Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

przestań kłamać na forum bo nigdy nie podnośiłem ceny za usługę zawsze to co ustaliłem to wykonałem a w ogule jak ci nie pasowało coś to nie pisze sie głupot tylko należy powiedzieć w oczy wogule czy ja dla ciebie robiłem oto jest pytanie

Kolego, żeby było łatwiej połapać się do kogo się zwracasz napisz nazwę forumowicza lub najlepiej zacytuj jego wypowiedz ....

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

przestań kłamać na forum bo nigdy nie podnośiłem ceny za usługę zawsze to co ustaliłem to wykonałem a w ogule jak ci nie pasowało coś to nie pisze sie głupot tylko należy powiedzieć w oczy wogule czy ja dla ciebie robiłem oto jest pytanie

To zdanie powinno być poddane dogłębnej analizie

Kilka dni temu zakończony został montaż okien drewnianych (modrzew syberyjski) w kamienicy w Wieliczce. Jestem bardzo zadowolony i z czystym sumieniem mogę polecić zakład stolarski pana Andrzeja Trybuły ze Spytkowic. Duże zaangażowanie (stolaż pasjonat), staranność, wysokiej jakości komponenty (lakiery Sikkens, uszczelki premium okucia Maco). Okna zostały starannie zamontowane z ciepłym montażem. Bardzo konkurencyjne ceny - POLECAM. Dla zainteresowanych okna są zamontowane w Wieliczce przy ul. Kosiby 6.

Przed wyborem producenta zebrałem ok. pięciu ofert i spotkałem się z kilkoma stolarzami, a nawet policzyłem mniej więcej koszt produkcji okien i marżę. Zapoznałem się też dość dogłębnie z materiałami więc miałem nie najgorsze rozeznanie w temacie okien drewnianych.

Z tą firmą zrealizowałem kilka inwestycji. Ostatnia z nich nadbudowa kamienicy w Wieliczce była naprawdę trudnymi organizacyjnie i technicznie przedsięwzięciem (m.in. podbicie fundamentów, na parterze i w przyziemiu działająca firma i kręcący się ludzie, wiele niewiadomym co do konstrukcji budynku, specjalny strop gęstożebrowy itp.) Firma zawsze wzorowo wywiązuje się z powierzonych zadań. Szefowie pan Ryszard i pan Andrzej mają ogromne doświadczenie budowlane i w zasadzie nie ma problemu z którym by sobie nie poradzili. Z kolei majstrowie i robotnicy myślą za nim coś zrobią i są naprawdę nieźli manualnie. Firma ma doskonałą organizację i logistykę i zawsze po sobie sprząta :)

Odnośnie do cen - zawsze przed robotami jest uczciwa wycena lub przynajmniej możliwie dokładne określenie wielkości kosztów. Rozliczenia są uczciwe a ceny rozsądne i konkurencyjne. Szczerze polecam.

Ostatnio zakończyłem murowanie ogrodzenia z bloczków Joniec. Około 22mb. Jeśli ktoś jest zainteresowany kontaktem , zapraszam na PW. Chłopaki są z Myślenic, robią różne usługi budowlane natomiast u mnie robili właśnie ogrodzenie. Szybko a przede wszystkim niezwykle staranni i dokładnie.

• 4 weeks później...
Szukam na juz sprawdzonej ekipy do wykonania tynkow cem wap zacierane pod malowanie. Cena nie gra az takiej roli. Jestem wymagajacy co do jakosci wykonania. Ekipa ktora miala wykonac tynki mnie wystawila...Okolice Wieliczki dom jednorodzinny okolo 580m2 tynków. ( Jest zrobiony szpryc Kreisel wiec dalsze prace rowniez chce aby byly na Kreislu) Na oknach sa juz listwy i sa zabezpieczone folia. Jest tez zalozonoch kilka naroznikow. Dom gotowy do tynkowania.

Szukam na juz sprawdzonej ekipy do wykonania tynkow cem wap zacierane pod malowanie. Cena nie gra az takiej roli. Jestem wymagajacy co do jakosci wykonania. Ekipa ktora miala wykonac tynki mnie wystawila...Okolice Wieliczki dom jednorodzinny okolo 580m2 tynków. ( Jest zrobiony szpryc Kreisel wiec dalsze prace rowniez chce aby byly na Kreislu) Na oknach sa juz listwy i sa zabezpieczone folia. Jest tez zalozonoch kilka naroznikow. Dom gotowy do tynkowania.

Witaj,

Nie ma tynkow pod malowanie,

Tamke sa ale do momentu jak nie oprze się o nie slonce lub nie zostana czyms podswietlone

Ostrzeżenie przed cieślą - firma Italbud z Kęt 32-650 ul. Sienkiewicza 4

Firma ta wykonywała u mnie remont dachu.i zrobiła to na prawde fatalnie. Złe okucie komina, niezafugowany komin, przedewszystkim dach się zapadł

wszystki zdjęcią i szczegółowe opisy

Italbud Kęty

poltynk

Na czarną listę :

KOPARKA

ELPRONAR

KRAKOW

Nie polecam tej firmy. Pracownicy źle pracują. Celowo pracują powoli, aby zarobić więcej pieniędzy i są nieprzyjemni, Szef, Pan Sylwester Gołdyn, nie slowny i oszukuje klienta podczas płatności. Melepata !

602241310

122597060

122597085

604645727

Elpronar

Sylwester Gołdyn

FHUB SYLWESTER GOŁDYN

Ul Boguszówka 2 31-579 Kraków

[email protected]

http://www.elpronar.pl

NIP 9451000188

REGON 350893580

• 2 weeks później...

Dziękuję za dotychczasowe polecenia i proszę o kolejne:

1. Najważniejsze co potrzebuję to firmę która wykona profesjonalnie i zgodnie ze sztuką taras nad pomieszczeniem ogrzewanym oraz dach płaski nad garażem. Było by bardzo miło jakby w swoim zakresie mieli też wykonywanie elewacji.

2. Profesjonalne i zgodne ze sztuką wykonanie ocieplenia dachu wełną + sufity podwieszane.

Dziękuję za dotychczasowe polecenia i proszę o kolejne:

1. Najważniejsze co potrzebuję to firmę która wykona profesjonalnie i zgodnie ze sztuką taras nad pomieszczeniem ogrzewanym oraz dach płaski nad garażem. Było by bardzo miło jakby w swoim zakresie mieli też wykonywanie elewacji.

2. Profesjonalne i zgodne ze sztuką wykonanie ocieplenia dachu wełną + sufity podwieszane.

W temacie pkt. 2 mysle ze moglbym pomóc

• 3 weeks później...

chciałabym jeszcze dopisac do białej listy wykonawców 2 osoby:

1. Pana, który wykonuje drewniane domki dla dzieci - solidnie, terminowo(!), jak mówi, że będzie to będzie, cena też bardzo ok, i nawet mojemu tacie się podoba ;) a on jest dość krytyczny zazwyczaj... namiary na Pana to Michał Grabowski - tel. 537543044

2. Meble Grzewka - Panowie są terminowi, solidni, wykonają to człowiek wymyśli a my wymyśliliśmy wiele.. i normalnych cenach :) jak mówią, że będą to będą, nie ma odmawiania dzień przed ustalonym terminem, zawsze odbierają telefony :) ewentualnie oddzwaniają (inni stolarze mieli z tym spory problem..) tel. Pan Grzegorz Mętel 883589518.