Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Prześledziłem wątek od początku i stwierdzam że mało konkretów jest na temat fliziarzy.

Znalazłem.... BIAŁA LISTA

1. BRANDYS TELEFON 694192534

2. fliziarz, tynkarz - P. Jozek 695 399 530 - rewelacja!!!!

3. Fliziarz 889272186 pan Wiesław!!! Do tej pory przyjemnie patrzec na polozone przez niego płytkie tez bardzo polecam mialem juz kilku fliziarzy przez 2 lata a ten to byl najlepszy teraz moi znajomi korzystaja z jego uslug!!! Polecam kazdemu

4. Pan Ryszard tel.608-860-134

Czy oni na pewno są godni uwagi?

Czy tak mało jest dobrych fachowców w tej dziedzinie ?

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dotychczas forum muratora głównie czytałem, a dom mam już na wykończeniu, więc nie chciałbym aby to co napiszę, było potraktowane jako reklama (bo pierwszy post), po prostu warto polecać godnych zaufania wykonawców, bo z tymi bywa ciężko.

Biała Lista

Elektryk (plus ewentualnie inne instalacje jak alarm, domofon, internet) - pan Marek Kaczor, tel 602 429296

Schody drewniane - pan Mariusz Kotara, tel. 510-478-881, robi od ok 1,5 roku, więc ceny wciąż atrakcyjne (zresztą wprost mówi, że jak wyrobi sobie szerzej markę, to ceny podniesie :D ), więc jak korzystać z jego usług to wkrótce :)

Chyba tyle, bo tak się dziwnie składa, że resztę wykonawców mieliśmy ze Śląska, lub byli oni bardzo "lokalni" :)

Jestem właśnie na etapie budowy (mury już stoją) ale z czystym sumieniem mogę polecić moją (rodzinną) ekipę poleconą wcześniej nawiasem mówiąc przez kilka źródeł.

BIAŁA LISTA

"M-R" Firma Budowlana , Kokotów (koło Wieliczki) tel.885 550 668 lub 887 481836

Firma wykonuje stany surowe (łącznie z dachem), dachy, remonty, elewacje i tynki tradycyjne.

Może powyższy tekst brzmi trochę jak reklama ale naprawdę warto ich zatrudnić.

Zdjęcia budowanego przez nich mojego domu w wątku o "Dogodnym"

Pozdrowienia.;)

BIAŁA LISTA:

Zbigniew Blak, 603 166 263 - instalacje elektryczne, odgromowe. Bardzo dobrze się z nim współpracowało i do wykonania nie mam zastrzeżeń.

- Pan Blak ma drugi plusik - robil nam przylacz do domu, ktorego nikt nie chcial sie podjac :)

i kolejni na biala liste:

- fliziarz, tynkarz - P. Jozek 695 399 530 - rewelacja!!!!

To u nas też Pan Blak robił przyłacze- kolejny plus

Wiem, że jest specjalny watek na forum dot. okien ale mocno męcze się z wyborem okien - byłem w kilku firmach polecanych na forum ale jakość obsługi w wiekszości z nich "powaliła mnie na kolana" - oczywiście in minus. Chodziło o informacje na temat ich produktów a miałem wrażenie, że mam zostawić zamówienie i o nic nie pytać. Niektórzy wręcz powtarzali "już Panu o tym mówiłem...".

Moje pytanie gdzie zamówić dobre okna i nie być potraktowany jak intruz.

PS. odwołanie sie do forum M czyli ujawnienie, że czyta się forum to prawie skazanie na wygnanie z punktu sprzedaży (w kilku przypadkach)

Poszukuje solidnej firmy ktora zajmie sie budowa mojego domku od A-Z ( mam na mysli rowniez sprawy z zalatwianiem materialow budowlanych ) w Tarnowie ( woj. malopolskie )

Kochani jesli z czystym sumieniem mozecie kogos polecic bede bardzo wdzieczna . :lol: Pozdrawiam

Czarna lista

Wiesław Lasoń

mój remont to koszmar

zdjęcia do wglądu omijajcie tego pana z daleka on z trzebini ale robi też kraków i okolice uwaga naprawdę jego dzieło można podziwiać po kontakcie prywatnym teraz zaczeła się droga przez mękę

Czarna lista

Wiesław Lasoń

mój remont to koszmar

zdjęcia do wglądu omijajcie tego pana z daleka on z trzebini ale robi też kraków i okolice uwaga naprawdę jego dzieło można podziwiać po kontakcie prywatnym teraz zaczeła się droga przez mękę

Rzufik skąd taka znajomość personaliów w Urzędowskim, rok temu w Urzedowskim koło Trapez Carbo te same okna były 10 procent droższe NA DZIEŃ DOBRY niż na Wielickiej w Akordzie,!!!!!

pracuje tam:)

to żart:) ale zwykle jak z kimś rozmawiam lub załatwiam COŚ to pamiętam imię i nazwisko... jak imie mogę tu wpisać to nazwiska nie. Może sobie ktoś nie zyczyć.

Jeszcze co do ceny to rok temu wiele cen z Polski było znacznie wyzszych niż teraz. zdecydowanie wyższych:)

ale peszek taki iż teraz import niestety jest dużo droższy.... a marzy mi się PC ( chyba marzyła)

CZARNA LISTA

Firma M-BUD 5 Stanisław Czyżycki

Jasień Brzeski

ul. Sądecka

typowy scenariusz:

rozpoczęcie prac (brak podstawowych umiejętności)

wzięcie pieniędzy na materiał (część do dzisiaj nie przywieziona)

wzięcie pieniędzy za część prac (obietnica szybkiego dokończenia) - po długich kłótniach - nie daje rachunku

nie odpowiada na telefon

słuch po nim zaginął

Nie pozostaje nic innego jak pozwać cwaniaka.

Wiem, że jest specjalny watek na forum dot. okien ale mocno męcze się z wyborem okien - byłem w kilku firmach polecanych na forum ale jakość obsługi w wiekszości z nich "powaliła mnie na kolana" - oczywiście in minus. Chodziło o informacje na temat ich produktów a miałem wrażenie, że mam zostawić zamówienie i o nic nie pytać. Niektórzy wręcz powtarzali "już Panu o tym mówiłem...".

Moje pytanie gdzie zamówić dobre okna i nie być potraktowany jak intruz.

PS. odwołanie sie do forum M czyli ujawnienie, że czyta się forum to prawie skazanie na wygnanie z punktu sprzedaży (w kilku przypadkach)

Ja polecam firmę Eco-dom z ul. Dietla. Zamawiałam u nich okna z roletami. Bardzo dobra współpraca. Pan wszystko dokładnie opisał. Jak narazie same plusy. Montaż okien mam 23 lipca więc wtedy wypowiem się więcej. Okna PCV z firmy Okno-Pol.