Rysiek650 23.11.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Ja nadal szukam kogoś do balustrad :stal nierdzewna +szkło +drewno. Może kogoś polecacie. Potrzebuję też kontakt do osoby zajmującej się montażem i obudową kominków. Zależy mi na kimś,kto nie tylko estetycznie ale i poprawnie pod względem technicznym (odpowiedni dobór materiałów do obudowy itp) wykona montaż kominka.Prawdziwego zduna ,nie handlowca sprzedającego kominki i przy okazji montującego ot tak z rozpędu po przeczytaniu instukcji,albo i nie. Gorąco polecam fachowca od kominków. El-Kom" Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe Kraków, ul. Płaszowska 9, tel. 012 2571253 Ja już mam kominek taki jaki chciałem ) Pana Banda zdecydowanie dopisuję do białej listy. Jest solidny, "kontaktowy", ma zmysł artystyczny-na poczekaniu narysował wstępny projekt, prace wykonuje w terminach i cenach wcześniej ustalonych. POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 24.11.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 pam nie zalezy mi na czasie. Dopiero będziemy zaczynać instalacje ,tynki ,wylewki. Kominek więc dopiero na wiosnę. No to dobrze. Bo mam super gościa do kominka. Na razie zrobił te przewody które można było przed wylewkami. Resztę zrobi jak wróci z "akcji" w Austrii. Ma u mnie kończyć koło 10 grudnia. Jak zrobi to mogę albo podesłać zdjęcia albo będzie można pooglądać. Bardzo proszę o namiary,może być na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 24.11.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Super nie miałam nikogo ,a teraz mam kilku do wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi_ch 24.11.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 szukam dobrego i taniego architekta, który albo dopasuje projekt który znalazłam do naszych wymagań albo całkiem zaprojektuje nam dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 25.11.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Zdecydowanie omijać firmę Kominki "Miro-les Foyers" . A my kupiliśmy u nich kozę. Z montażem kosztowała nas mniej niż podaje oficjalny dystrybutor firmy w Polsce. Przyjechali, przywieźli, zamontowali zgodnie z umową - bez żadnych opóźnień - dla mnie miło i fachowo. Ja polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 25.11.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Czy macie kontakt z polecaną firmą Aqua z Myślenic ( instalacje grzewcze itp). Cos nie odbierają kom w ostatnim czasie. A nr stacjonarny firmy jest chyba nieaktualny. Ja mam kom 603630261- w tyg nikt nie odbiera a w weekend byl wyłączony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diummi 27.11.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Ja bardzo serdecznie polecam stolarza. Robił u mnie w domu meble w kuchni, łazience, szafe wnekową i drzwi wewnetrzne. Wszystko wykonane bardzo solidnie, fachowo. Pan stolarz jako nieliczny z naszych fachowców, zawsze był gotowy dokładnie na umówiony termin. Poniżej przykładowe zdjęcia z mojego domu: http://images44.fotosik.pl/32/6a30dbcb2cac8e9dmed.jpg http://images43.fotosik.pl/32/eb9b7f1e246d6830med.jpg http://images31.fotosik.pl/403/06691d21473f9c6fmed.jpg http://images28.fotosik.pl/297/62981985c5e25591med.jpg Telefon i namiary podam na priv. To ja bardzo poproszę o te namiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 28.11.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 A ja już skończyłam właśnie stan surowy i mogę śmiało polecić moją ekipę. Panowie robią wolno ale bardzo porządnie i dokładnie. Kierownik (nie z ekipy) powiedział mi że nie widział tak dokładnie zrobionych ścian piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 28.11.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Dodaje do CZARNEJ listy firme pana Grzegorza Basaka która wykonuje prace budowlane i wiem ze zajmuje sie tez sprzedaza kostki brukowej firmy http://www.stalbruk.pl/ Poniewaz są nie solidna firma,partacze którzy nie maja nic wspolnego z fachowcami Nie wywiazuja sie z umowionych terminow a w dodatku pija na budowie U mnie tynki (wewnetrzne) robili dwa miesiace po czym kolejna ekipa musiała po nich poprawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 02.12.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Konieczki to ja poprosze o namiar oraz w jakich rejonach buduja domy?9moja budowa jest 40 km poza Krakowem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 03.12.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Witam , KONIECZKI ja też poproszę o namiary na Twoją ekipę . Chcę zacząć budowę na wiosnę , okolice Krakowa . Pozdrawiam [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 03.12.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Witam , KONIECZKI ja też poproszę o namiary na Twoją ekipę . Chcę zacząć budowę na wiosnę , okolice Krakowa . Pozdrawiam [/b] kakusek, JarekKRK45 Przesylajcie zapytania na priva (PW), po to jest. Inaczej zasmiecamy liste ! pzdr dada_krk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gluonek 05.12.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Czarna lista: CEMBET: Byli najtańsi ale nie wyszedłem na tym dobrze zamawiając ich. Korzystałem z ich usług przy wylewaniu fundamentów w ziemi i według moich obliczeń miało wejść nie więcej niż 30 m3 a weszło 35. Mierzyłem dokładnie i raczej z nadmiarem więc byłem bardzo zdziwiony że się pomyliłem o 1/7. Zresztą dowiedziałem się od kolegi, który pracuje w ekipie budowlanej że ile razy brali beton z Cembetu to ich wyliczenia były złe, zawsze im brakowało. W fundamenty nad ziemią również weszło 2m3 więcej niż to wynikało z moich obliczeń. Według mnie Cembet oszukuje na ilości. Jeśli chodzi o punktualność i sumienność to nie mam większych zastrzeżeń. Mieli co prawda drobne opóźnienia ale to zawsze może się zdarzyć pod koniec dnia. Biała lista: KRAKBET Bardzo sumienna firma. Przed umówionym terminem zawsze przyjeżdżał ich przedstawiciel, weryfikował obliczenia, i potwierdzał dostawę. Brałem od nich cement na oba stropy oraz schody wejściowe i muszę powiedzieć że ile wyliczyłem betonu tyle zawsze wystarczało. Na drugi strop wyszło wręcz idealnie, zostało może jedne taczki. Aha, przy dostawie powyżej 10m3 panowie przywożą flaszeczkę na rozgrzanie, zwłaszcza jeśli się trochę spóźnią . Cena betonu była o 10zł wyższa niż w Cembecie ale za to uważam że nie kantują i są solidną firmą. Polecam ich. U sąsiadów beton dostarczała betoniarnia z Dobczyc, wg. ekipy budowlanej również solidna firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 09.12.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Chcialem ostrzec przez firma wod-kan, zajmuje sie wykonywaniem przylaczy wody, montazem szamb (mozliwe, ze zajmuja sie tez innymi sprawami, ja na tych 2 poprzestalem). Firma to: Studziżba Władysław Zakład Instalacji Wodno-Kanalizacyjnych i CO, tel. 501-472-807, ul. Myslenicka (Panorama firm podaje ulice Wyslouchow z numerem stacjonarnym). Zlecilem firmie wykonanie przylacza wody oraz zamontowanie szamba plastikowego. Praca wykonana, kwota uzgodniona, stargowalem pewien procent (niewielki). Wiekszosc pieniedzy przekazana zaraz po robocie. Zapowiedzialem, ze pozostala kwote bede przekazywal stopniowo jak beda pojawiac sie dokumenty formalne zwiazane z odbiorem przylacza. Przed odbiorem protokolu wykonania przylacza a tym samym przed ostatnia transza uslyszalem ze protokolu nie dostane jesli nie zaplace pierwotnej kwoty (przed jej stargowaniem). Miedzy czasie okazalo sie rowniez, ze rura od szamba, ktora Panowie wsuneli w przygotowany wczesniej wypust w fundamencie zostala zaizolowana "na sztuke", po pierwszym deszczu zaczelo mi sie lac do piwnicy. Po ogledzinach pan Studzizba stwierdzil, ze nie poprawi tego, poniewaz on juz wiecej pieniedzy nie bedzie wydawal na mnie a takie porzadne zaizolowanie to koszt kilkuset zlotych, a wogole to nie jego wina tylko dom zostal zle zbudowany i dlatego woda leje sie do srodka. Grzeczna rozmowa z Panem w sprawie poprawek i protokolu (ktory notabene bardzo czesto uzywa zastepnikow przecinkow pt. ku***) nic nie dala. Grzeczna rozmowa z MPWiK rowniez nic nie dala. Udalo mi sie uzyskac ten protokol po prawie 2 miesiecznych bojach. Juz przy odbiorze protokolu nie moglem wziąć go do ręki żeby sprawdzic czy jest poprawny (poniewaz "jestem oszust") zanim nie zaplacilem pieniedzy. Protokol sprawdzalem podczas czy żona tego Pana (od niej odbieralem dokumentu) kurczowo trzymala koszulke w ktorej znajdowaly sie dokumenty. Rure od szamba tez dalo sie zaizolowac i nie sadze zeby kosztowalo to kilkaset zlotych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 09.12.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Witam czy ktos moze mi polecic ekipę ktora robi gruntowe wyminniki ciepla? chodzi mi o wymiennik rurowy? z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olisah 09.12.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Uwaga na pana Józefa Dąbrowskiego z Dobczyc! Jest on średnim fachowcem i nie przykłada się do pracy, ale to można jeszcze przeżyć. Ostrzegam przed nim gdyż jego cennik to jakieś nieporozumienie. Liczy sobie za usługi jak za przysłowiowe woły i nie jest w stanie przedstawić jasno i wyrażnie za co tak naprawde płacimy. Co do wysokich cen jego usług jestem przekonany gdyż po fakcie porównałem ceny z 5 innymi fachowcami (nie mówiąc ile zapłaciłem). Dodatkowo kasę wziął, a pracy nie skończył gdyż musiałem prosic innego fachowca o poprawkę, bo pan Józef mimo 3 wizyt nie był w stanie ustawić pieca poprawnie i nic nie działało tak jak należy. Ja już niestety nie mam wyjścia, zapłaciłem, ale ostrzegam przed tym "fachowcem". Nie warto się denerwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gegus37 10.12.2008 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 CEMBET Ja też brałem na budowe swojego domu beton z CEMBETU - strop nr 1 gdzie mialo mi zostać 1m3 betonu zmieściłem się cudem na styk , a na strop nr 2 wziołem na wszelki wypadek 1,5 m3 więcej niż największe wyliczenie to brakło ........1,5 m3. Zdecydowanie OSZUKUJĄ !!! Miało mnie wynieść taniej a dołozyłem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 10.12.2008 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Zdecydowanie OSZUKUJĄ !!! Miało mnie wynieść taniej a dołozyłem ! Geguś ! To ty też nie lubisz niektórych budowlańców ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erol 1 16.12.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 CZARNA LISTAMadeja z Radwanowic.Krzywe ściany,kominy, częsta zmiana uzgodnionych cen, opóźnienia w pracy sięgające 4 miesięcy. Wykonanie dachu opóźnione o 3 m-ce. Skończone dopiero gdy powiedziałem, że nie zapłacę i wezmę kogoś innego.Gość nabrał domów do roboty i nie może nadążyć z terminami.Dramat. Nie polecam. Dokładne informacje pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nerco 31.12.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Moi mili!!24 czerwca zaczęliśmy budowę naszej Muzy2; wkrótce zaczynamy robić instalacje w domu. Moja czarna lista: - geodeta - Malczewski - nie pamiętam imienia z ul. Łąkowej z Bolechowic - wziął zaliczkę na robienie mapki i tyle go widziałam... Nie odbierał telefonów, a na podwórku wielki pies... zmarnowana kasa i półtora miesiąca w plecy...- pani od wyceny nieruchomości do kredytów - pani Anna Kubowicz - zmarnowane kolejne półtora miesiąca... bank odrzucił jej wycenę działki, ponieważ nie miała odpowiedniej pieczątki, a wycenę zrobiła złą metodą... Kasę oddała, lecz czasu i naszych nerwów nie...- hurtownia Sawa z Zabierzowa - nie ma możliwości zwrotu nawet gwoździa... Właściciel to cham i myśli tylko o tym jak wyciągnąć kasę. Chcieli nawet kasę za towar, który był reklamowany i miał być za darmo (strop ceramiczny leier - bardzo łatwo się tłucze, stąd cała paleta zwrotów)...- firma od zakładania wody - pana Czopka z Zabierzowa; banda pijaków; w nowym roku napiszę reszte przygód budowlanych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts