situla 15.07.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Jako że jestem na etapie zamykania domu oknami, przewinęło się już kilka ekip, które na prawdę mogę polecić.Zdecydowanie BIAłA LISTA:firma Pana Jacka Armaty z okolic Krakowa, robili u mnie stan surowy bez dachu.Firma rodzinna, robią bardzo dokładnie i sprawnie. Bardzo miły kontakt.Polecany przez murarzy, dekarz pan Grzegorz Piwowar. Instalacje elektryczne, polecany na forum Pan Leszek Celer (namiar dostałam od Kierownika budowy, a polecał mi go też niezależnie hydraulik). Instalacja elektryczna wykonana solidnie i ekspresowo. Pan sporo doradził, widać że ma duże doświadczenie.Kierownik Budowy Pani Alicja Dworak (poleciła mi ją koleżanka). Pani Alicja świetna kobieta, zjawia się po każdym ważnym etapie budowy, a nawet i częściej jak tylko mieliśmy jakieś wątpliwości.Narazie nie mam na co narzekać, może jedynie to że trochę czekaliśmy na dekarzy, gdyż maja sporo innych terminów, ale warto było. W sumie mamy opóźnienie tygodniowe w stosunku do założonego planu, więc nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzydlug 16.07.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Do BIAŁEJ LISTY dodaję kolejnych moich wykonawców (w Michałowicach). Tynki - polecany już p. Żmuda (722051874). Tynki cementowo-wapienne i gipsowe super wykonane. Wszystko zgodnie z wcześniejszymi uzgodnieniami i w terminie. Instalacja elektryczna - polecany już na forum p. Ostafin (505220429). B. dobry kontakt. Instalacja wykonana solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 17.07.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Poszukjuję sprawdzonego stolarza do zrobienia kuchni. Dzisiaj dostałam jedną wycenę i nie mogłam uwierzyć w to co widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozien 17.07.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 gdzie kupowaliście tanio styrodur, dysperbit i inne potrzebne materiały izolacyjne do fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 18.07.2009 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Poszukjuję sprawdzonego stolarza do zrobienia kuchni. Dzisiaj dostałam jedną wycenę i nie mogłam uwierzyć w to co widzę A co zobaczyłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 18.07.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Zobaczyłam 30tyś bez blatów i wyposazenia wewnętrznego typu kosze cargo itp. Kuchnia 2,5mb zabudowa do sufitu (lakier biały) +3,3 mb zabudowa sam dół (fornir palisander). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 18.07.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Zobaczyłam 30tyś bez blatów i wyposazenia wewnętrznego typu kosze cargo itp. Kuchnia 2,5mb zabudowa do sufitu (lakier biały) +3,3 mb zabudowa sam dół (fornir palisander). To chyba złotem powlekane. Jak się mnie ktoś jeszcze spyta, czemu IKEA, to trzasnę. Mnie kuchnia wyniosła (wg wyliczeń z ich programu) z AGD, dębowym blatem, szafkami z litego drewna i z AGD - 10 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 18.07.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Poszukjuję sprawdzonego stolarza do zrobienia kuchni. Dzisiaj dostałam jedną wycenę i nie mogłam uwierzyć w to co widzę Kiedyś byłam zachwycona (i nadal jestem) kuchnią York, której producentem jest firma rodzinna Arino House: http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/YORK1.jpg http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/YORK2.jpg http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/YORK3.jpg http://www.arino.pl/mj_stylizowane.php , (ale i Boston też jest ładny) i oczywiście wszystko z drewna. Jeśli miałabyś tu zapłacić 30 tys., to przynajmniej wiedziałabyś za co Z wiadomych powodów i u nas skończyło się na IKEI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 19.07.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Zobaczyłam 30tyś bez blatów i wyposazenia wewnętrznego typu kosze cargo itp. Kuchnia 2,5mb zabudowa do sufitu (lakier biały) +3,3 mb zabudowa sam dół (fornir palisander). Sprawdź w firmie Fornir w Prusach. My u nich mieliśmy meble do mieszkania i do domu też będziemy zamawiali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 19.07.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Asterix... budmet tak.. zwlaszcza mariusz;) ale powiem ci ze nie prawda ze luskar jest drogi...systemy kominowe duzo taniej niz budmet.... poroterm tez ale fakt bloczki juz nie:) styrodur.. trzeba dzwonic i pytac:) tak najlepiej:) Być może kryzys im zagląda w oczy. Ceny kominów ja negocjowałem bezpośrednio z przedstawicielem schiedla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 20.07.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 asterix... teraz podsumowałem kominy bo juz wsio zakupione.... wyszło za całość 5325 zł.1 od samej piwnicy srednica 16 z wentylacja( piec )1 z parteru srednica 20 z wentylacja ( kominek)2 wentylacje co do długości.... moge przekrój zamieścic:) jeszcze nie mierzyłem.jak kupowałem w pażdzierniku pierwsze startowe byli najtańsi( luskar)później kontrolnie sprawdzałem i też wypadało bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 20.07.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Skończyłem dzisiaj tynki gorąco polecam Pana Romana... polecił mi go budujacy dom okazał się strzałem w dziesiątkę. Robia tynki tradycyjne z piasku wapna cementu - 655 metrów zrobili w 1,5 tygodnia Ugadałem się z nimi na kwote bez materiału sama robocizna - i teraz moge powiedziec że metr tynku robocizna z materiałem wyszedł mnie 20 zł - narożniki , piasek , folia , cement itp - Materiał załatwiałem sam Dla porównania za tynki "z worka " - Baumita krzyczeli 26 zł. Jesli ktos ma ochote zapraszam na budowe zobaczyc jak dla mnie jest lux najlepsza ekipa jaka mialem tel kont 691785338 Okna - Oknoplast Kraków - zamowione w firmie TMT Wadowice tel kont 508010014 - byli tańsi niż dilerzy z Krakowa Oknoplastu. Stan surowy - Marian Węgrzyn- 504121564 Brama Garażowa Hormann - firma RASTOR http://www.rastor.pl - tańsi niż Ci z Opolskiej i z Zakopianki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 21.07.2009 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Cegła klinkierowa, elewacyjna. Polecam Mikulska klinkier tel. 644-94-59 Najpierw sprawdzałem składy w okolicy Zabłocia. Ale u p.Mikulskiej dostałem najlepsze ceny, nie miałem kłopotów z transportem, zwrotami etc.Ja jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ucieta_glowa1 21.07.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Przepraszam że idę na łatwiznę i przyznam że nie dam rady przeczytac 17 stron postów, ale czy mogę otrzymac namiary na parkieciarza z Krakowa lub okolic? Żależy mi na czasie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 21.07.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Ja to robię tak:- wchodzę na stronę- ctrl + F i wpisuję "parkie" Tym sposobem jesteś w stanie dosyć szybko przeglądnąć ten temat. Chociaż marzę o programie, który posklejałby te 17 stron w jeden potok tekstu. Czasem naprawdę brakuje czasu - a kojarzę, że gdzieś to widziałem.... i nic. gdzieś zapisałem taki namiar:Józef Ryś 602-465.117ale nie jestem pewien czy dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 21.07.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Ucieta_glowa1, ostatnio bardzo sympatycznie reklamuje się w radiu VOX FM niejaki Kurdziel http://www.kurdziel.pl/ i widzę że jest na rynku ponad 30 lat. Może tam spróbuj zapytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marepel 21.07.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 BIAŁA LISTAMi domek budował Pan Jan z Nowego Sącza. Ma ekipy od wszystkiego, osobno murarzy, elektryków, hydraulików, od więźby i dachów, fliziarzy, tynkarzy malarzy, parkieciarzy itd. Jak chcecie zobaczyć efekty to zapraszam do mojego dziennika. Zaczął budować dom pod koniec kwietnia 2009 a już w grudniu dom był pomalowany w środku. Pan strasznie zagoniony, nie ma za dużo czasu na dyskusje ale za to budowa idzie że hej.... tel 509606703 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 21.07.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Marepel, A ceny Pan Jan ma dobre ?Jak słyszę jak szeroki wachlarz usług jest w stanie wykonać - od razu kojarzy mi się to z wysokimi cenami. Ale może mam tylko złe doświadczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ucieta_glowa1 21.07.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Ucieta_glowa1, ostatnio bardzo sympatycznie reklamuje się w radiu VOX FM niejaki Kurdziel http://www.kurdziel.pl/ i widzę że jest na rynku ponad 30 lat. Może tam spróbuj zapytać? zapytam zapytam, ale to jest firma sprzedająca podłogi więc pewnie z góry mają z jakimś podwykonawcą umowe i nawzajem się polecają. A czy nie ma jakiejsc listy takich fachowców? Przyznam, że jestem nowy na forum i zanim się w to wszysko wdrożę to zejdzie z 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ucieta_glowa1 21.07.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Ucieta_glowa1, ostatnio bardzo sympatycznie reklamuje się w radiu VOX FM niejaki Kurdziel http://www.kurdziel.pl/ i widzę że jest na rynku ponad 30 lat. Może tam spróbuj zapytać? zapytam zapytam, ale to jest firma sprzedająca podłogi więc pewnie z góry mają z jakimś podwykonawcą umowe i nawzajem się polecają. A czy nie ma jakiejsc listy takich fachowców? Przyznam, że jestem nowy na forum i zanim się w to wszysko wdrożę to zejdzie z 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts