Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jako że jestem na etapie zamykania domu oknami, przewinęło się już kilka ekip, które na prawdę mogę polecić.

Zdecydowanie BIAłA LISTA:

firma Pana Jacka Armaty z okolic Krakowa, robili u mnie stan surowy bez dachu.

Firma rodzinna, robią bardzo dokładnie i sprawnie. Bardzo miły kontakt.

Polecany przez murarzy, dekarz pan Grzegorz Piwowar.

Instalacje elektryczne, polecany na forum Pan Leszek Celer (namiar dostałam od Kierownika budowy, a polecał mi go też niezależnie hydraulik). Instalacja elektryczna wykonana solidnie i ekspresowo. Pan sporo doradził, widać że ma duże doświadczenie.

Kierownik Budowy Pani Alicja Dworak (poleciła mi ją koleżanka). Pani Alicja świetna kobieta, zjawia się po każdym ważnym etapie budowy, a nawet i częściej jak tylko mieliśmy jakieś wątpliwości.

Narazie nie mam na co narzekać, może jedynie to że trochę czekaliśmy na dekarzy, gdyż maja sporo innych terminów, ale warto było. W sumie mamy opóźnienie tygodniowe w stosunku do założonego planu, więc nie jest źle.

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Do BIAŁEJ LISTY dodaję kolejnych moich wykonawców (w Michałowicach).

Tynki - polecany już p. Żmuda (722051874). Tynki cementowo-wapienne i gipsowe super wykonane. Wszystko zgodnie z wcześniejszymi uzgodnieniami i w terminie.

Instalacja elektryczna - polecany już na forum p. Ostafin (505220429). B. dobry kontakt. Instalacja wykonana solidnie.

Zobaczyłam 30tyś bez blatów i wyposazenia wewnętrznego typu kosze cargo itp. Kuchnia 2,5mb zabudowa do sufitu (lakier biały) +3,3 mb zabudowa sam dół (fornir palisander).

:o :o :o

To chyba złotem powlekane. ;)

Jak się mnie ktoś jeszcze spyta, czemu IKEA, to trzasnę. ;)

Mnie kuchnia wyniosła (wg wyliczeń z ich programu) z AGD, dębowym blatem, szafkami z litego drewna i z AGD - 10 tys. :p

Poszukjuję sprawdzonego stolarza do zrobienia kuchni. Dzisiaj dostałam jedną wycenę i nie mogłam uwierzyć w to co widzę ;-)

Kiedyś byłam zachwycona (i nadal jestem) kuchnią York, której producentem jest firma rodzinna Arino House:

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/YORK1.jpg

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/YORK2.jpg

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/YORK3.jpg

http://www.arino.pl/mj_stylizowane.php ,

(ale i Boston też jest ładny) i oczywiście wszystko z drewna.

Jeśli miałabyś tu zapłacić 30 tys., to przynajmniej wiedziałabyś za co :)

Z wiadomych powodów i u nas skończyło się na IKEI ;)

Asterix... budmet tak.. zwlaszcza mariusz;) ale powiem ci ze nie prawda ze luskar jest drogi...systemy kominowe duzo taniej niz budmet.... poroterm tez :)

ale fakt bloczki juz nie:) styrodur..

trzeba dzwonic i pytac:)

tak najlepiej:)

Być może kryzys im zagląda w oczy. Ceny kominów ja negocjowałem bezpośrednio z przedstawicielem schiedla.

asterix... teraz podsumowałem kominy bo juz wsio zakupione.... wyszło za całość 5325 zł.

1 od samej piwnicy srednica 16 z wentylacja( piec )

1 z parteru srednica 20 z wentylacja ( kominek)

2 wentylacje

co do długości.... moge przekrój zamieścic:) jeszcze nie mierzyłem.

jak kupowałem w pażdzierniku pierwsze startowe byli najtańsi( luskar)

później kontrolnie sprawdzałem i też wypadało bardzo dobrze.

Skończyłem dzisiaj tynki gorąco polecam Pana Romana... polecił mi go budujacy dom okazał się strzałem w dziesiątkę. Robia tynki tradycyjne z piasku wapna cementu - 655 metrów zrobili w 1,5 tygodnia

Ugadałem się z nimi na kwote bez materiału sama robocizna - i teraz moge powiedziec że metr tynku robocizna z materiałem wyszedł mnie 20 zł - narożniki , piasek , folia , cement itp - Materiał załatwiałem sam

Dla porównania za tynki "z worka " - Baumita krzyczeli 26 zł. Jesli ktos ma ochote zapraszam na budowe zobaczyc jak dla mnie jest lux najlepsza ekipa jaka mialem

tel kont 691785338

Okna - Oknoplast Kraków - zamowione w firmie TMT Wadowice tel kont 508010014 - byli tańsi niż dilerzy z Krakowa Oknoplastu.

Stan surowy - Marian Węgrzyn- 504121564

Brama Garażowa Hormann - firma RASTOR http://www.rastor.pl - tańsi niż Ci z Opolskiej i z Zakopianki .

Ja to robię tak:

- wchodzę na stronę

- ctrl + F i wpisuję "parkie"

Tym sposobem jesteś w stanie dosyć szybko przeglądnąć ten temat.

Chociaż marzę o programie, który posklejałby te 17 stron w jeden potok tekstu. Czasem naprawdę brakuje czasu - a kojarzę, że gdzieś to widziałem.... i nic.

gdzieś zapisałem taki namiar:

Józef Ryś 602-465.117

ale nie jestem pewien czy dobry

BIAŁA LISTA

Mi domek budował Pan Jan z Nowego Sącza. Ma ekipy od wszystkiego, osobno murarzy, elektryków, hydraulików, od więźby i dachów, fliziarzy, tynkarzy malarzy, parkieciarzy itd.

Jak chcecie zobaczyć efekty to zapraszam do mojego dziennika. Zaczął budować dom pod koniec kwietnia 2009 a już w grudniu dom był pomalowany w środku.

Pan strasznie zagoniony, nie ma za dużo czasu na dyskusje ale za to budowa idzie że hej.... tel 509606703

Ucieta_glowa1, ostatnio bardzo sympatycznie reklamuje się w radiu VOX FM niejaki Kurdziel http://www.kurdziel.pl/ i widzę że jest na rynku ponad 30 lat. Może tam spróbuj zapytać?

zapytam zapytam, ale to jest firma sprzedająca podłogi więc pewnie z góry mają z jakimś podwykonawcą umowe i nawzajem się polecają. A czy nie ma jakiejsc listy takich fachowców?

Przyznam, że jestem nowy na forum i zanim się w to wszysko wdrożę to zejdzie z 10 lat

:)

Ucieta_glowa1, ostatnio bardzo sympatycznie reklamuje się w radiu VOX FM niejaki Kurdziel http://www.kurdziel.pl/ i widzę że jest na rynku ponad 30 lat. Może tam spróbuj zapytać?

zapytam zapytam, ale to jest firma sprzedająca podłogi więc pewnie z góry mają z jakimś podwykonawcą umowe i nawzajem się polecają. A czy nie ma jakiejsc listy takich fachowców?

Przyznam, że jestem nowy na forum i zanim się w to wszysko wdrożę to zejdzie z 10 lat

:)