Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

BIAŁA LISTA:

DACH okolice Krakowa i nie tylko (pracują również na Śląsku i innych terenach):

polecany kilkakrotnie na forum Janusz Kozyra - Tel. 608 417 029

Wykonywali dach - sprawnie, solidnie, baaardzo dokładnie. Firma posiada właśny, nowoczesny sprzęt pomocny w wykonaniu prac. Ekipa miłych, sympatycznych i pracowitych chłopaków. Cena bardzo przystępna i uzgodniona na początku nie uległa zwiększeniu po zakończeniu, prace przebiegają w sympatycznej atmosferze, a panowie chętnie doradzają w kwestiach budzących wątpliwości. Nie stanowiło problemu rozładowanie materiałów przywożonych na budowę, ewentualnie zakup drobiazgów, których w danym momencie zabrakło.

Zdecydowanie biała lista!!!

Wiem, że Pan Janusz wykonuje również stany surowe, tynki, wylewki i ocieplenia i z przyjemnoscią skorzystam z dalszych usług Jego firmy, bo przewinęło się u nas już sporo ekip, ale żadna nie była tak dobra jak ta.

Czy ktoś zna dobrego wykonawcę schodów samonośnych drewniano-metalowych?

Czy ktoś korzystał z usług Pana Wróblewskiego (zachwalanego na forum, ale jako wykonawcę parapetów), czy robił komus takie schody lub może jakies nowe namiary.

Z góry dziekuję

U mnie schody robiła firma z Podkarpackiego - http://www.janusz-kazak.xt.pl/, z tym że były to schody na betonie. Schody b. ładnie wyglądają, chociaż trochę mi zakurzyli salon i klatkę schodową (szlifowaniem) :x Nie wiem też, czy będą mieli czas, bo chciałem, żeby mi jeszcze zrobili podbitkę, to mówili, że na razie nie dadzą rady...

Przyłacza wodne oraz kanalizacyjne Jurgała Tomasz 692-032-482 .Wszystko rewelacynie cięzka robota uzbrojenie 6 działek w wode i kanalizację .Cena najtańsza .Godny polecenia

Czy możesz powiedzieć skąd jest ten człowiek? Czy ewentualnie ktos może polecić kogos od przyłączy?

czy najtańsze to bym .... polemizował

moje przyłącze P.Tomasz wycenił (8mb) na 3 tyś - bo takie są ceny !!!?

u innego uzgodniłem 1,3 tyś - i tak uważam że drogo - z tego materiał 400 zł - wszyscy krzyczą że materiał drogi a to nie prawda !

amiazga dzięki za odpowiedź.

I jaka podłogę wybrałeś??

Do pokojów z podłogówką mam parkiet dwuwarstwowy ParatDos dąb i ParatDos doussie, a do tych bez podłogówki mam parkiet dębowy 16 mm grubości, żeby był równy poziom - bo parkiet ParatDos ma 13 mm, a miałem około 2 mm różnicy w poziomach.

I jak "wyszedł" pakiet dębowy? Jeśli lakierowny to proszę o podaie kosztu m2.Pozdrawiam

Przyłacza wodne oraz kanalizacyjne Jurgała Tomasz 692-032-482 .Wszystko rewelacynie cięzka robota uzbrojenie 6 działek w wode i kanalizację .Cena najtańsza .Godny polecenia

Czy możesz powiedzieć skąd jest ten człowiek? Czy ewentualnie ktos może polecić kogos od przyłączy?

czy najtańsze to bym .... polemizował

moje przyłącze P.Tomasz wycenił (8mb) na 3 tyś - bo takie są ceny !!!?

u innego uzgodniłem 1,3 tyś - i tak uważam że drogo - z tego materiał 400 zł - wszyscy krzyczą że materiał drogi a to nie prawda !

ja płaciłem 50zł/mb już z materiałem. (przyłącze wodne)

Do pokojów z podłogówką mam parkiet dwuwarstwowy ParatDos dąb i ParatDos doussie, a do tych bez podłogówki mam parkiet dębowy 16 mm grubości, żeby był równy poziom - bo parkiet ParatDos ma 13 mm, a miałem około 2 mm różnicy w poziomach.

I jak "wyszedł" pakiet dębowy? Jeśli lakierowny to proszę o podaie kosztu m2.Pozdrawiam

Parkiet dębowy gotowy (dwuwarstwówka lakierowana Paratdos Natur) mam już położony, tylko bez listw bocznych - wygląda ok, chociaż zweryfikuje to jeszcze żona 8) Koszt m2 to około 180 zł (nie wliczając listw). Parkiet dębowy lity klasa Markant mam położony, ale nie polakierowany, więc na razie jeszcze "nie wygląda" - koszt m2 na gotowo ma być około 200 zł.

witam,

chcialbym przestrzec Panstwa przed fachowcem z Krakowa (Krzysztof Szuszkiewicz), ktory poza tym, ze mozna z Nim milo pogawedzic to do roboty sie nie przyklada, nie wiem czy to z braku checi czy umiejetnosci, ale mysle, ze kazdego po trochu, ceny z sufitu (a przynajmniej z gornej polki)(plytki - 45 pln/m2, malowanie - 12 pln/m2, przeniesienie punktu elektrycznego/wodnego - 70 pln/szt, burzenie sciany - 120 pln/m2 + wynoszenie gruzu - 60 pln/m2, szlifowanie plytek - 80 pln/mb itd.). Stosunek jakosc/cena - tragedia. Jesli ktos sie nie orientuje w temacie (jak ja) to kaplica. Facet z polecenia niby i wydawalo sie, ze zna sie na rzeczy, niestety efekt koncowy mierny. Podejscie na zasadzie "tego nie bedzie widac", "inaczej sie tego nie da", "z tym za duzo roboty" itd. Zwrocisz uwage - obraza. Brak katow prostych, gubione piony, poziomy, nierowna fuga, postrzepione plytki, otwory w plytkach zero precyzji, katowniki aluminiowe ciete (lamane wrecz) cegami, rurki na grzejnik wyprowadzone pod roznymi katami (mniej wiecej tak \/ zamiast ||), rewizja pod wanne przyklejona na klej. Okazalo sie, ze otwor przelewowy nie byl podpiety! Musialem plytke stluc mlotkiem. Mialy byc niby ekstra narzedzia, a byla jedynie najprostsza maszynka do ciecia plytek. Oprocz lazienki bylo jeszcze troche wyburzania i gipsowania, i tutaj to samo, nierownosci i brak katow prostych, wystajace profile itd. Nie bede sie rozpisywal bo za duzo by tego bylo. Zapraszam do obejrzenia zdjec w galerii ( http://fotoforum.gazeta.pl/a/34002.html ) . Generalnie ODRADZAM TEGO PANA. Nigdy wiecej. Strata nerwow, materialu i pieniedzy.

Zdjecia http://fotoforum.gazeta.pl/a/34002.html

pozdrawiam,

Piotr Bazan