Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo proszę o namiary do kogoś kto solidnie i terminowo wykonuje meble kuchenne na zamówienie.

Ja mogę wstępnie polecić mojego wykonawcę; wstępnie bo u mnie jeszcze nie zrobił, tzn. on już jest gotowy, ale ja przesuwam terminy... A mogę polecić, bo wziąłem go po obejrzeniu tego co zrobił u moich znajomych i było OK. U mnie na razie przeszedłem etap projektu (miałem kilka wersji, po różnych zmianach koncepcji, ale cierpliwie dostosowywał) i zamówienia, realizacja czeka, jak wyżej pisałem.

W pełni będę mógł go polecić pewnie za jakiś miesiąc, jak już u mnie zainstaluje wszystko - oprócz mebli przez niego wziąłem też sprzęty do kuchni (kuchenka, mikrofala, zlew, piekarnik, lodówka) - sumaryczna cena porównywalna do znalezionych na Internecie (głównie dzięki b. dobrej cenie na lodówkę) i również w następnym etapie będę brał szafę do przedpokoju, szafkę na buty, itp.

Jeśli jesteś zainteresowany, to kontakt mogę wysłać na priv, chociaż tak jak pisałem, z własnego doświadczenia jeszcze go w pełni nie sprawdziłem...

amiazga - a dużo drożej wychodzi, niż np. IKEA?

Nie wiem, ile wychodzi w Ikea, bo nie sprawdzałem - jakoś mam uprzedzenie do tego sklepu (w przeciwieństwie do mojej żony :)). Panowie od kuchni wyliczyli mi na 12 tys. za komplet mebli z frontami fornirowanymi, w sumie meble na długości po ścianach 8,2m, w tym szuflady narożne i dużo szuflad Blum'a (chyba tak to się pisze - chodzi o to, że się w pełni wysuwają i same się domykają bez trzaskania).

amiazga - a dużo drożej wychodzi, niż np. IKEA?

Nie wiem, ile wychodzi w Ikea, bo nie sprawdzałem - jakoś mam uprzedzenie do tego sklepu (w przeciwieństwie do mojej żony :)). Panowie od kuchni wyliczyli mi na 12 tys. za komplet mebli z frontami fornirowanymi, w sumie meble na długości po ścianach 8,2m, w tym szuflady narożne i dużo szuflad Blum'a (chyba tak to się pisze - chodzi o to, że się w pełni wysuwają i same się domykają bez trzaskania).

A duża kuchnia? To sobie ze swoją porównam zgrubsza. :)

Proszę, nie ciągnijcie już pogaduszek, to nie miejsce na nie :oops:

Nie są to pogaduszki, ale uściślanie cech wykonawcy (cena jest sprawą dość istotną ;)).

Amiazga - dzięki.

Nie polecam firmy KlimaKom - lista, powiedzmy, szara, bo w końcu u mnie nie robili, ale podejście do klienta bardzo mi się nie podobało. W siedzibie-biurze na Klimeckiego pan był opryskliwy i nerwowy, ale uznałam najpierw, że może ma zły dzień. Potem nieco narzucał wizję kominka (wiedział lepiej, co mi się bardziej podoba ;)), ale masakra nastąpiła przy cenach (b. wysokie) i szczegółach. O ile rozumiem, że firma może montować tylko kominki określonej firmy, o tyle narzucanie zakupu wkładu u nich po cenie 500 zł. wyższej, niż rynkowa i mówienie, że jak u nich nie kupię, to nie zamontują - jest tragicznie głupie.

Inna sprawa - Pan twierdzi, że wykona wszystko, a jak sugeruję cegły, to on mówi, że on się z tym babrać nie będzie i niech będzie okładzina ceglana taka a taka (efekt zupełnie inny), etc. - generalnie foch nad fochy, sam wiem lepiej, co Pani chce. ;)

Kominek zrobił mi w końcu o 1/3 taniej, niż KlimaKom, wspomniany wyżej pan Mirek. :)

Przyłacza wodne oraz kanalizacyjne Jurgała Tomasz 692-032-482 .Wszystko rewelacynie cięzka robota uzbrojenie 6 działek w wode i kanalizację .Cena najtańsza .Godny polecenia

Czy możesz powiedzieć skąd jest ten człowiek? Czy ewentualnie ktos może polecić kogos od przyłączy?

potrzeboje namiar na kogoś kto zrobilby mi przyłącz wody do budynku - uczciwego i nie drogiego - długość przyłącza 8 mb , wykop 1m w piasku - ciekawe ile to będzie kosztować (jeden "mafiozo" krzyknał sobie 3 tyś. gdzie materiały policzyłem w sklepie za 350 zl . Czy ktoś z forumowiczów miał podobny przyłącz i ciekaw jestem ile zapłacił

potrzeboje namiar na kogoś kto zrobilby mi przyłącz wody do budynku - uczciwego i nie drogiego - długość przyłącza 8 mb , wykop 1m w piasku - ciekawe ile to będzie kosztować (jeden "mafiozo" krzyknał sobie 3 tyś. gdzie materiały policzyłem w sklepie za 350 zl . Czy ktoś z forumowiczów miał podobny przyłącz i ciekaw jestem ile zapłacił

Polecam Pana Tomasza, tel. 692 032 482. Ja zapłaciłem 3 tys. za ok. 25 mb łacznie z przewiertem pod drogą asfaltową.