Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Do mojej długiej listy mogę dołączyć Grzegorza vel oszczędnygrześ z forum, zrobił mi w zeszłym roku rozłożenie instalacji WM a w poniedziałek podłączył rekuperator.Całość spięta jednym z najdroższych rekuperatorów czyli Thessla Green 400 Home za cenę niższą niż inni chcieli za zestaw na najtańszym reku za 4-5 tyś.Robotę wykonał fachowo, doradził kilka rzeczy i na dzień dzisiejszy uważam go za jednego z najlepszych wykonawców na mojej budowie.

W zeszłym tygodniu miałem też montowane drzwi wewnętrze zamówione w firmie Mark w Brzesku, montaż wykonany przez ekipę Grzegorza tez przebiegł w pełni profesjonalnie, 11 drzwi zamontowane od 7,00 do 16,00.

Nie długo będę miał jeszcze fachowca od oczyszczalni, czeka aż mróz odpuści i montujemy Kingspana...czy będzie fachowo nie omieszkam napisać.

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Do mojej długiej listy mogę dołączyć Grzegorza vel oszczędnygrześ z forum, zrobił mi w zeszłym roku rozłożenie instalacji WM a w poniedziałek podłączył rekuperator.Całość spięta jednym z najdroższych rekuperatorów czyli Thessla Green 400 Home za cenę niższą niż inni chcieli za zestaw na najtańszym reku za 4-5 tyś.Robotę wykonał fachowo, doradził kilka rzeczy i na dzień dzisiejszy uważam go za jednego z najlepszych wykonawców na mojej budowie.

W zeszłym tygodniu miałem też montowane drzwi wewnętrze zamówione w firmie Mark w Brzesku, montaż wykonany przez ekipę Grzegorza tez przebiegł w pełni profesjonalnie, 11 drzwi zamontowane od 7,00 do 16,00.

Nie długo będę miał jeszcze fachowca od oczyszczalni, czeka aż mróz odpuści i montujemy Kingspana...czy będzie fachowo nie omieszkam napisać.

Co w chodzi w zakres usług Grzegorza i jego ekipy poza instalacją WM i drzwi?

Jak ktoś będzie poszukiwał dobrego architekta z Krakowa, to proszę o kontakt.

Chyba, że tu go przedstawię, najwyżej mod usunie:P

Polecam go z czystym sumieniem.

http://chowaniecarchitekci.firmy.net/opinie-klientow.html

Edytowane przez ciężkiprzypadek

Co w chodzi w zakres usług Grzegorza i jego ekipy poza instalacją WM i drzwi?

Zbieżność imion , drzwi montowała ekipa innego Grzegorza, montażysty firmy Mark:-)

oszczednygrzes vel Grzegorz zajmuje się szeroko pojęta wentylacją, chłodzeniem i grzaniem, czyli WM, klimatyzacje zwykłe, kanałowe.

Ogólnie to człowiek orkiestra bardziej robi to z fascynacji do tematu niż zarobku, oczywiście do garnka trzeba coś włożyć i za darmo nie robi, ale widać u niego wiedzę i pasję;-)

Pewnie w lecie będzie mi montował klimatyzację a wcześniej obiecał jeszcze użyczyć kamery termowizyjnej i zrobić test szczelności budynku...

Ja mam taki plus że mieszka ode mnie na przełaj 10 km a drogą niestety już ok 25 km ale jest pod ręką.

Witajcie. Ma ktos do polecenia, hydraulika okolice Skawiny /Krakowa; do zrobienia instalacja wodna, kanalizacyjna, a po rozłożeniu styropianiu również, podłogówka na częsci domu na reszcie grzejniki. Byłbym wdzięczny za namiary. Tu lub na maila: [email protected]

Fullinstall Skawina, polecalem wielokrotnie

No dobrze, a namiary na oszczędnegogrzesia? :)

Architektów, geodetów, geologów to jest cała masa. Brakuje ekip budowlanych, których poleconych tutaj jest zaledwie kilka, a takich poleconych wielokrotnie to może ze dwie na całą Małopolskę :eek:

Rzeczywiscie masz racje, że Architektów, geodetów, geologów jest b. dużo. To jest efekt byle jakiego kształcenia, byle więcej bo za każdego łepka uczelnia ma kase.Sami mgr i inż. Efekt jest teraz taki, ze brakuje osób z konkretnym fachem w ręku. U mnie fliziarz robil 5 tyg, wziął 12tys na rękę. W/w mgr moze tylko pomarzyć o takich zarobkach.

krzysztofcz3:

CZARNA LISTA

Tynki

p. Marek Lempart

Lista najczarniejsza z czarnych. Prace rozpoczęte z opóźnieniem, wykonane na żenującym poziomie (ekipa była chyba z ulicy). P. Marek zgodził się, że praca została wykonana tragicznie, i wykonał poprawki. Efekt wciąż niezadowalający. Odradzamy!

Witam Pana,

Jestem również osobą poszkodowaną przez Pana Marka Lemparta i jego pseudo fachowców. Ten pan jest autorem wylewki, której wady spowodowały zniszczenie drewnianej podłogi w cały mieszkaniu. Teraz jedyną możliwością naprawy jest... zrobienie nowej wylewki (po tym, jak mieszkanie zostało generalnie wyremontowane i wykończone). Poza czasem wiąże się to z ogromnymi kosztami, czasem i wyprowadzką. Niestety sprawa skończy się w sądzie, ponieważ p. Lempart uważa, że zawinił u klej do podłogi, co jest bzdurą (mam miażdżącą opinię biegłego rzeczoznawcy nt tej "wylewki"). W międzyczasie poszukuję osób poszkodowanych przez tę osobę i jego ekipę. Bardzo proszę o kontakt przez forum lub mailowo na [email protected]. Dziękuję

Edytowane przez evaviktoria

Witam,

Jeśli ktoś szuka taniego a solidnego ślusarza polecam:

Firma Handlowo - Produkcyjna "Fuerte" Łukasz Mucha z Bochni

Bardzo duże doświadczenie w ślusarstwie, jeśli ktoś szuka osoby kto tanio i fachowo wykona ogrodzenie, bramę itp. naprawdę polecam.

U mnie wykonał bramy w dużo niższej cenie niż konkurencja, i co ważne w terminie.

Telefon do Pana Łukasza 507-367-711

https://fuerte.net.pl/

Witam,

Jeśli ktoś szuka taniego a solidnego ślusarza polecam:

Firma Handlowo - Produkcyjna "Fuerte" Łukasz Mucha z Bochni

Bardzo duże doświadczenie w ślusarstwie, jeśli ktoś szuka osoby kto tanio i fachowo wykona ogrodzenie, bramę itp. naprawdę polecam.

U mnie wykonał bramy w dużo niższej cenie niż konkurencja, i co ważne w terminie.

Telefon do Pana Łukasza 507-367-711

https://fuerte.net.pl/

Uwielbiam 1 postówców którzy akurat 1 post i polecają kogoś, tak się składa że mieszkam niedaleko mogę podjechać i zobaczyć na własne oczy że sam siebie nie reklamujesz? Bo firmy nie kojarzę....

Czy ktoś kojarzy firmę F.H.U. ,,PERFEKT" Dom-Budownictwo Robert Kędra ??

U mnie Pan Robert będzie budował dom w marcu, wypowiem się dopiero w Maju.

Nie polecam firmy:

Ściany, krzywe nie maja kątów prostych:

kąt prosty.jpg

sciana krzywa.jpg

Złe wymiary okienne:

otowr okienny.jpg

Brak zbrojenia w stropie:

pole nad sypialniami.jpg

Niedokładności przy docinaniu pustaków:

pusatki nadproze.jpg

Izolacja malowana w zalanym wykopie, nawet 3 pustaków pod oknami nie potrafili wymurować w poziomie.

Dla zainteresowanych mam dużo więcej zdjęć.

Z daleka od firmy "Perfekt"

Edytowane przez dygus
Uzupełnienie odpowiedzi
  • Like 2