mziak 09.09.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 BungoI, Tak sie sklada ze w zeszlym roku wizolem wlasnie tam kredyt (GE Monay o. Krakow na Klwaryjskiej) podzielony na 3 transze. Woczoraj wplynela ostatnia transza. Za kazdym razem na transze czekalem nie dluzej niz 5 dni od zlozenia wniosku. Transze byly przyznawane na podstawie foto inspekcji. Wie c jak widzisz nie jest to regula. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guliwerka 09.09.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 BungoI, Transze byly przyznawane na podstawie foto inspekcji. Wie c jak widzisz nie jest to regula. Kamień z serca bo przymierzam się do kredytu hipotecznego i GE Money jest pierwszym bankiem, w którym zrobiłam wstępne rozeznanie. Dziwi mnie co prawda że muszę płacić odsetki wg podwyższonego oprocentowania bo Bank wysyła do sadu wnioski o wpis hipoteki dopiero po wypłacie I transzy kredytu . Wolałabym najpierw wpis a potem uruchomienie kredytu i od razu niższe oprocentowanie. I prowizję przygotowawczą też taką trochę dużą mają 2,9% Jest to w każdym razie Bank od którego rozpoczęłam moje badania potencjalnych kredytodawców i nie skreśliłam go na wejściu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee27 10.09.2008 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 podtrzymuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 10.09.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Dorzucam coś od siebie : Biała Lista Okna Urzędowski- Firma Akord na Wielickiej. Termin realizacji niecałe 3 tygodnie. Realizacja zamówienia bez zarzutu. Ekipa montujaca : sprawnie, szybko bez zastrzeżeń. Cena zdecydowanie lepsza niz w salonie na Zakopiańskiej(nie mówiąc o obsłudze...). Okna galux dębowe. Jak najbardziej polecam. Skład budowlany STC-2 Skawina Dostaliśmy dobre ceny materiały poleżały na składzie prawie 4 miesiące. Transport w dniu w którym prosilismy. Oprócz tego mozliwość zwrotu materiałów, których mieliśmy za dużo. Kupowaliśmy tam porotherm ściany zewnętrzne i wewnetrzne, cegły. Krak-betTeż do białej listy Trapez-carbo Okna dachowe fakro i dachówka rupp ceramika sirius-13 miedziany.Zakupiliśmy w marcu odbieraliśmy towar w lipcu też dali nam najlepsze ceny. Jesteśmy w trakcie robienia instalacji elektryke robi nam, polecany na forum, P. Ostafin jak na razie jestesmy bardzoi zadowoleni. Wod-kan ma nam robić firma Aqua. pozdrawiamMagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 10.09.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 BungoI, Tak sie sklada ze w zeszlym roku wizolem wlasnie tam kredyt (GE Monay o. Krakow na Klwaryjskiej) podzielony na 3 transze. Woczoraj wplynela ostatnia transza. Za kazdym razem na transze czekalem nie dluzej niz 5 dni od zlozenia wniosku. Transze byly przyznawane na podstawie foto inspekcji. Wie c jak widzisz nie jest to regula. Pozdrawiam Pierwszy zgrzyt: Ja nie chciałam kredytu w transzach a w trakcie jego udzielania zostałam poinformowana, że innej opcji nie ma. Już po podpisaniu umowy okazało się, że jednak jest tyle tylko, ze mniej opłacalna dla banku. Spróbuj coś zmienić (oczywiście zgodnie z podpisaną umową). Chciałam wypłacić zaliczkowo (w umowie widnieje taka możliwość). Nie udało się. Złożyłam sobie reklamację. Do tej pory nie zobaczyłam nawet odpowiedzi. Chciałam zmienić sposób wykorzystania kredytu (w trakcie jego udzielania, które miało trwać 2 tygodnie a trwało prawie 3 miesiące materiały zdążyły sporo podrożeć). Chodziło o przesunięcie kwot z budowy ogrodzenia na wykończenie zewnętrzne. Najpierw wmawiano mi przez miesiąc, że nie ma takiej opcji bez zmiany umowy kredytowej (za dużą kasę oczywiście). Za n-tym razem trafiłam w końcu na kogoś kto potrafi czytać ze zrozumieniem (to bylo już po otrzymaniu odpowiedzi nie na temat na złożoną reklamację) i w końcu uznano moją reklamację i poproszono o złożenie kolejnego wniosku. Wniosek złożyłam bezzwłocznie i ..... i znowu trafił na osobę, która nie zna umowy i go odrzuciła czyli wróciłam na początek i mogłam sobie reklamować. W międzyczasie pożyczyłam kasę do następnej transzy od rodziny. Tyle tylko, że to chyba nie o to chodzi bo po to biorę kredyt w banku żeby nie pożyczać od rodziny. Dałam sobie spokój i myślałam, że już będzie ok bo została ostatnia transza. Niestety, pojawiły się problemy z oceną postępów prac. Dla informacji: prowadzę baaardzo szczegółowy arkusz kalkulacyjny co do 1 złotego. Bank bez jednego słowa informacji obciął sobie ostatnią transzę o połowę i potraktował jako zaliczkę (nie ma takiego prawa przynajmniej zgodnie z umową). Swoją drogą ciekawe bo jak ja chciałam wcześniej zaliczkę to się nie dało... mimo, że akurat to jest zapisane w umowie. Teraz czekam trzeci tydzień na wyjaśnienie. Oczywiście mogę się poskarżyć tyle tylko, że skarga trafi do tych samych ludzi, którzy podjęli taką decyzję Miałeś pewnie to szczęście, że brałeś ostatnią transzę zanim zacząłeś wykończeniówkę. Ja mam teraz taką sytuację, że mam kupionych sporo materiałów, które czekają sobie aż wyschną wylewki lub wykonawca znajdzie czas. Kasy koniec a wykonawcom trzeba zapłacić. Jeszcze mogłabym zrozumieć stanowisko banku gdyby budowany dom stanowił zabezpieczenie kredytu ale tak nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 10.09.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Witam ! Kolega polecil mi firme AQUA z Myslenic z p. Jackiem na czele (nick jacekaqua) Jakoż wiele tu było pochlebnych opinii na jego temat poprosiłem go o wycenę. I tak sie zaczelo. Kazdy z etapow byl przesowany o 3 -4 tygodnie na zasadzie "tak, tak juz konczymy i jutro, po jutrze u Pana jestesmy..." i tak przez kolejne tygodnie. - bylem cierpliwy... Gdy doszlo do ostatniego etapu- , szanowny pan jacek ściemniał mnie prze ponad 2 miesiace (!) a na koniec gdy powiedziałem mu ze jest niepowazny - przestal odbierac telefony. Reasumując, byc możne, 2 - 3 lata temu gdy nie było takiego ruchu w budowlance p. jacek spisywał sie dobrze. Okazało się jednak ze - przepraszam za wyrażenie- "w no mu się poprzewracało" od nadmiaru klientów i chęci zysków... Niestety gość okazał się najzwyklejszym dup... i kłamcą który nie potrafi uszanować czasu i pieniędzy innych ludzi. PS. Pomijam już takie sprawy jak picie alkoholu przy pracy i pozostawianie pustych butelek na budowie (byli jedyni w tym czasie), bezmyślnego przecięcia kilku kabli w ścianie, niedbale osadzonych stelaży i wyjść pod baterie ... no i wmawianiu ludziom ze wilgoć (woda z pękniętej rurki) pomiędzy papa na chudziaku i warstwą styropianu cudem wyparuje... (chyba za 100 lat) Dobra rada na tych co na niego czekają ... szukajcie w miedzy czasie nowego hydraulika Pozdrawiam i nie życzę nikomu kontaktów z tą ekipą. No to mnie załamałeś bo my właśnie na niego czekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee27 10.09.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Dzisiaj łaskawie Pan "majster" odebrał tel. powiedział ze będzie na 100% jutro!!! Zaczynam rozglądac się za innymi ekipami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mziak 10.09.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Witam ! .... Dobra rada na tych co na niego czekają ... szukajcie w miedzy czasie nowego hydraulika Pozdrawiam i nie życzę nikomu kontaktów z tą ekipą. No to mnie załamałeś bo my właśnie na niego czekamy... No to trzymam kciuki i zycze powodzenia. PS. kolejny moj znajomy juz zostal poproszony o przesuniecie tynkarzy... Ja rozumiem ze mozna nie zaplanowac roboty z dokladnoscia do 1 dnia, rozumie ze czasami wychodza rozne trudnosci po drodze. Ale nie rozumiem i nie toleruje zwyklego skur..stwa, klamstwa i kretactwa. Dobra rada .. jak termin odlegly ... poszukaj kogos innego.... tak na wszelki wypadek... Pozdrowka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nylu 10.09.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 mziakPonieważ u mnie jeszcze pracuje w/w firma to wypowiem sie o nich dopiero po zakończeniu robót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee27 11.09.2008 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 A Pana Bogdana jak nie było tak nie ma!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 11.09.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Dobra rada .. jak termin odlegly ... poszukaj kogos innego.... tak na wszelki wypadek... Pozdrowka... Mają wchodzić w poniedziałek mąż szykuje się na rozmowę z nimi zobaczymy na ile bedzie skuteczna. Dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokrotka.polna 11.09.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Zaklad Remontowo-Budowlany 'Grzes' Janusz Bzdeladziala w okolicach KrakowaNajwazniejsze sa zaliczki a potem pros i blagaj zeby zaczeli lub konczyli robote.Dachy to porazka, musielismy brac kolejna firme aby naprawila szkody po nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 11.09.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 ja tylko krótko odnośnie GE, też wziałem u nich kredyt, również na Kalwaryjskiej i podobnie jak kolega jestem zadowolony a współpraca przebiega bezproblemowo. Na razie jestem po 3 transzy i każda była wypłacana w kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 11.09.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witam ! Kolega polecil mi firme AQUA z Myslenic z p. Jackiem na czele (nick jacekaqua) Jakoż wiele tu było pochlebnych opinii na jego temat poprosiłem go o wycenę. I tak sie zaczelo. Kazdy z etapow byl przesowany o 3 -4 tygodnie na zasadzie "tak, tak juz konczymy i jutro, po jutrze u Pana jestesmy..." i tak przez kolejne tygodnie. - bylem cierpliwy... Gdy doszlo do ostatniego etapu- , szanowny pan jacek ściemniał mnie prze ponad 2 miesiace (!) a na koniec gdy powiedziałem mu ze jest niepowazny - przestal odbierac telefony. Reasumując, byc możne, 2 - 3 lata temu gdy nie było takiego ruchu w budowlance p. jacek spisywał sie dobrze. Okazało się jednak ze - przepraszam za wyrażenie- "w no mu się poprzewracało" od nadmiaru klientów i chęci zysków... Niestety gość okazał się najzwyklejszym dup... i kłamcą który nie potrafi uszanować czasu i pieniędzy innych ludzi. PS. Pomijam już takie sprawy jak picie alkoholu przy pracy i pozostawianie pustych butelek na budowie (byli jedyni w tym czasie), bezmyślnego przecięcia kilku kabli w ścianie, niedbale osadzonych stelaży i wyjść pod baterie ... no i wmawianiu ludziom ze wilgoć (woda z pękniętej rurki) pomiędzy papa na chudziaku i warstwą styropianu cudem wyparuje... (chyba za 100 lat) Dobra rada na tych co na niego czekają ... szukajcie w miedzy czasie nowego hydraulika Pozdrawiam i nie życzę nikomu kontaktów z tą ekipą. No to mnie załamałeś bo my właśnie na niego czekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 11.09.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witam ! Kolega polecil mi firme AQUA z Myslenic z p. Jackiem na czele (nick jacekaqua) Jakoż wiele tu było pochlebnych opinii na jego temat poprosiłem go o wycenę. I tak sie zaczelo. Kazdy z etapow byl przesowany o 3 -4 tygodnie na zasadzie "tak, tak juz konczymy i jutro, po jutrze u Pana jestesmy..." i tak przez kolejne tygodnie. - bylem cierpliwy... Gdy doszlo do ostatniego etapu- , szanowny pan jacek ściemniał mnie prze ponad 2 miesiace (!) a na koniec gdy powiedziałem mu ze jest niepowazny - przestal odbierac telefony. Reasumując, byc możne, 2 - 3 lata temu gdy nie było takiego ruchu w budowlance p. jacek spisywał sie dobrze. Okazało się jednak ze - przepraszam za wyrażenie- "w no mu się poprzewracało" od nadmiaru klientów i chęci zysków... Niestety gość okazał się najzwyklejszym dup... i kłamcą który nie potrafi uszanować czasu i pieniędzy innych ludzi. PS. Pomijam już takie sprawy jak picie alkoholu przy pracy i pozostawianie pustych butelek na budowie (byli jedyni w tym czasie), bezmyślnego przecięcia kilku kabli w ścianie, niedbale osadzonych stelaży i wyjść pod baterie ... no i wmawianiu ludziom ze wilgoć (woda z pękniętej rurki) pomiędzy papa na chudziaku i warstwą styropianu cudem wyparuje... (chyba za 100 lat) Dobra rada na tych co na niego czekają ... szukajcie w miedzy czasie nowego hydraulika Pozdrawiam i nie życzę nikomu kontaktów z tą ekipą. No to mnie załamałeś bo my właśnie na niego czekamy... prosze tylko o te opinie gdzie nie piłem ;) a pana prosze o uregulowanie płatnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawy andrzej 11.09.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalya55 11.09.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Do białej listy dodam firmę Dobry Dach z Krakowa.http://www.dobrydach.com.pl/index.html Bardzo dokładny, słowny i rzetelny. Nie jest może zbyt gadatliwy ale już widziałam wielu "samozachwalaczy" i ich robotę. Nie zdarzyło się żeby nie przyjechał do pracy, jeżeli była przerwa to wcześniej z nami uzgodniona. Pięknie położona folia, równiutkie łaty, nie ma się do czego przyczepić. No i dał gwarancję na 5 lat na piśmie.Dodam, że wykonał u nas wole oczko.Nie najtańszy! Co do firmy Aqua potwierdzam totalne ściemnianie co do terminów. Jakby nie można było uczciwie powiedzieć , że się ma czas za 3 miesiące.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee27 13.09.2008 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Dla wszystkich zainteresowanych: Pan Bogdan mieszka w Woli Radziszowskiej koło Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee27 14.09.2008 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 ponawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peez 15.09.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Spokojnie do białej listy dopisuję firmę ASK - Alternatywne Systemy Komfortu z Brzeźnicy koło Krakowa (wcześniej był Kraków, ul. Tyniecka). U mnie założyli rekuperator " Renovent ' Largre firmy Brink. Wszystko sprawnie i bezstresowo. Reku chodzi cicho, "smrodek" i wilgoć z pomieszczeń zostały "wyssane" . Mimo zamkniętych okien śpi się dużo lepiej a rano brak efektu "ciężkiej głowy" - więc pewnie jesteśmy lepiej dotlenieni. Urządzenie niezwykle proste w obsłudze, stosunkowo niewielkie, natomiast ma super parametry odzysku ciepła i niewielkie zużycie prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts