robiła ekipa z Bielska Białej, ale tynki jakaś ekipa chyba z Chrzanowa i generalnie chyba panowie pomylili zawody.

Witam.

Mogę z czystym sumieniem polecić:

Dach centrum z Zawiłej - wszystko do dachu.

Natura z Wadowickiej - stolarka okienna i drzwiowa

W obu firmach miałem do czynienia z reklamacją na towar i wszystko zostało załatwione rewelacyjnie! (wpadki się zdarzają, a tylko dobre fimy potrafią wyjść z twarzą).

Mogę też polecić skład budowlany w Sierakowie. Ceny super, kontakt bardzo dobry (czasem coś doradzą) i fajni kierowcy. tel. 012 271-30-41

Pozdrawiam

BIAŁA LISTA:

firma TABI z Tarnowa - robią bramy garażowe, balustrady, ogrodzenia. Fachowo, solidnie, terminowo. zdecydowanie. :) P. Janusz tel. 501330750

Możesz podać ich adres, no i dokładniej napisac co robili u Ciebie?

pozdrawiam

Zbylitowska Góra

u mnie póki co uchylna brama garażowa i balustrada balkonowa

http://picasaweb.google.pl/filip000/NaszGroszek?authkey=uPquSYKTFHM

pozdrawiam

BIAŁA LISTA!! :D :D

Pracowała u mnie firma STEL-BUD tel.513 660 650.

Na początku sprawnie i szybko wykonali mi adaptacje i docieplenie poddasza,potem wyflizowali łaźienki,kuchnię. Wtrakcie wykonali mi również inne dodatkowe prace,które im zleciłem.Usługa wykonana była dokładnie i bez zastrzeżeń.Pracownicy uprzejmi a szef odpowiedzialny i bardzo rzeczowy!!

FIRMA GODNA POLECENIA!! :lol: :lol:

Biała lista - Pan Ryszard Kas spod Krakowa - zrobił nam piękne drewniane schody, a przy podpisaniu umowy sam nalegał na określenie terminu i kar umownych za spóźnienie. Oczywiście wyrobił się ze wszystkim.

Skład Fliś-Bud z Bodzanowa. Zaopatrzyli nam całą niemal budowę. Ceny ok, szybka dostawa, płaciliśmy nieraz dawno po otrzymaniu towaru, kiedy uzbierała się jakaś większa sumka.

No tak namiary.

Ryszard Kas - 513 893 437. Gwoli uzupełnienia, nalegał na termin i kary, żeby jak sam to mniej więcej określił, nie mieć problemów ze zmotywowaniem się do wytężonej pracy ... i nie miał :)

Fliś Bud - 12 250 77 03

Do białej listy dopisuję polecanych wcześniej wykonawców

Pana Jacka firma Logo-Service - autoryzowany przedstawiciel firmy Oknoplast

012 425-82-89 012 643 04-17 Biuro Al pokoju 81 (bud. Polmozbytu)

Pana Jacka z firmy AQUA z Myślenic - instalacje CO.wod-kan, gaz.- 603630261

Obydwie firmy godne polecenia bo:

-Panowie są profesjonalistami którzy potrafią doradzić i zaproponować inwestorowi dobre rozwiązania

-oferowana cena z kosztorysu jest "rozsądna" i nie zmienia się po wykonaniu usługi

-usługę wykonali szybko i w ustalonych terminach

POLECAM

:p :p :p

witam

pisałam już na watku krakowskim ale nikt mi nie odpowiedział.

Potrzebuję pilnie kominkarza, który załozy wkład i zrobi konstrukcję obudowy i rozprowadzenie do 3 pokoi (dowiedziałam się już że firma z ul. Dekerta nie jest godna polecenia). Obłozeniem obudowy może się już zając nasz fachowiec od wykończeniówki.

I druga sprawa: gdzie można kupić po przyzwoitej cenie trawertyn szpachlowany, żywicowany (z obróbką typu wycięcie otworu na kominek, obtłuczenie jednej krawędzi)?

Zamierzam złożyć specyfikacje w firmach na Dobrego Pasterza, Batowicach i w Bochni.

anka

Jeżli szukacie specjalistę od bram, balustrad (kowalstwo artystyczne) szerokim łukiem omijajcie Pana Czesława Siutę. z Iwanowic Dworskich. Człowiek od pół roku nie chce dokończyć swojego nędznego dzieła z tygodnia na tydzień przesuwając termin.

pozdrawiam