Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Polecicie kogoś w małopolsce kto zaprojektuje całe otoczenie domu, łącznie z ogrodzeniem(mur),kostka i cała reszta? Wygląd to jedno ale i od strony technicznej(poziomy itp).
  • Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

poszukuje sprawdzonych firm, które zajmują się kompleksowo wykonaniem dachu w woj małopolskim, tj.

-Wykonanie więźby

-podbitka dachowa

-folia

-dachówka

-okucia + rynny + okna dachowe

-Wykończenie kominów

-Montaż wyłazu dachowego.

Będę wdzięczny za polecenia.

Pozdrawiam

Mam kogoś do polecenia ale wszystko to co wymieniłeś prócz więźby bo tego chyba nie robią.

Polecicie kogoś w małopolsce kto zaprojektuje całe otoczenie domu, łącznie z ogrodzeniem(mur),kostka i cała reszta? Wygląd to jedno ale i od strony technicznej(poziomy itp).

Polecam P. Aleksandrę Karwalę z BS Ogrody. Trzeba trochę poczekać, ale ja jestem zachwycona projektem i zaangażowaniem.

A nie myślałeś o naszej forumowej Elfir

(...)

Jeśli podczas rozmów przed wykonaniem pracy czujecie, że coś może być nie tak to proponujcie spisanie umowy (w sumie od tego powinno zacząć rozmowę) najlepiej z karami umownymi za niewywiazanie się*z terminu czy czegoś tam. Jeśli człowiek będzie kręcił nosem to od razu powinna zaświecić się czerwona lampka i możecie dodać pytanie do rozmówcy: "Ale czego Pan się boi, nie dotrzymuje Pan umów?"

(...)

Tak jak w naszym przypadku z firmą Ekotynk lub RMBud - jak kto woli - Rafał Maciejowski, Bochnia (tynki wewnętrzne). O umowie tylko mówił. Umowa spisana na kolanie jak czuł powiew pieniążków w naszych rękach jak przyszło do płacenia za część prac. Wszędzie się mówi o umowach i umowa dała tylko tyle, albo aż tyle, że jest jednym z dokumentów w teczce z aktami sprawy.

Jeśli miał ktoś kontakt z człowiekiem proszę o kontakt.

Tak jak w naszym przypadku z firmą Ekotynk lub RMBud - jak kto woli - Rafał Maciejowski, Bochnia (tynki wewnętrzne). O umowie tylko mówił. Umowa spisana na kolanie jak czuł powiew pieniążków w naszych rękach jak przyszło do płacenia za część prac. Wszędzie się mówi o umowach i umowa dała tylko tyle, albo aż tyle, że jest jednym z dokumentów w teczce z aktami sprawy.

Jeśli miał ktoś kontakt z człowiekiem proszę o kontakt.

Czyli sprawa miała swój finał w sądzie ? jakie efekty/wyroki ?

Patrze że słabą reklamę zrobiłeś tej firmie w internecie bo po wpisaniu w wyszukiwarkę nic się nie pokazuje .

... Ekotynk lub RMBud - jak kto woli - Rafał Maciejowski ...

Czyli sprawa miała swój finał w sądzie ? jakie efekty/wyroki ?

Patrze że słabą reklamę zrobiłeś tej firmie w internecie bo po wpisaniu w wyszukiwarkę nic się nie pokazuje .

Sprawa w sądzie trwa.

Opinia biegłego to jakiś żart - pomijając nieprofesjonalizm to jeszcze jest sprzeczna sama ze sobą. Nawet mam ochotę zrobić wątek i wrzucić to co biegły sądowy natworzył.

Nawet jeśli wyrok będzie w jakiś sposób pozytywny dla mnie to i tak gościowi taka działalność się opłaca. Nie bez powodu wybiera ludzi którzy nie zrobią mu problemów.

Jak wybieraliśmy firmę to kompletnie nic nie było o tej firmie, teraz jest chyba tylko jedna opinia. Ludzie odpuszczają bo muszą wykańczać domy. Dlaczego nie piszą? Pewnie się wstydzą.

Sposób działania jest ciekawy - nam z żoną obiecał tynki pod malowanie (wykończenie Kreiselem 660 jeśli dobrze kojarzę) a w trakcie już tworzy narracje że to jest etapowo i jak przychodzi czas na te ostatnia warstwę to koleś mówi że nie ma umowy na to i nie robi. Przy czym jak kasę pobierze to licząc procentowo jest to dużo więcej niż faktyczny nakład pracy i materiałów. Na sam koniec zostaje do dopłacenia tyle że gościowi już się nie opłaca robić, a nawet by pewnie musiał dołożyć do interesu i klient zostaje z ręką w nocniku. Tzn. jeszcze pół biedy jakby poprzednie warstwy były ok i wystarczyło nanieść ten piasek kwarcowy z wapnem (czy co to to jest) , ale druga warstwa jest dramatycznie krzywo i trzeba to wyprostować. W dodatku gość nie zaciera tynku.

Edytowane przez Qualcolm_

Qualcolm, ja z powodu trudnosci w "procentowym rozliczeniu" wybierałem firmy którym płaciłem po wykonanej robocie. Wykonawca nie znika jak zostanie mu ostatnie 20% zabierające 80% czasu. Polecam!

Współczuję procesu, dużo nerwów i czasu. Co do biegłego - możesz mieć opinię swojego, nie musisz się zdawać na biegłego pozwanego. Wybierz kogoś kto jest dobry i ustnie opiniując Cię przekona. (Jak coś mogę podać namiary na priv).

Edytowane przez PrzyszłyBudowniczy
Polecam P. Aleksandrę Karwalę z BS Ogrody. Trzeba trochę poczekać, ale ja jestem zachwycona projektem i zaangażowaniem.

Dzięki. Mówisz o projekcie samego ogrodu czy coś więcej jeszcze było projektowane?

Ja pecam forumowa Elfir.

Podjazd i tarasy już mam gotowe i wykonane według jej projektu. Zaprojektowała je "na szybko" jak się nagle zdecydowaliśmy już robić kostkę, która miała być robiona za rok. A mimo tej szybkości efekt świetny, połączyła też gusta moje i męża tak, że się nie klocilismy o to;)

W cenie projektu (niewysokiej moim zdaniem) także jest propozycja oświetlenia.

Całego projektu jeszcze nie mam gotowego, mąż uważał to za "fanaberie", a już teraz jest zadowolony że się uparlam:)

Edytowane przez Nayri
Poszukujemy ekipy do wykończenia wnętrz w okolicach Wieliczka (Gdów) oraz stolarza. Mile widziane solidne wykonanie w przystępnej cenie :)

Ktoś poleci kogoś sprawdzonego?

Dziękować.

Hej, poleciłbyś ekipę, która Ci budowała dom do SSO ?

Inwestycja w gminie Gdów

Witam chciałem ostrzec przed pseudo firma "Firma Remontowo-wykończeniowa Grzegorz Ślusarz" z Bochni świadczące usługi na terenie Bochni i Krakowa dostali klucze do mieszkania mieli ułożyć płytki ułożyli krzywo wysokość miała być 15mm było na 12mm jedne wyżej inne niżej burdel jaki zostawili to szkoda gadać nawet płytek z fugi nie potrafili wyczyścić tylko walały się butelki po wódce po kątach resztki śniadania na podłodze jak się okazało ten Pan zatrudnia pseudofachowcow z Ukrainy więc nie ma się co dziwić... Rozliczyłem się ale w między czasie Pan zaczol doliczać sobie dodatkowe koszty akrylowanie cokolow 15m kosztowało 200zl gratis upaprane ściany bo Pan rąk nie miał w co wytrzeć... Akrylowanie palcem...

Cześć,

Szukam sprawdzonej ekipy do wykończenia mieszkania od stanu developerskiego 57m2 w Krakowie i stolarza który zrobi kuchnie zgodnie z planem. Mógłby ktoś coś polecić?

Pozdrawiam

Dzień dobry,

Czy budował ktoś z Was z Ko-Maz Józef Trybunia lub Karol Jarosz z Mszany i może podzielić się opinią?

Rozważam zlecenie budowy domu do sso jednej z tych firm.

Dziękuję

Przemek

Czy ma ktoś opinie na temat firmy ASK z Krakowa? Rozważam zlecenie im wykonania wentylacji mechanicznej z rekuperacją.

Montaż 4 lata temu, bardzo sprawny. Co do montażu, zakupu i projektu jestem bardzo zadowolona. Gorzej wygląda serwis po montażowy. Główna zasada firmy „sprzedać, zamontować, zapomnieć”.