Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kolejna ogromna praca wykonana przez firmę SuperTynki na mojej budowie i kolejny zachwyt. Tym razem firma wykonała tynki zewnętrzne tradycyjne cementowo-wapienne na naszą specjalną prośbę, bo nie robią tego na co dzień, za co jesteśmy ogromnie wdzięczni. Efekt perfekcyjny, tynki piękne, elewacja dopracowana w każdym calu. A nie było to łatwe, Panowie napracowali się bardzo, dom nie typowy (dworek). Trzeba było dorobić cokoły, podbitka tynkowana, a wyprowadzenie nierównych tympanonów to już mistrzostwo świata. I jak poprzednio czysto, miło i serdecznie. Współpraca z taką firmą to sama przyjemność.

Z czystym sumieniem polecam PISZCZKÓW Z GŁOGOCZOWA. Super rodzinna firma, która u nas buduje dom od fundamentów. Polecam bardzo, ceny przystępne, jedyny problem to czas ( mają strasznie dużo pracy i terminy są odległe ) Pan Bogdan Piszczek tel. 500232906

No proszę firma Piszczków z Głogoczowa "budowała" dom mojej koleżance-sąsiadce w tym roku. Koleżanka była bardzo niezadowolona. Panowie niesłowni. Obiecali do końca roku sso, a po stanie 0, więcej na budowę nie przyszli. W dodatku wyłączali telefon, kontakt z nimi był niemożliwy. W imieniu koleżanki zdecydowanie NIE POLECAM PISZCZKÓW Z GŁOGOCZOWA.

Korzystam z porad (od wielu lat) i polecanych firm na tym forum wypadałoby, więc też podzielić się opiniami na temat wykonawców, z którymi miałam do tej pory kontakt. Co prawda dom jeszcze niewykończony, ale można już jakieś podsumowanie zrobić.

BIAŁA LISTA:

Wiktorczyk Czarnków - http://www.wiktorczyk.com.pl

Polecam firmę Wiktorczyk, oknami od nich jestem zachwycona pod każdym względem, za równo jakością wykonania jak i samą estetyką. Również profesjonalna, pomocna i kompetentna obsługa klienta mile zaskakuje. A ekipa montażowa wprowadziła mnie w kolejny zachwyt. Okna zamontowane były szybko, sprawnie, bez najmniejszych zarzutów, profesjonalnie. Panowie podpowiedzieli kilka rzeczy, posprzątali po sobie tak jakby ich w ogóle nie było. Okna użytkowane już kilka miesięcy sprawują się idealnie.

Miejscowość to Czarków :)

Podpisuję się dwiema ręcami, dzisiaj miałem montaż i nie mam nic do zarzucenia ani oknom ani monterom:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?248-Domy-z-bali&p=6997056&viewfull=1#post6997056

• 3 weeks później...

Polecam firme REM-MIX Jacek Zabinski z Krakowa. Wykonali w moim domu dogęszczenia gruntu pod sciana wewnetrzna, która nam się zapadla. Zrobili iniekcje cisnieniowa pod fundamentami sciany na dlugosci 5m. Przemily człowiek, bardzo profesjonalnie podejście do klienta i oczywiście do pracy.

Zajmuje się również doszczelnieniami, przeponami odcinającymi podsiąkanie, hydroizolacja balkonow i tarasow, okładzinami ceramicznymi i osuszaniem budowli.

http://www.uszczelniamy.eu

tel.0123530020, kom. 664932950

Polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pomóżcie bardzo proszę! Szukam dobrego murarza/ekipy budowlanej którzy znają się na budowaniu murów trójwarstwowych z cegły pełnej, wełna mineralna i pustaki maxy. Przeczytałam wszystkie strony tej białej i czarnej listy a jedyni którzy tym się zajmowali od 4 lat są zagranicą:( Budowa będzie w Niepołomicach koło Krakowa.

Cześć,

Czy ktoś mógłby polecić dobrego dekarza, który sprawdzi i ewentualnie naprawi przeciekający dach w okolicach komina.

Miejscowość: Niepołomice.

Moge polecic SUPER DEKARZA Pan Franciszek Wrona - tel : 513 - 067 - 338 , swietny fachowiec i super czlowiek :yes:.

No proszę firma Piszczków z Głogoczowa "budowała" dom mojej koleżance-sąsiadce w tym roku. Koleżanka była bardzo niezadowolona. Panowie niesłowni. Obiecali do końca roku sso, a po stanie 0, więcej na budowę nie przyszli. W dodatku wyłączali telefon, kontakt z nimi był niemożliwy. W imieniu koleżanki zdecydowanie NIE POLECAM PISZCZKÓW Z GŁOGOCZOWA.

Muszę wyjaśnić że firma Piszczek przekazała budowę pani koleżanki-sąsiadki po stanie 0 drugiej ekipie wykonawczej, bardzo solidnej, godnej polecenia i na pewno zrealizowaliby SSO do końca roku. Ekipa ta kontaktowała się telefonicznie z inwestorem w sprawie terminu kontynuowania prac niestety inwestor nie wyraził na to zgody.

• 2 weeks później...

Czarna lista:

OSTRZEGAM I TO BARDZO PRZED FIRMA "GM BUD" ZNAJDUJACA SIE W Dabrowie Tarnowskiej!!!!!!!!!!!!!!!

PRZED PODJECIEM JAKIEJKOLWIEK WSPÓłPRACY Z TA FIRMA prosze sie dobrze zastanowic i porozmawiać z inwestorami a napewno beda mieli wiele do powiedzenia!

Dobra gadka własciciela firmy- [oj to ma opanowane do perfekcji]/ zreszta to firma rodzinna- wiec reka reke myje..../ brak wiedzy lenistwo.. a dokladnie jak zarobic aby sie nie narobic a innemu jeszcze ukrasc. Ekipa robi po swojemu nie trzyma sie wytycznych wszytsko robia aby tylko pozbyc a licza sobie masakrycznie wysokie kwoty za wykonana fuszere!!!!!!!

PAN WLASCICIEL ZAWSZE ZAPEWNIA:" PROSZE SIE NIE MARTWIC WSZYSTKO BEDZIE WPORZADKU" A NIESTETY nie bylo !!!!

OSTRZEGAM!!!

Witam,

Budowa skonczona. Mieszkam od roku. Budowalem pod Krakowem, ale korzystalem z ekip/ fachowcow ze Slaska i z Malopolski, a nawet z Rzeszowa. Dlatego bedzie na forum malopolskim jak i slaskim. Polecic moge jedynie nielicznych, bo z reszta mialem wieksze i mniejsze przeboje. Wszystkich ponizej wzialbym jeszcze raz – to chyba wystarczajaca rekomendacja.

Elektryka (w tym alarm, instalacje internetowe, TV) i czego bym tam sobie nie wymyslil.

Krzysztof Kucik – profesjonalna robota od A do Z. Gosciu mysli i podpowiada bardzo rozsadnie.

605 064 047. Skawina.

Hydraulika, ogrzewanie podlogowe, solary, odkurzacz centralny. Zadnych zastrzerzen. Porzadna robota i z glowa. Tomasz Furtok. Laka. Woj. slaskie

Drzwi wewnetrze drewniane.

Mazur Marek. Zrobil, jak mial zrobic, bardzo porzadnie. Troche moze go gonilem (ale nie tak, ze mial potworne obsuwy – takich fachowcow sie pozbywalem), ale jakosciowo super. Pomyslane, doradzone, zrobione jak trzeba.

512 107 400. Slask

Rekuperacja.

Arcon technika grzewcza. Chrzanow.

Sama instalacja rekuperacyjna i pomoc potem tak jak byc powinno. Cena bardzo konkurencyjna. Bez zastrzezen. Wiedza co robia. Polecam

A propos, natomiast jednostki centralnej rekuperatora KCX 500 firmy Klima Therm drugi raz bym nie zamontowal. Mniej niz 2 lata uzytkowania, a juz jestem po 4 (slownie: czterech) wizytach serwisu producenta.

Wyraznie chce jednka zaznaczyc, to nie wina Arconu. Oni swoja robote zrobili, probowali mi zreszta w ramach tego co mogli, pomoc w kontakcie z producentem

Meble na zamowienie

ul. Krakowska 330

35-213 Rzeszów

tel. 0048 / 723 644 217 (fronty meblowe)

kom. 0048 / 603 531 895

Zrobione jak mialo byc zrobione. Szybko i bez najmniejszych zastrzezen. Zadnej fuszery. Zrobione jak na wizulizacjach. Polecam.

Odgromienie. Blyskawica. Marek Sokolowski. 502 522 018. Krakow

Po prostu dobra robota

Montaz okien dachowych

Firma Solux. Lukasz Krzak. 668 901 468. Po prostu bardzo dobra robota. Krakow

Kierownik budowy. Mazur Piotr. Krakow. Byl kiedy mial byc, doradzil kiedy mial doradzic.

790 282 775

Kominek

Konrad Kucmierz. Bielsko Biala. 602 432 173. Bez zastrzezen. Tak jak mialo byc.

Szon luknij na moją białą listę, też jestem z Wieliczki,hydraulika polecam w 100%.

Oto podsumowanie mojej budowy, na białą listę wrzucam tylko ekipy, do których nie mam najmniejszych zastrzeżeń, bo generalnie obyło się bez większych wpadek:

Materiały budowlane: Kowalczyk skład na Sierczy, zniżka, jeśli bierze się materiały na całą budowę, dowożą na miejsce szybko i sprawnie;

Dachówka: Dach-styl przy wielickiej, ul. Nad Serafą jeśli dobrze pamiętam, jeśli coś zostanie bez problemu można oddać, wszystko sprawnie i terminowo;

Okna: Urzędowski Salon na Zakopiańskiej w Krakowie, za Carrefour, Aventor jeśli dobrze pamiętam;

Drzwi drewniane: Misiniec, mają stoisko w Bonarce, solidnie i terminowo, pomiar firmowy w cenie;

Instalacja elektryczna: Biskup tel. 602 340 390, mam jedynie zastrzeżenia do ceny, ale goście są szybcy, perfekcyjni i dobrze doradzą;

Instalacja wod-kan-gaz: Dańda tel. 604 094 402, kolejna ekspresowa i pedantyczna ekipa na mojej budowie, można spokojnie pojechać na wakacje i zostawić im budowę;

Tynki wewnętrzne: 504 014 608, nie pamiętam nazwiska właściciela, ale wszyscy odwiedzający moją budowę podziwiają tynki;

Tynki zewnętrzne: Windak tel. 600 297 471, wszystko solidnie;

Brama garażowa: Grupa Solo przy Wielickiej, terminowo, sprawny montaż, dobra cena;

Jak znajdę namiary na wylewkarzy, to też dodam, bo z tej ekipy jesteśmy też mega zadowoleni, wykonawca stanu surowego wypadł z zestawienia, bo mam do niego kilka zastrzeżeń, ale nie zasłużył też na czarną listę ;).

JA dopiero zaczynam ale na razie mogę polecić geodetę z Koźmic Wielkich geodeta i geologa geolog acha jakby ktoś chciał dobrą ekipę od studni ale kopanych (kręgowych) a nie wierconych to polecam super fachowców z Marszowic strony www chyba nie ma, nr tel. 603579719 mają super sprzęt i robota idzie raz dwa.

Muszę wyjaśnić że firma Piszczek przekazała budowę pani koleżanki-sąsiadki po stanie 0 drugiej ekipie wykonawczej, bardzo solidnej, godnej polecenia i na pewno zrealizowaliby SSO do końca roku. Ekipa ta kontaktowała się telefonicznie z inwestorem w sprawie terminu kontynuowania prac niestety inwestor nie wyraził na to zgody.

Skoro ekipa wystawia inwestora, to godna polecenia ona nie jest.. Słaba reklama - zakładać konta i tym całym jednym postem reklamować firmę, która na białej liście nie powinna się znaleźć. Taki niefart, że akurat sporo słyszałam o współpracy Panów Piszczków z Głogoczowa z inwestorem.. Ale to jest do przemyślenia dla osób, które chciałyby podjąć ewentualną współpracę.