Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Poszukuje solidnej ekipy budowlanej z Krakowa albo okolic,

tu na forum ktoś polecił firmę Gamp System, ale troszkę dawno może ktoś brał tą ekipę albo firmę Sikora-bud lub Pana Krzysztofa Ziębe nie chcemy sugerować się tylko jedną pozytywną opinią może ktoś jeszcze może potwierdzić że są ok :)

Edytowane przez Nada_90

CZARNA z NAJCZARNIEJSZYCH LIST:

KRUPABRUK - http://krupabruk.eu.interiowo.pl/home.html:

Tragedia. Ekipa leni i nierobów z szefem burakiem, który narzuca dodatkowe koszty "bo kilka razy przywoziłem kostkę", nie dotrzymuje umowionej kwoty, nie dotrzymuje terminów. Na robotę przyjeżdza kiedy mu się chce i ma gdzieś plany inwestora. Wykonana robota po kilku miesiącach się zapada - podbudowa wykonana na odwal i "byle by było". Zlecenie do wykonania w 2 dni jest wykonywane przez ponad tydzien, bo jak szefa nie ma, to robotnicy mają przerwy na pracę, a nie przerwy na odpoczynek. Ogólnie - baaaardzo negatywne wrażenia i odradzam korzystanie z usług tej "firmy".

(do Nada_90 )Witam,

u nas buduje pan Robert Sikora z firmy Sikora-Bud. Teraz dekarze kryją dach dachówką(jestem pod wrażeniem wykonania dachu, juz końcówka :) )

Ogólnie mówiąc to nie ma do czego się przyczepić, ściany równiutkie. Robota wykonana estetycznie,

fachowa pomoc, zawsze można było liczyć na dobre rady ze strony pana Roberta. Po skończonej pracy zostawiony porządek.

Pan Robert polecił nam również skład Dacholand(niezastąpiona Pani Gosia). Materiały dostarczane na czas, fachowa pomoc, przystępne ceny.

Nasza budowa zaczęła się na początku listopada, po długich perypetiach z pozwoleniem na budowę(które mieliśmy dostać 2 miesiące wcześniej). Było dużo nerwówy przez to wszystko, ale dobrze że pan Robert na nas poczekał. Chłopaki męczyli się z pogodą, która nam nie dopisywała. Trochę tego błota było ;)

Przesyłam zdjęcia z aktualnego stanu.

[ATTACH=CONFIG]348220[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]348221[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]348222[/ATTACH]

Dzięki, to już kolejna dobra opinia :)

Też chyba zdecydujemy się na Pana Sikorę, jedyny minus to, to że może zacząć naszą budowę dopiero we wrześniu ale warto poczekać na dobrego fachowca:)

Edytowane przez Nada_90

BIAŁA LISTA - Stolarz spod Krakowa Dariusz Mazur. Zrobił nam piękne schody dębowe i szafkę. Zostaje z nami do końca budowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecam go bo jest świetnym fachowcem Trzeba tylko wcześniej ustawić się w kolejce bo jest zawalony robotą. Robi meble, drzwi, schody do Francji, Belgii i UK. Bardzo sympatyczny, przystępne ceny i najważniejsze, zrobi wszystko tak jak się zaplanowało

Dariusz Mazur tel.505185958

Moje schody i szafkę można zobaczyć na Bociankach 2012

Witam wszystkich,

Poszukuję ekipy budowlanej oraz kierownika budowy do wybudowania domu jednorodzinnego w Rzeszotarach w gminie Świątniki Górne. Najlepiej ekipa od fundamentów aż po wszelkie prace dekarskie :) Może ktoś polecić dobrą i sprawdzoną ekipę budowlaną z tamtego rejonu czy okolic?

Sam wyszukałem firmę z Ochojna pana R. Tupty, ale nie znalazłem żadnych opinii, jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia, to bardzo bym prosił o podzielenie się nimi :)

Wszelkie kontakty mile widziane.

• 2 weeks później...
Witam wszystkich,

Poszukuję ekipy budowlanej oraz kierownika budowy do wybudowania domu jednorodzinnego w Rzeszotarach w gminie Świątniki Górne. Najlepiej ekipa od fundamentów aż po wszelkie prace dekarskie :) Może ktoś polecić dobrą i sprawdzoną ekipę budowlaną z tamtego rejonu czy okolic?

Sam wyszukałem firmę z Ochojna pana R. Tupty, ale nie znalazłem żadnych opinii, jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia, to bardzo bym prosił o podzielenie się nimi :)

Wszelkie kontakty mile widziane.

Wybierając Tuptex-będziesz się mogl przeglądać we wlasnych ścianach

Polecam również firmę "Koziol" z Rzeszotary

Cześć,

powiem Ci szczerze, że warto zobaczyć budowy wykonawców.

My z mężem mieliśmy wytypowanych dwóch(oczywiście z forum), bo nie wiedzielismy nawet gdzie szukać.

Byliśmy na kilku budowach, warto zwracać uwagę na szczegóły i na to jak dokładnie coś zostało wykonane.

Właśnie dzisiaj został ukończony stan surowy otwarty, czekają nas kolejne etapy, także poszukiwania kolejnych ekip w trakcie. Niektóre prace będziemy wykonywać sami. Okna zamówione, za niedługo będzie montaż. Z oknami też nie wiedzieliśmy jaką firmę wybrać, w końcu decyzja padła na OKNOPLAST.

Polecam pojechać na pierwszy rzut do Ochmanowa do ich głównej siedziby i zgłosić się do pana Wojciecha. Pan Wojciech poświęcił nam tyle czasu ile potrzebowaliśmy, opowiedział dokładnie o wszystkim, pokazał(wzór obsługi klienta). Byliśmy potem w konkurencyjnych firmach i powiem szczerze, że gdybym pierwszy raz pytała się o okna, to wyszłabym z niczym. Po montażu napiszę czy nadal polecam ;)

Pozdrawiam i życzę cierpliwości w czekaniu(postarajcie się o pozwolenie,jeśli nie macie dotychczas). U nas wyszły z pozwoleniem niezłe "kwiatki", tylko przez to, że Poczta Polska nie dostarczyła zwrotek na czas i że sąsiedzi gdzie indziej są zameldowani(a już tam dawno nie mieszkają i nie miał kto odebrać listu poleconego). Mi się wydawało, że to była ostatnia prosta, a wyszła ostatnia "krzywa" ;) Dobrze, że mamy to już za sobą :)

Dzięki za podpowiedzi :) jednak z p.Sikory zrezygnowaliśmy podał bardzo dużą kwotę za stan surowy, a znajomy męża polecił nam inną ekipę na pewno po twoich uwagach pojedziemy i zobaczymy domy które wybudowali.

O pozwolenie już się staramy mamy nadzieję że latem zaczniemy budowę :)

Mam prośbę masz może kierownika budowy godnego polecenia? chcemy osobnego a nie współpracującego z daną ekipą.

Powiem szczerze, że jak na razie duży błąd popełniliśmy wybierając architekta i nie chcemy już popełniać takich błędów chociaż pewnie to nieuniknione :(