Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzięki Edyta M , trafiłem na Pana Staszka od Elewacji. Poprawili spapraną robotę po poprzedniej firmie nakładając nową siatkę , klej i tynk.

Wykonali mi 170 m2 elewacji plus osadzenie parapetów z klinkieru. Ekipa na medal. Posprzątali po sobie generalnie POLECAM

STANISLAW WISNIEWSKI 660 - 972 - 144

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Edyta M , trafiłem na Pana Staszka od Elewacji. Poprawili spapraną robotę po poprzedniej firmie nakładając nową siatkę , klej i tynk.

Wykonali mi 170 m2 elewacji plus osadzenie parapetów z klinkieru. Ekipa na medal. Posprzątali po sobie generalnie POLECAM

STANISLAW WISNIEWSKI 660 - 972 - 144

Prosze bardzo :D

Dobrych fachowcow zawsze warto promowac

Gurbl - Ingres Sp z o.o.

Pan Konrad Witek (GURBL) został aktualnie prezesem swojej nowej spółki INGRES. Można się spodziewać, że usłyszymy o nim pod nowym szyldem...

To dobrze czy źle?

To dobrze czy źle?

Pan Konrad właśnie założył firmę INGRES Sp z o.o. więc pewnie jeszcze o nim usłyszymy.....

DorkaS no i masz odpowiedz .... :p...... uslyszysz dobrze , albo zle :lol2:

Bardzo zly fachowiec - Meble Kuchenne Baum Centrum Krakow

Ostrzezenie dla wszystkich ktorzy szukaja studia mebli kuchennych w Krakowie - unikajcie firmy Baum Centrum i jego wlasciciela.

Wlasnie wczoraj odebralismy meble od firmy BAUM i moge powiedziec ze tak zmasakrowanych mebli jeszcze nie widzialam. Uszczerbiona jest kazda polka, szafka, front, blat.

Lacobel nie dopasowany, a w naroznikach pozostawione szpary niczym nie zaizolowane.

Zamiast tandemboxow (firma BLUM) zamontowane modern boxy firmy GTV 3 razy tansze.

Wlasciciel skwitowal nasze uwagi "To bzdury" - zupelny brak szacunku do klienta i jego pieniedzy.

W razie watpliwosci pokaze zdjecia kuchni, yo powinno kazdego skutecznie odstraszyc.

Jeszcze raz UWAZAJCIE NA FIRME BAUM CENTRUM w KRAKOWoe

Ja polecam polecanego przez Konieczki p. Janka - 508090226. Rodzinna ekipa (chyba 6-ciu spokrewnionych gości) - robota ładna, szybka i dokładna. Ocieplali u mnie, właśnie skończyli też robotę u kolegi; obydwa domy na szarym styropianie + Caparolu (tynk silikonowy itp.) - bez zastrzeżeń.

Ja z kolei zdecydowanie NIE POLECAM !!

Pierwszy raz od początku budowy miałam do czynienia z takim .... kłamcą (bo inaczej nazwać go nie można).

Pan J. może i dobrze ociepla ale nie dane mi było się o tym przekonać...

około czerwca/lipca już dokładnie nie pamiętam dogadałam się z nim na ocieplenie domu - mieli zacząć na przełomie sierpnia/września, najpóźniej ok połowy września. Od początku września co tydzień słyszałam to samo : "ze mu się poprzesuwało i że będą za tydzień, potem że za dwa, i tak z tygodnia na tydzień... wrzesień minął, po czym pan J. przestał odbierać ode mnie telefon, jak mąż zadzwonił z innego nr to od razu odebrał.... jak mąż się przedstawił to usłyszał że "że on nie wie o co chodzi, że to jest telefon jego brata i on odebrał bo brat zostawił, że brat jest na pogrzebie itp,itd... i że oddzwoni.... " oczywiście nie oddzwonił..... po kolejnym telefonie z innego nr usłyszeliśmy że " ze za miesiąc może zaczną ... że to wszystko przez pogodę ze się nie wyrabia, itp"..... i od tego czasu oczywiście również nie odbiera telefonu, ani nie oddzwania....

ja już nie wiem co mam robić ... już mieszkamy a jest coraz zimniej

Szczegóły może opiszę później bo teraz jestem na etapie poszukiwania firmy ociepleniowej - mam już naprawdę wszystkiego dość przez tego krętacza..

:(:(:(:(:(

Bo gdyby był choć odrobinę uczciwy to mógł nam wcześniej powiedzieć że nie da rady, a nie do ostatniej chwili nas zwodzić .... widać że tylko kasa się dla niego liczy, nabrał tyle robót że się nie wyrabia, i ma ludzi w d**ie.....

:(

Edytowane przez Gosiek86

Gosiek86

Tutaj masz namiar na mojego wykonawce elewacji Pan Stanislaw Wisniewski 660 - 972 - 144 .... super ekipa !!!! , kilka tyg. temu mieli jeszcze wolne terminy w listopadzie ..... zadzwon i powolaj sie na Edyte ..... :bye:

Dostawcy materiałów

BIAŁA:

- TOMWIT Młoszowa. Jedne z najlepszych cen w powiecie chrzanowskim, materiał dostępny od ręki, bądź z dnia na dzień, przyjmowali zwroty.

- Bud-Mar Sławków - przede wszystkim dbałość o zadowolenie klienta, właściciel SŁOWNYM sprzedawcą, dobre ceny, czasem lepsze jak w TOMWIT. Pewne zastrzeżenia do transportu - bloczki nieostretchowane, bez etykiet producenta, krótki wysięg HDS, ale finalnie bloczek był dobry,

- BETONIARNIA KROCZYMIECH - wszystkie 3 dostawy bardzo punktualne, bez problemu przekładany termin/godzina transportu, od 2giego zamówienia płatność przelewem, przy 3ciej dostawie "aż" 1 kubika cena nie wzrosła. Beton bardzo fajny, żadnych złuszczeń, różnych odcieni.

CZARNA:

- MONBUD Chrzanów - ceny umiarkowane w regionie, z dostawą nie było problemu. Po zakończeniu budowy umówiliśmy się z 3-dniowym wyprzedzeniem na zwrot niewykorzystanych materiałów (koszty transportu nasze by zaklepać konkretny dzień i orientacyjną godzinę poranną). Cały dzień czekania na kierowcę, który nie przyjechał, a sprzedawca/właściciel wyparł się by jakikolwiek zwrot ustalał z nami na ten dzień. Wielki negatyw za robienie głupka/debila z klienta. A my stratni 50zł na paliwie, bo wyprawa na budowę tylko po ten zwrot.

Wynajem sprzętu:

BIAŁA:

- zagęszczarka - ERBEMOTO Jerzmanowice - potrzebna na już (na szczęście mieli dostępną od ręki i w pół godziny przywieźli), sprzęt nowiutki, świetnie działający, bardzo miła obsługa.

- koparka - p.Paweł z Luszowic tel. 602821433 - bardzo dobry operator

CZARNA:

- Rach-bud z Trzebinii - sprzęt bardzo zawodny.

Edytowane przez solito3

ŚNIEŻNO BIAŁA LISTA - POŁOŻENIE KLINKIERU

Długo szukałem wykonawcy do położenia płytki klinkierowej ręcznie formowanej na elewacji i trafiłem na Pana Tomka i zrobił robotę PIĘKNIE!

Mało jest fachowców na rynku którzy potrafią położyć i zafugować płytkę klinkierową ręcznie formowaną bo nie fuguje się tego jak płytki.

Szybko , sprawnie , w konkurencyjnej cenie , z uśmiechem na ustach i dopracowane wszystko do perfekcji !!

Wykonawce polecam !!

tel: 607 637 783

https://www.facebook.com/pages/Tomasz-Le%C5%9Bniak-Firma-Uslugowa/428555183905522?fref=ts

Edytowane przez redpradnik

Pierwszy raz od początku budowy miałam do czynienia z takim .... kłamcą (bo inaczej nazwać go nie można).

Szczegóły może opiszę później bo teraz jestem na etapie poszukiwania firmy ociepleniowej - mam już naprawdę wszystkiego dość przez tego krętacza..

Bo gdyby był choć odrobinę uczciwy to mógł nam wcześniej powiedzieć że nie da rady, a nie do ostatniej chwili nas zwodzić .... widać że tylko kasa się dla niego liczy, nabrał tyle robót że się nie wyrabia, i ma ludzi w d**ie.....

A mogę się zgodzić, że chyba trochę mu się od tej strony popsuło - jeszcze w zeszłym roku robił trzy domy u znajomych i wszyscy byli zadowoleni - a w tym ma problemy to z harmonogramem, to z wyceną*(już po umówieniu się podniósł moim sąsiadom cenę o kilka złotych/m2 i kazali mu spadać).

Szkoda - bo robili faktycznie dobrze - jak widać biała lista nie jest wieczna.

• 2 weeks później...
Gosiek86

Tutaj masz namiar na mojego wykonawce elewacji Pan Stanislaw Wisniewski 660 - 972 - 144 .... super ekipa !!!! , kilka tyg. temu mieli jeszcze wolne terminy w listopadzie ..... zadzwon i powolaj sie na Edyte ..... :bye:

Jestem w szoku. My mielismy to samo ale wlasnie p.Janek byl tym co nas wybawil od innego wykonawcy. Teraz juz nie wiem co sadzic o podawaniu namiarow. To samo z architektem. Mam nadzieje ze uda sie Wam zdazyc przed zima.

A ja szukam porzadnej ekipy ktora uszczelni nam komin. Wszyscy mowia ze jest ok a nam cieknie :(

około czerwca/lipca już dokładnie nie pamiętam dogadałam się z nim na ocieplenie domu - mieli zacząć na przełomie sierpnia/września, najpóźniej ok połowy września. Od początku września co tydzień słyszałam to samo : "ze mu się poprzesuwało i że będą za tydzień, potem że za dwa, i tak z tygodnia na tydzień... wrzesień minął, po czym pan J. przestał odbierać ode mnie telefon, jak mąż zadzwonił z innego nr to od razu odebrał.... jak mąż się przedstawił to usłyszał że "że on nie wie o co chodzi, że to jest telefon jego brata i on odebrał bo brat zostawił, że brat jest na pogrzebie itp,itd... i że oddzwoni.... " oczywiście nie oddzwonił..... po kolejnym telefonie z innego nr usłyszeliśmy że " ze za miesiąc może zaczną ... że to wszystko przez pogodę ze się nie wyrabia, itp"..... i od tego czasu oczywiście również nie odbiera telefonu, ani nie oddzwania....

ja już nie wiem co mam robić ... już mieszkamy a jest coraz zimniej

Witam, weszlam dziś na forum, żeby ostrzec innych budujących przed panem Ja*kiem kołodziej**ykiem, a tu taka niespodzianka. U nas historia bardzo podobna, tyle ze cześć prac elewacyjnych wykonana.

Historie o bracie odbierajacym telefon, o pogrzebie i chorym dziecku tez przerabialiśmy...

Przed wyborem tej ekipy sprawdziłem opinie na forum i oglądałam elewacje wykonane przez nich, jak widać to było za mało. Bardzo przestrzegam przed tymi ludźmi, robią szybko, zostawiają bałagan, a po kilku tygodniach elewacja zaczęła pękać... Jeśli ktoś potrzebuje wiecej informacji, to proszę o bezpośredni kontakt.

Bardziej sprytnych na forum, proszę o szybkie zaktualizowanie listy! Może to kogoś uchroni przed tymi ...

Mogę za to polecić firmę od tynkow i wylewek z okolic krzeszowic. Wykonczeniowki już prawie zrobiona i wszyscy chwalili. Firma jest z okolic Krzeszowic. Pan Jarek robił tez wylewki i tynki w tym roku u naszych znajomych i tez wszystko w najlepszym porządku. Chętnie odpowiem na wszelkie pytani dot ekipy

P.Jarek T tel. 502 138 768