Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Że spytam nieśmiało: ile stron z tego wątku przeczytałeś?

Oj wydaje mi się Twój blask gaśnie!Wyraźnie napisałem że potrzebuję ekipy do stanu surowego zamkniętego a ,nie do fundamentów osobno,ścian osobno ,dachu osobno.Większość postów jest o takiej tematyce ,pozostałe to reklamy.A tak poza tym kto ty jesteś aby prawić morały.Forum jest po to żeby pisać (spróbuj coś wyszukać w tej śmiesznej wyszukiwarce,2000-3ooo tyś. stron do przejrzenia) :(

Gdzie kupowaliście parkiety w Krakowie i okolicach??

Czy tam gdzie kupowaliście parkiety, wybraliście również układanie, czy mieliście kogoś innego do układania??

Jakie są ceny ułożenia parkietu w Krakowie, chodzi mi o ułożenie nowej podłogi w mieszkaniu nowo oddanym.??

Ja brałem razem z układaniem u ghost24 z tego forum - właśnie dzisiaj zaczęli układać :) Ceny materiału wyszły lepsze w porównaniu do sklepów w Krakowie i porywnywalne z cenami ze sklepów z podkarpackiego (stamtąd pochodzę, więc też pytałem). Ceny układania w Krakowie (wg ofert które miałem), z wliczeniem chemii (kleje, lakiery), kształtują się w okolicach 85 - 115 zł / m2 za parkiet surowy (czyli w tej cenie jest przygotowanie podłoża, klejenie, cyklinowanie i lakierowanie) i w okolicach 40 - 60 zł za parkiet gotowy typu finishparkiet (czyli za przygotowanie podłoża i klejenie).

Bardzo proszę o namiar na solidnego wykonawcę tynków cem-wap. Polecany tutaj Pan Żmuda ma niestety dalekie terminy. Był tu polecany pan Robert Pilch. Jeśli ktoś ma to bardzo proszę o telefon do niego.

Pozdrawiam

ja mogę polecic mojego wykonawcę. robią głównie gipsowe, ale u mnie robili cem-wap i wyszły pięknie.

Paweł Kozyra 505 090 404

Kto poelci sprawdzoną, solidną ekipę do instalacji:

wod-kan, co + gaz (byłoby dobrze żeby też elektr. ale niekoniecznie).

pozdrawiam...

polecam moją ekipę p.Marcin Kafel 501 252 202

a jak kształtują się cenowo?

czy już u Ciebie oola skończyli? jak ocenisz w skali 1-10 :)

pozdrawiam!

amiazga dzięki za odpowiedź.

I jaka podłogę wybrałeś??

Do pokojów z podłogówką mam parkiet dwuwarstwowy ParatDos dąb i ParatDos doussie, a do tych bez podłogówki mam parkiet dębowy 16 mm grubości, żeby był równy poziom - bo parkiet ParatDos ma 13 mm, a miałem około 2 mm różnicy w poziomach.

CZARNA LISTA

Firma http://www.drew-plast.com - zamawiałam u nich drzwi zewnętrzne.

Kręcenie, brak szacunku do klienta, nieterminowość. Drzwi miały być po czterech tygodniach - są po ośmiu, dzisiaj doczekałam się (prawie) montażu. Prawie, bo ponoć są w drodze - mieli być o 9. rano, mąż ciągle na nich czeka (jest prawie 12.). Co tydzień przekładali montaż, kręcąc, kombinując, etc. Dzisiaj nie doczekałam się jeszcze przeprosin za spóźnienie, chociaż dzwonię do nich co chwila, daję do zrozumienia, że urlop męża, który w obecnej sytuacji będzie konieczny, kosztuje, że przesunięcie terminu prac też jest kłopotem. Ani słowa przeprosin - tylko wykręty i kombinowanie.

Już się boję, jak te drzwi zamontują. w każdym razie - odradzam z całego serca, jeśli ktoś lubi być traktowany poważnie. Dramat.