Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

może ktoś napisze coś odnośnie składów budowlanych w Michałowicach? Może jest jakiś w którym warto a może jest taki od którego należy się trzymać z daleka?

co do składów korzystałem i korzystam z LUSKAR1 ( pytaj o Pawła Dziadowicza) bez problemów i zawsze na czas a nawet majstry jak cos potrzebują jadą i biorą a ja w piatek mam fakturkę mailem:)

Interwencyjnie Nowy Dom Juniora bo tu na piechote mam:)

a pytałeś jeszcze o koparkowego.... ja ciągle korzystam z jednego porządny człowiek a i łyżka ci domu nie uszkodzi:) Jacek 608 277 913 z Woli Wiecławskiej.

Geodeta .. szybko i rozsadnie to Wojtek Janiga... tel gdzies znikła.. ale biuro ma naprzeciwko przystanku autobusowego przy światłach .

Chcialem ostrzec przez firma wod-kan, zajmuje sie wykonywaniem przylaczy wody, montazem szamb (mozliwe, ze zajmuja sie tez innymi sprawami, ja na tych 2 poprzestalem). Firma to: Studziżba Władysław Zakład Instalacji Wodno-Kanalizacyjnych i CO, tel. 501-472-807, ul. Myslenicka (Panorama firm podaje ulice Wyslouchow z numerem stacjonarnym).

Ja też nie mogę powiedzieć nic dobrego - zwodzenie i nieterminowość.

Chcialem ostrzec przez firma wod-kan, zajmuje sie wykonywaniem przylaczy wody, montazem szamb (mozliwe, ze zajmuja sie tez innymi sprawami, ja na tych 2 poprzestalem). Firma to: Studziżba Władysław Zakład Instalacji Wodno-Kanalizacyjnych i CO, tel. 501-472-807, ul. Myslenicka (Panorama firm podaje ulice Wyslouchow z numerem stacjonarnym).

Ja też nie mogę powiedzieć nic dobrego - zwodzenie i nieterminowość.

dzięki

Czy ktoś zna firmę Krisbud, pan Krzysztof Woźniak z Grabówek?

Mam od nich ofertę, ale wydają się trochę drodzy (przy 50mb ogrodzenia i 200m2 kostki):

- Fundament pod ogrodzenie: 150zł/mb robocizna za wykop, betonowanie + cena za piasek,cement, zbrojenie

- Za montaż ogrodzenia prefabrykowanego 80zł/m2 słupków w rozwinięciu (192 zł/słupek 0,4x0,4x1,5) i 80zł/m2 murków, materiał po mojej stronie.

- Kostka: 120 zł/m2 kostki z podbudową, jeśli podbudowa jest wykonana to 40zł/m2 + oczywiście koszt kostki, krawężników

- Fundament pod bramę przesuwną 300zł

Jak widzicie te ceny?

Biała lista

*Ja polecam swojego kierownika budowy, polecony od znajomych.

Pan Heniu człowiek konkret ... do dogadania. tel. 505135748

*Ostatnio robiliśmy wylewki: pan Rafał tel. 502415402 Polecam !

*Okna drewniane z RenPol też mogę polecić.

*Tynki gipsowe maszynowe Pan Nowak 600488082 jest z Olkusza ale robi też w Krakowie.

*Skład Budowlany w Dojazdowie Marfi2000

Czarna Lista

Fuszermani gdzieś z okolic Bochni firma budowlana Robert Luz.

Jaka kwota jest akceptowalna za zrobienie ogrodzenia? bez materiału?

Standard wykonania:

Słupki z teownika - spawane nakrętki do słupka lub słupki okrągłe z allegro

Wykop na 1,2 pod słupek zalany betonem

Murek szalowany wyrównana ziemia murek wysokosci 20 cm szerokosci 20 cm

Pytam dlatego ze duzo takich murków zrobiłem po rodzinie i zastanawiam sie nad zalozeniem działalnosci czy kwota 50 zł dla Was była by akceptowalna? za 1 mb ogrodzenia?

Witam,

Ja mysle, ze bylbym zainteresowany.

Potrzebuje zamienic ok 5-6 mb ogrodzenia plywajacego, na ogrodzenie postawione na fundamentach, dodatkowe zrobic maly drenaz wzdluz ogrodzenia.

Dalby Pan rade cos takiego wykonac?