Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam i od razu przestrzegam przed wykonawcą EDWARD ŁASAK z Krakowa i okolic.Niezrównowazony emocjonalnie pan,który zostawił mnie z otwartymi fundamentami na cały tydzien po tym jak otrzymał dodatkową fuchę.Jego jedynym argumentem było tłumaczenie ,ze potrzebuje wiecej pieniędzy.Dodam,ze otrzymał spora zaliczkę.

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam serdecznie

Chciałabym przestrzec przed ekipą budowlaną z okolic Krakowa.

Czarna lista:

EDWARD ŁASAK-zostawił mnie z otwartymi fundamentami,gdy tylko otrzymał dodatkową fuchę pod pretekstem ,ze powinnam mu płacic z góry za wykonana prace.Ponadto jest niezrównoważony emocjonalnie, drogi,leniwy,nie potrafi obliczyc ilosci danego materiału na powierzchnię.Jest chodzącą krową która duzo ryczy a mało mleka daje.Brrr

Witam i podaję namiary na Złotą Rączkę i naprawdę dobrego fachowca,który kilkanascie lat przepracował w Niemczech.Jest dobrym koordynatorem budowy,bardzo dokładnie robi wykonczenia,ma wyobraznie,dba o optymalizacje kosztów i jest hmm..nie moge powiedziec ze tani,ale na pewno nie drogi.

Waldemar Mazurkiewicz0504257040

Witam i podaję namiary na Złotą Rączkę i naprawdę dobrego fachowca,który kilkanascie lat przepracował w Niemczech.Jest dobrym koordynatorem budowy,bardzo dokładnie robi wykonczenia,ma wyobraznie,dba o optymalizacje kosztów i jest hmm..nie moge powiedziec ze tani,ale na pewno nie drogi.

Waldemar Mazurkiewicz0504257040

Zaciekawily mnie 2 ostatnie maile od razu po fundamentach wykanczales ?!! :)

Witam,

Zdecydownie odradzam wszystkim budującym usługi firmy ABIL p. Bogdan Lignar. Robili u mnie wylewki, tynki i regipsy. Praktycznie niczego nie zrobili dobrze, ale wylewki to prawdziwa KATASTROFA i bez zrobienia wylewek poziomujacych nic nie dalo się na nich położyć.

Po zgłoszeniu moich uwag telefonicznie i uzyskaniu zapewnien że usterka będzie usunieta, więcej razy do p. Lignara dodzwonic mi się nie udało ...

Zyczę sukcesow i cierpilwosci :wink:

Biała lista

Wszytkim, którzy myślą o zakupie okien Avante, polecam salon sprzedaży OKNA-KOSIM z Kluczy. Naprawdę kupować okna w tym salonie to sama przyjemność. Handlują jeszcze drzwiami, bramami itp.

Posiadają również kilka salonów w innych miastach na Śląsku. Reszta na stronie.

http://www.okna-kosim.pl/

BIAŁA LISTA:

Wszechstronna, rodzinna ekipa budowlana z własnym noclegiem w przyczepach kempingowych, solidni, uczciwi, fachowi.

Murują, tynkują, robią wylewki, podbitkę, dach, zakładają drzwi, malują... i wciąż są pełni humoru :)

Nie wymagają żywienia (kawę owszem i piwko po pracy ;))

Aktualnie wolni od końca lipca.

Tel. P. Krzysiu 887 872 413

Polecam ich z najczystszym sumieniem :)

Witam ,podsumowanie po zakończeniu etapu stanu surowego.

CZARNA LISTA :

Biuro projektów " Dom dla ciebie" z ulicy Kościuszki w Krakowie.

Największy błąd jaki popełniłem całkowity brak kompetencji i wiedzy przez Panią która tam obsługuje. Z ich winy przygotowanie papierów trwało zamiast tak jak obiecywali do 3 miesięcy to około 7 miesięcy i to czas do momentu złożenia dokumentów do architektury gdzie następnie okazało się że są takie braki że składali je dwa razy. Poziom i umiejętność doradzenia zerowy jakby pierwszy raz to robili musiałem interweniować chyba z 30 razy aby w końcu złożyć dokumenty do pozwolenia na budowę a pieniądze za to niemałe wzięli. Reasumując tragedia.

Następna firma to Pan od szamb ogłasza się w skotnikach przy składzie budowlanym PSB jego telefon jest napisany na betonowych szambach więcej info na email.

i ostania firma która zalazła za skure to " Dach Centrum" z Zawiłej.

Jak do tej pory czytałem kilka dobrych opini na tym forum o nich w moim przypadku to całkowita odwrotność jak chodzi o obsługę ,kompetencje osób tam pracujących i podejście do klienta .Odradzam stanowczo.

BIAŁA LISTA:

Pan Madeja już wcześniej tu polecany ,budował mi cały stan surowy z dachem i kilkoma innymi rzeczami. Po prostu super robili szybko dokładnie skończyli przed terminem ustalonym w umowie , naprawdę tanio ,a mój kierownik budowy był zaskoczony taką dbałością o jakość wykonania POLECAM GORĄCO.

Skład budowlany STC-2 w Skainie koło przejazdu kolejowego. Super ceny ,super obsługa ,wszystko zawsze na czas i po uzgodnionej cenie ,przechowywali mi materiały 4 miesiące Bardzo Polecam

Biuro geodezyjne "Geoprzem" ze Skawiny przy elektrowni ,szybko ,solidnie i bez problemu.

Na razie tyle jutro dodam nowych białych i czarnych..

pomocy !!!

Szukam pilnie kogoś dobrego do położenia płytek (fliz :roll: )

wykruszył się nam gość (wspomniany Paweł - nie odbiera telefonów) a wszystko czeka....

:evil: :evil: :evil: :evil:

Coz EWAF moge tylko wspolczuc, przypomne ze wpisalem nierzetelne zachowanie tego pana, a jedna z forumowiczek nie widziala w tym nic dziwnego ...

Moi maja terminy juz na pazdziernik.

pzdr

dada_krk

pomocy !!!

Szukam pilnie kogoś dobrego do położenia płytek (fliz :roll: )

wykruszył się nam gość (wspomniany Paweł - nie odbiera telefonów) a wszystko czeka....

:evil: :evil: :evil: :evil:

Coz EWAF moge tylko wspolczuc, przypomne ze wpisalem nierzetelne zachowanie tego pana, a jedna z forumowiczek nie widziala w tym nic dziwnego ...

Moi maja terminy juz na pazdziernik.

pzdr

dada_krk

No i my niestety "sparzyliśmy" się na - polecanym przez nas!!! - Pawle :evil: W zeszłym roku u nas robił - bajka.. W tym roku, wiosną robił - równiez bajka... byliśmy (i - robota - wciąz jesteśmy) zachwyceni... Ale ostatnio robił u znajomych i...cóz... chyba mu się "tu i ówdzie" poprzewracało :evil: może od nadmiaru klientów :evil: bo nie dość że nie skończyl tam roboty to jeszcze się awanturował że za mało mu płaca ! No i głupia sytuacja - nam wstyd, że poleciliśmy gościa :oops: a znajomi - cóż z tego, że maja pieknie zrobione, jak tylko połowę...

mam nadzieję, że mówimy o innych Pawłach: ja pisałam że mój tez ma imię Paweł i nie odbiera telefonów jak u dada_krk - wtedy jednak jeszcze zginął mu telefon i dlatego nie odbierał;

no a teraz wykrakałam - ani widu ani słychu ale cały czas się łudze że to inny P. chociaż jego ulubionym słówkiem jest "wszystko bajka" - czyli bez problemu

Potwierdzam - Pan Jozek ze swoim kolega pracowali i u nas - POLECAM!

Przemek

BIAŁA LISTA:

Zbigniew Blak, 603 166 263 - instalacje elektryczne, odgromowe. Bardzo dobrze się z nim współpracowało i do wykonania nie mam zastrzeżeń.

- Pan Blak ma drugi plusik - robil nam przylacz do domu, ktorego nikt nie chcial sie podjac :)

i kolejni na biala liste:

- fliziarz, tynkarz - P. Jozek 695 399 530 - rewelacja!!!!