dyzu007 02.03.2015 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 To lubię pierwszy post na forum i odrazu polecający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory1980 02.03.2015 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 To jest nadciąg,robiłam u siebie,ale poddasze nie użytkowe,więc nie mam problemu z zabudową tego na podłodze strychu..Chciałam uniknąć poszatkowania sufitu No właśnie nadciąg - sorki ale nie jestem biegły w tej nomenklaturze Ja mam skomplikowaną bardziej sprawę czyli poddasze użytkowe - teraz kombinuje z konstruktorem aby belki nadciągu poszerzyć a zmniejszyć ich wysokość tak aby nie mieć problemu przy wykonaniu wylewki i izolacji poziomej stropu nad parterem. Macie jakiś pomysł na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 02.03.2015 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 (edytowane) No właśnie nadciąg - sorki ale nie jestem biegły w tej nomenklaturze Ja mam skomplikowaną bardziej sprawę czyli poddasze użytkowe - teraz kombinuje z konstruktorem aby belki nadciągu poszerzyć a zmniejszyć ich wysokość tak aby nie mieć problemu przy wykonaniu wylewki i izolacji poziomej stropu nad parterem. Macie jakiś pomysł na to ? Pomysły na to może mieć tylko konstruktor. On odpowiada za to głową. ...inny sposób to podnieść wysokość parteru i belki ukryć w zabudowie sufitów. Ale to też architekt musi (powinien;) ) klepnąć bo to zmiany w projekcie. Edytowane 2 Marca 2015 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory1980 02.03.2015 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 To jest jakaś myśl Wersja z ukryciem belek pod zabudową kartonowo-gipsową jest dobra tyle że zawsze wiąże się z tym obniżenie całości sufitu i tym samym kubatury - pomieszczenia stają się bardziej klaustrofobiczne - zwłaszcza , że mam 2,01m wzrostu i to jest problem...Chyba że na etapie projektu podwyższyłbym parter o wymiar belki i tym sposobem do celowo posiadałbym tą samą wysokość...Wolałbym jednak beli odwrócone i konstruktor musi coś nad tym pomyśleć - z wytrzymałości materiałów wiemy że można zamieniać wymiary przekroju przy tych samych parametrach przeniesienia obciążeń statycznych. No chyba , że te belki nie takie straszne jak mi się wydaje na projekcie - jakie wasze doświadczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 02.03.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 To jest jakaś myśl Wersja z ukryciem belek pod zabudową kartonowo-gipsową jest dobra tyle że zawsze wiąże się z tym obniżenie całości sufitu i tym samym kubatury - pomieszczenia stają się bardziej klaustrofobiczne - zwłaszcza , że mam 2,01m wzrostu i to jest problem... Chyba że na etapie projektu podwyższyłbym parter o wymiar belki i tym sposobem do celowo posiadałbym tą samą wysokość... Wolałbym jednak beli odwrócone i konstruktor musi coś nad tym pomyśleć - z wytrzymałości materiałów wiemy że można zamieniać wymiary przekroju przy tych samych parametrach przeniesienia obciążeń statycznych. No chyba , że te belki nie takie straszne jak mi się wydaje na projekcie - jakie wasze doświadczenie? UUuu! Kolego! 2.01mb to już dziś pomyśl o drzwiach by się w nich nie kłaniać ...robiłem kiedyś mieszkanie w Poznaniu dla małżeństwa koszykarzy. Szafki w kuchni, umywalka no i drzwi - wszystko praktycznie o 10cm wyżej niż normalnie. Z drzwiami to była jazda bo to stan deweloperski i wszystko już było - wykuwanie nadproży (no i oczywiście wpadło się w elektrykę) i osadzanie nowych, podejścia hydrauliczne w łazience i takie tam inne drobiazgi A może faktycznie belki rozpłaszczyć i dodatkowo strop podnieść o grubość belki a wtedy można robić sufit na przewidzianej w projekcie wysokości. problemem bedzie tylko grubość stropu przy schodach na piętro - ale tu można zrobić na suficie uskoki i już optycznie zgubi się to. Wszystko jest do zrobienia tylko trzeba dobrego architekta - konstruktora - dekoratora wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory1980 03.03.2015 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Koszykarzem nie jestem na szczęście Jest zatem kilka opcji - dziś po rozmowie z konstruktorem padła wersja wykonania belek poprzecznie szerszych niż wyższych, lub zlikwidowania częściowo belek kosztem do zbrojenia całego stropu nad parterem ( tak aby strzałka ugięcia stropu mieściła się w normie ) Kwestia schodów jest opanowana - konstrukcja samonośna jest zaplanowana więc człowiek od wykonania schodów podzieli wysokość odpowiednio na stopnie. Nie mniej dzięki za pomoc bo widzę, że tu z nią ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuniaa 06.03.2015 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Witajcie Szukam osobę do zamontowania grzejników i pieca ( piec z podajnikiem na ekogroszek )+ ewentualnie stacja uzdatniania wodyCałośc instalacji jest juz rozprowadzona .Kwestia powieszenia grzejników i piec Jaki przedział cenowy za powieszenie grzejnika a jaki za montaż pieca?Osoba u której dowiadywałam sie o instalacje powiedziała 180 zł za powieszenie grzejnika to chyba zdecydowanie za dużo!! Wiem że instalacja pieca ze sterwonikiem podajnikiem to troche zabawy i to musi kosztowac .. Czy ktoś cos wie..pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuniaa 06.03.2015 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Zapomniałam dodac okolice gminy Czernichów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-h 14.03.2015 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Witam wszystkich, jestem na etapie zakładania instalacji C.O. oraz wod.-kan. Prowadzę negocjacje m.in. z firmą Hydro-time z Krzeszowic. Czy ktoś miał może z tą firmą do czynienia i mógłby się na temat tej firmy wypowiedzieć? Mało o niej informacji na forum i w necie a nie chciałabym się naciąć.. Korzystałam z "białej listy" ale ich oferta jest najbardziej jasna i przejrzysta choć cenowo bardzo zbliżona do innych ofert. Z góry dziękuję. ps. Zadałam to samo pytanie na "grupie krakowskiej" bo bardzo zależy mi na odpowiedzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slusar 15.03.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Polecam FullInstal ze Skawiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-h 15.03.2015 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 (edytowane) Polecam FullInstal ze Skawiny Do tej firmy dzwoniłam (powiedzieli mi żebym napisała ), więc napisałam i nikt do mnie się nie odezwał (a było to ponad tydzień temu). Trochę nieładnie z ich strony.. Czyli rozumiem że nie polecasz Hydro-time? A może kogoś jeszcze możesz polecić? Pozdrawiam Edytowane 15 Marca 2015 przez aneta-h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 16.03.2015 02:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Nie mniej dzięki za pomoc bo widzę, że tu z nią ciężko Bo tutaj poleca sie badz NIE wykonawcow ( firmy ) , a nie udziela podrad ... chcesz podyskutowac przejdz do grupy dyskusyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimminen 16.03.2015 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Cześć poszukuje osoby - firmy do wykonania ocielplenia w wersji pełnej lub bez klejenia styropianu…miejsce Kraków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloniak 16.03.2015 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Zaznaczam, że są to pozytywne lub negatywne opinie uczestników forum . Ryzyko własne !!!, ale może warto Jeżeli możecie podać adresy tych firm, telefony, jeżeli przestały działać, itp. proszę o informację na priv, naniosę poprawki. Jeżeli macie pozytywne lub negatywne opinie o podawanych firmach to proszę o informację , wasze niki zostaną dopisane. Bardzo proszę o nowe firmy, szczególnie te dobre, godne polecenia. 21 Biała lista Zbiga - ogrodzenia, bramy, barierki itp. http://www.kowalstwo-wrona.pl/index.php?idp=1 U mnie montowali balustrady- ocynk malowane na czarno Rysiek650 25.11.11 >>Opinia bm_mi 6.12.11 >>Opinia Barierki tel. 12 278 49 83 - Wieliczka redpradnik 20.08.10 + >>Opinia Ogrodzenia - IREK - tel. 504-206-582 gegus37 27.07.10 + >>Opinia Stanisław Burda tel.506 423 787 robił balustrady balkonowe i balustradę na schodach wewnętrznych, a także będzie robił bramę wjazdową i furtkę ulkap 5.04.12 >>Opinia Stanisław Wrona tel.503 091 338, Gdów, http://www.swrona.prv.pl/ balustrady kute . POLECAM!!!! aguleczka 25.04.09 + >>Opinia betinka0 30.08.13 >>Opinia Pan ADAM tel. 12-262 14 29 z krakowa bardzo pieknie wykonana praca bartek_walas 14.11.08 + >>Opinia " A&D " Firma Budowlana Dariusz Sliwa i Andrzej Witkowski Pan Andrzej Witkowski ,kom. 792 030 610 ,http://adconstruction.prv.pl/ prace związane z położeniem klinkieru i kamienia Edyta M 21.12.2010 + >>Opinia Firma TABI z Tarnowa - P. Janusz tel. 501 330 750 robią bramy garażowe, balustrady, ogrodzenia. Fachowo, solidnie, terminowo. POLECAM zdecydowanie. mafimata 2.01.08 + >>Opinia bariery kute ,tel. 018 354 32 00, m/Łużna koło Gorlic , rewelacja, różne wzory i cenowo OK gegus37 10.08.09 + >>Opinia Ogrodzenia: pan Mariusz tel. 606 436 995 robi siatkę z podmurówką i bez, koszmarnie się robota przeciąga, no ale jest zrobione nawet ok i niedrogo: Blutka 7.07.09 + >>Opinia Niestety solidna ocena negatywna qqlio 7.10.09 -- >>Opinia >>Opinia Pan Władysław Guzik www.slusarnia.pl Balustrady kute balkonowe- utek76 10.04.08 + >>Opinia Janusz Dzóbektel. 506 214 740, Mieszka w Biskupicach (trasa Wieliczka-Gdów). Robi to nie jako "chałpniczo" edit-blondi 16.03.09 + >>Opinia balustrady ze stali nierdzewnej p. Robert Pietrzyk, tel. 535-285-285 ponuryrzeżnik 1.07.2013 ..Opinia dwiemuchy 2.07.2013 >>Opinia Pan Robert tel. 12 373 62 75 robi solidne ogrodzenia z siatki artg 8.01.10 + >>Opinia Micha Budzik tel. 505 305 475 ekipa od ogrodzenia Edyta M 2.09.2013 >.Opinia tel. 880 027 005. Wykonawca konstrukcji stalowych i drewnianych (tarasy, ogrodzenia, balustrady, bramy, podjazdy dla wózków itp Agduś 28.04.10 + >>Opinia Pan Krzysztof. Tel. 660 031 477. Slusarz Małgoś2 3.07.10 + >>Opinia Sylwia73 2.10.10 + >>Opinia Mogę polecić RASTOR ,Wilków 86 ,Kocmyrzów Od początku do końca świetny kontakt rrobert 1975 9.11.10 + >>Opinia Wujor 9.11.10 + >>Opinia Pan Janusz , z Prus, tel. 502 568 365 Potrafi robić na budowie chyba wszystko poza instalacjami faffa2 2.02.11 + >>Opinia Stanisław Sadłoń -ogrodzenia klinkierowe. Jest to dwuosobowa ekipa panów z Okocimia. Działają w rejonie: Tarnów - Bochnia grzegorz_si 30.07.11+ >>Opinia Bramy kute -Bramstal. redpradnik 26.09.11+ >>Opinia >>Opinia negatywna Bud-tadex,tel. 669-340-549 kostkę brukową oraz kładła kamień MAREK&KASIA 4.11.11 + >>Opina nierdzewka firma INOXONI..tel.609610506 agrafka8 25.06.12 >>opinia Złotek S.C Firma godna polecenia.Wycena w 3 min od wyslania mail, pomiar na 2gi dzien, montaz 3 dni pozniej.Sprawdzajac ceny z allegro niby podobnie, ale inni doliczja transport montaz i jeszcze pare rzeczy.Zaoszczedzilem okolo 600zl.Gosc konkretny na max.Polecam.Miejsce montazu Krakow-Dworska dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory1980 16.03.2015 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Zaznaczam, że są to pozytywne lub negatywne opinie uczestników forum . Ryzyko własne !!!, ale może warto Jeżeli możecie podać adresy tych firm, telefony, jeżeli przestały działać, itp. proszę o informację na priv, naniosę poprawki. Jeżeli macie pozytywne lub negatywne opinie o podawanych firmach to proszę o informację , wasze niki zostaną dopisane. Bardzo proszę o nowe firmy, szczególnie te dobre, godne polecenia. Biała lista firm - projektanci, zjazdy, świadectwa, ogrody, itp.. Biała lista firm - kadra techniczna:kierownik, inspektor, archeolog, ..........................geolog, geodeta, kominiarz, prawnik, notariusz, Biała lista firm - firmy ogólnobudowlane Biała lista firm - dostawcy materiałów budowlanych Biała lista firm - sprzęt Biała lista firm - stan surowy otwarty Biała lista firm - murarze Biała lista firm - dach Biała lista firm - wylewki Biała lista firm - tynki Biała lista firm - suche tynki, poddasze Biała lista firm - okna+montaż Biała lista firm - fliziarze Biała lista firm - parkieciarze, panele Biała lista firm - stolarze Biała lista firm - kominki, kamień Biała lista firm - inne prace wykończeniowe Biała lista firm - meble, obicia Biała lista firm - wod-kan, co, gaz, oczyszczalnie, odkurzacz, Biała lista firm - wentylacja Biała lista firm - kable, alarmy Biała lista firm - brukarze Biała lista firm - ogrodzenia, bramy, barierki, itp. Biała lista firm - elewacja Biała lista firm - ogrody, przeprowadzki >> Czarna lista firm >> Lista " PRZEJŚCIOWA " Faktycznie tu jest cała lista wykonawców i można spokojnie sobie wybrać odpowiednich fachowców we właściwym zakresie Polecam sam korzystam i sam ocenie i napisze sprawozdanie! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIUSZ MUSIAŁ 18.03.2015 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Dzień dobry.Serdecznie zapraszam na naszą stronę internetową aby zapoznać się z naszymi referencjami i realizacjami.http://www.hydraulik-krakow.com.plPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 21.03.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Witam wszystkich . Przepraszam bardzo ale mam wielkie zaległości w liście . Mimo to poszukujących zapraszam do naszej LISTY / wystarczy kliknąć na moją stopkę / pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PałJoanna 23.03.2015 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Witam, Jesteśmy w trakcie budowy domu jednorodzinnego w okolicach Krakowa, w gminie Wielka Wieś. Uczciwie chciałabym polecić firmę Olbud z Krakowa, która nam wybudowała dom.Wyszukaliśmy ją na internecie, nawet nie była z polecenia, ale jesteśmy bardzo zadowoleni i uważam, że firma naprawdę zasługuje na dodanie je do BIAŁEJ LISTY. Wszystkie prace były wykonywane terminowo, właściciel ma dużą wiedzę na temat tego co robi, jest fachowy, potrafi dobrze doradzić. Prace zostały wykonane tak, że następne ekipy, które się u nas pojawiają (montaż okien, tynkarze) są zaskoczeni, że tak porządnie został postawiony budynek, co jak mówią nie często się zdarza. Teraz będziemy kontynuować z nimi współpracę w zakresie ocieplenia domu, wykonania tarasu itp.POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 23.03.2015 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Witam, Jesteśmy w trakcie budowy domu jednorodzinnego w okolicach Krakowa, w gminie Wielka Wieś. Uczciwie chciałabym polecić firmę Olbud z Krakowa, która nam wybudowała dom. Wyszukaliśmy ją na internecie, nawet nie była z polecenia, ale jesteśmy bardzo zadowoleni i uważam, że firma naprawdę zasługuje na dodanie je do BIAŁEJ LISTY. Wszystkie prace były wykonywane terminowo, właściciel ma dużą wiedzę na temat tego co robi, jest fachowy, potrafi dobrze doradzić. Prace zostały wykonane tak, że następne ekipy, które się u nas pojawiają (montaż okien, tynkarze) są zaskoczeni, że tak porządnie został postawiony budynek, co jak mówią nie często się zdarza. Teraz będziemy kontynuować z nimi współpracę w zakresie ocieplenia domu, wykonania tarasu itp. POLECAM Tak, dom stoi okna są tynki,pierwszy post i od razu pochwała.... Ktoś się nabierze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 23.03.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Witam, Jesteśmy w trakcie budowy domu jednorodzinnego w okolicach Krakowa, w gminie Wielka Wieś. Uczciwie chciałabym polecić firmę Olbud z Krakowa, która nam wybudowała dom. Wyszukaliśmy ją na internecie, nawet nie była z polecenia, ale jesteśmy bardzo zadowoleni i uważam, że firma naprawdę zasługuje na dodanie je do BIAŁEJ LISTY. Wszystkie prace były wykonywane terminowo, właściciel ma dużą wiedzę na temat tego co robi, jest fachowy, potrafi dobrze doradzić. Prace zostały wykonane tak, że następne ekipy, które się u nas pojawiają (montaż okien, tynkarze) są zaskoczeni, że tak porządnie został postawiony budynek, co jak mówią nie często się zdarza. Teraz będziemy kontynuować z nimi współpracę w zakresie ocieplenia domu, wykonania tarasu itp. POLECAM Niestety Twój wpis jest mało wiarygodny, dorzuć jakieś zdjęcia itd. To wtedy nikt Ci nic nie zarzuci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts