Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

BIAŁA LISTA - oczyszczalnie biologiczne - montaz i serwis

Firma Eccoteam (siedziba chyba w Tychach, ale dzialaja w Malopolsce)

Serwisują mi moją oczyszczalnie bilogiczna od kilku lat i zdecydowanie profesjonalne wrazenie. Zawsze kontaktowi, probuja tez pomagac zdalnie itp, itd, Ceny uslug bardzo rozsadne.

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

BIAŁA LISTA - DACH (DEKARZ)

Ad-Rem, Adam Kaczmarczyk. Prosty dach o złożonych detalach. Bardzo dokładne wykonanie, rzekłbym że niwelator laserowy nie był dokładniejszy. Specjalista HIGH Level, a nie majster. Nie skacze po dachach, żeby odwalić robotę. Uzgadnia każdy szczegół, który budzi wątpliwości. Cena odpowiednia do jakości usług.

Witam wszystkich forumowiczów!

Chciałbym wybudować dom w okolicach Wieliczki - jestem na etapie poszukiwań solidnej ekipy. Na mojej liście jest m.in. firma BUDIMAR p. Leszczyński - znalazłem już jedną negatywną opinię na tym forum, ale być może jest tu ktoś jeszcze na forum kto byłby w stanie się wypowiedzieć na temat tej firmy?

POLECAM!!!!!!!!!!!

Cezary Niedżwiecki-usługi kamieniarskie. Wyłożył w naszym domu ścianę ze schodami i komin - wewnątrz oraz schody wejściowe.

Super fachowiec, bardzo dokładny, terminowy i przemiły gość. Robił nam też elewację w kamieniu.

Zamówiliśmy go do tarasu i schodów w grodzie.

Na prawdę polecam

Czarek tel. 508204551 , 511011473

Skład w Dębnie i Rabce. http://www.kamieniarskie.net

Witam

Jestem na etapie budowy ścian parteru, kiedyś przeglądając to forum znalazłem namiar na elektryka, który doradza jak wykonać instalacje, potem inwestor ją wykonuje , a elektryk po wszystkim sprawdza czy jest ok i wystawia papiery. Jestem bardzo zainteresowany, gdyby ktoś miał namiar na takowego elektryka z góry dziękuję.

Mariusz.

Co do polecania/odradzania:

CZARNA LISTA

zdecydowanie odradzam architekta M. Łukasika z Wieliczki. Niestety dopiero po fakcie dowiedzieliśmy się co nieco o tym Panu, na szczęście zrezygnowaliśmy z wyboru tego Pana na kierownika budowy. Skończyło się tylko na adaptacji projektu do działki.

Szukam fachowca do remontu tarasu (Wieliczka). Taras (ok. 15m2) na dwóch kolumienkach - taki powiększony balkon. Niestety przecieka - woda dostaje się do salonu poniżej nad drzwiami balkonowymi do wyjścia na teren poniżej tarasu. Widoczne białe naloty pod tarasem. Czy możecie polecić kogoś? Niekoniecznie musi być najtańszy, ale żeby znał się na tym co robi i a najlepiej dał gwarancję.

Dziękuję za podpowiedzi.

Marcin

Witam. Już kiedyś coś wspominałem o tej firmie ale teraz oficjalnie. Nie do końca małopolska ale tu tez robią. Zdecydowanie wysokie miejsce na białej liście należy sie firmie Ghs Polska. Zamontowali mi w zeszłym roku pompę ciepła stiebel Eltron Wpc 07. I juz teraz uważam ze to była jedna z najlepszych decyzji podczas budowy (konkretnie to druga w kolejności bo pierwsza to sama decyzja o budowie:). Jak pompa tak i instalatorzy jest na 5+. Pompa z instalacja w super cenie. Panuje przekonanie ze pompa ciepła musi kosztować jakies kolosalne sumy ale jednak są ludzie którzy uczciwie sprzedają i montują pompy ciepła. Cena jak za normalna usługę hydraulika a nie x4 jak to zwykle inni kasują bo to pompa ciepła.

Szczerze polecam.

Pozdrawiam

Edytowane przez adamzzz

Witam drodzy forumowicze.

Jako że jest to mój pierwszy post na forum muratora to chciałbym wszystkich serdecznie powitać!

Wraz z żoną planujemy budowę domu jednorodzinnego z poddaszem użytkowym. Warunki zabudowy mamy, wstępne rozmowy z architektem za nami i teraz pora na wybór ekipy do SSO. Czy ktoś coś wie na temat solidnej ekipy z okolic Nowego Targu? Budynek murowany z betonu komórkowego. Za wszelkie namiary serdecznie dziękuję! Pozdrawiam.

Witam,

mam pytanie dotyczące Pana Łukasika. Co tak strasznego jest u tego Pana, że wylądował na czarnej liście? Martwię się. U mnie robił adaptacje i jest kierownikiem budowy (jestem już na etapie wykończeń) i do tej pory nie miałem do niego żadnych zastrzeżeń. Pozdrawiam. Staszek.

Witam

Jestem na etapie budowy ścian parteru, kiedyś przeglądając to forum znalazłem namiar na elektryka, który doradza jak wykonać instalacje, potem inwestor ją wykonuje , a elektryk po wszystkim sprawdza czy jest ok i wystawia papiery. Jestem bardzo zainteresowany, gdyby ktoś miał namiar na takowego elektryka z góry dziękuję.

Mariusz.

CZARNA LISTA

zdecydowanie odradzam architekta M. Łukasika z Wieliczki. Niestety dopiero po fakcie dowiedzieliśmy się co nieco o tym Panu, na szczęście zrezygnowaliśmy z wyboru tego Pana na kierownika budowy. Skończyło się tylko na adaptacji projektu do działki.

Witam forumowiczów,

czy możecie polecić kogoś do wstawienia okna w istniejącym dachu. Dach z dachówki ceramicznej, niestety tam gdzie chciałbym okno biegnie drut odgromowy ... mam nadzieje, że można go przesunąć. Samo okno jest niewielkich rozmiarów połaciowe. Druga sprawa to montaż świetlika dachowego tunelowego.

Będę wdzięczny za Wasz odzew.

Pozdrawiam

Marcin

Szukam niedrogiej i uczciwej ekipy z okolic Dobczyc (k.Wieliczki) która podjęłaby się rozbiórki piętrowego drewnianego domu letniskowego i polozeniu na jego murowanych fundamentach nowego, prostego i niewielkiego (max.35m2) domku letniskowego. Proszę o polecenie jakiejś ekipy i namiary na nią. Dziękuję

Witam,

mam pytanie dotyczące Pana Łukasika. Co tak strasznego jest u tego Pana, że wylądował na czarnej liście? Martwię się. U mnie robił adaptacje i jest kierownikiem budowy (jestem już na etapie wykończeń) i do tej pory nie miałem do niego żadnych zastrzeżeń. Pozdrawiam. Staszek.

Cytat Napisał punki7 Zobacz post

Witam

Mariusz.

CZARNA LISTA

Skoro nie ma Pan żadnych zastrzeżeń -to proszę się nie martwić-mi osobiście nie pasował, a i kilka dość średnich opinii usłyszałem. Zmieniliśmy plany co do kierownika i jak na razie nie żałujemy(choć jak mówi stare przysłowie pszczół- "nie chwal dnia przed zachodem.....") :-)

Skoro nie ma Pan zastrzeżeń i jak do tej pory jest OK -to znaczy że jest OK. Mi ten Pan nie pasował i zmieniliśmy plany co do kierownika-na razie sobie chwalimy