Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja byłam zadowolona.

a nie żebym kokosy zarabiała, nawet niższe ceny niż w Krakowie.

Np za m2 fliz 40 zł /za położenie/

Trudno mi powiedzieć ile bierze np za fundamenty czy tynki bo ja się dogadałam od totalnej całości, nawet z malowaniem.

Marepel,

A ceny Pan Jan ma dobre ?

Jak słyszę jak szeroki wachlarz usług jest w stanie wykonać - od razu kojarzy mi się to z wysokimi cenami. Ale może mam tylko złe doświadczenia...

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiem, że jest specjalny watek na forum dot. okien ale mocno męcze się z wyborem okien - byłem w kilku firmach polecanych na forum ale jakość obsługi w wiekszości z nich "powaliła mnie na kolana" - oczywiście in minus. Chodziło o informacje na temat ich produktów a miałem wrażenie, że mam zostawić zamówienie i o nic nie pytać. Niektórzy wręcz powtarzali "już Panu o tym mówiłem...".

Moje pytanie gdzie zamówić dobre okna i nie być potraktowany jak intruz.

PS. odwołanie sie do forum M czyli ujawnienie, że czyta się forum to prawie skazanie na wygnanie z punktu sprzedaży (w kilku przypadkach)

Ja polecam firmę Eco-dom z ul. Dietla. Zamawiałam u nich okna z roletami. Bardzo dobra współpraca. Pan wszystko dokładnie opisał. Jak narazie same plusy. Montaż okien mam 23 lipca więc wtedy wypowiem się więcej. Okna PCV z firmy Okno-Pol.

[size=18]CZARNA LISTA[/size]

odradzam fimę http://www.krakowokna.pl ( strona www chyba juz niedziała ) 0-12 626-20-41. Umowę na zakup i montaż okien podpisałam dokładnie 7 tyg temu, czas realizacji miał byc do 3 tyg, dziś jest 22 lipiec. Nie dzwonia do klienta w celu poinformowaniu go o przesunięciu terminu. Chciałam zerwac z nimi umowę , prosząc o zwrot zaliczki - powiedzieli mi tyle, że zaliczki nie zwrócą ponieważ mogą tych okien nie sprzedać, i że moge się z nimi sądzić!!!!!!!!!!!!!!!!

Ucieta_glowa1, ostatnio bardzo sympatycznie reklamuje się w radiu VOX FM niejaki Kurdziel http://www.kurdziel.pl/ i widzę że jest na rynku ponad 30 lat. Może tam spróbuj zapytać?

drogi!

porównywałam to wiem 8)

u nas robił kasprzyk - polecałam go tu na forum i trzeba by przeszukac watek bo namiary mi gdzies z telefonu uciekły niestety... a zadowoleni jesteśmy bardzo.

Witam :)

Jestem na etapie wykończenia mieszkania. Przejrzałam wątek, który wydaje mi się zbiorem najbardziej mnie interesujących informacji - czyli dobrych (i złych) fachowców z Krakowa i okolic.

Nie znalazłam jednak polecanej firmy do kompleksowego wykończenia mieszkań - czy ktoś taką firmę może polecić? Kompleksowy - czyli ścianki działowe (burzenie i tworzenie nowych, łazienka (kafelki, biały montaż), elektryka, malowanie, montowanie drzwi.

Będę wdzięczna za informacje lub ewentualnie wskazówkę w jakim dziale szukać takiej informacji :).

Pozdrawiam

Dziękuję za podpowiedź :)

W międzyczasie przewertowałam dokładniej wątek, znalazłam parę namiarów i już podzwoniłam :). Panowie mili, pewnie będziemy się umawiać na wstępne spotkania, jedyny problem taki, że terminy wstępnie na wrzesień / październik, a ja chciałam już w sierpniu zacząć.

CZARNA lista...wzieli pieniądze zepsuli dach i poprostu sobie ucieki... Pan nazywa sie Stanisław MIkulski mieszka w Korzennej k/Nowego Sącza ! robią dachy, więzbe i krycie blachą lub dachówką. MAsakra dobrze ze na koniec budowy spotkałam sie z takimi ludzmi...bo pewnie odechciałoby mi sie budowania !

CZARNA lista...wzieli pieniądze zepsuli dach i poprostu sobie ucieki... Pan nazywa sie Stanisław MIkulski mieszka w Korzennej k/Nowego Sącza ! robią dachy, więzbe i krycie blachą lub dachówką.

MAsakra dobrze ze na koniec budowy spotkałam sie z takimi ludzmi...bo pewnie odechciałoby mi sie budowania !

a jaki jest plus ze uciekli...? nie zniszczyli mi blachy bo moge smialo sądzic po wykonaniu przez nich więzby,foliowania i łacenia, ze tak wlasnie by było!

Biała Lista

Serdecznie polecam Pana Krzysztofa Chwastowicza oto namiary

http://www.hydraulik-krakow.lua.pl/

tel. 509548170

Profesjonalne podejście do roboty!

Kompleksowe świadczenie usług hydraulicznych każdego działu

niskie ceny!

Sam go polecam miałem z nim do czynienia i wcale nie żałuje :D

jeśli chcecie dobrego hydraulika to tylko ten : ) !

Teraz ja chciałem zapytać abyście mi polecili dobrego i w miarę taniego

murarza oraz elektryka ,solidne tanie okna pcv

mój dom buduje się w Michałowicach k.krakowa :)

Masz solidną ekipę murarzy na poprzedniej stronie i jeszcze parę razy wcześniej:

http://forum.muratordom.pl/malopolska-biala-i-czarna-lista-wykonawcow,t65420-900.htm

Okna z pcv też już nieraz polecałam: OKNOPLAN Kraków http://www.oknoplan.pl/ .

Gdy myśmy budowali, dali nam najlepsze warunki z których solidnie się wywiązali ( i jako pierwsi zaczęli stosować linię bezołowiową greenline).

Budujesz niedaleko :)

P.S. Nie jesteś aby hydraulikiem? ;)

Witam - solidny elektryk: p. Jacek 605782039; przy okazji tynkarz: p. Mariusz 508100615; proszę się powołać na inwestora z Brzezia k/Zabierzowa :D

Masz solidną ekipę murarzy na poprzedniej stronie i jeszcze parę razy wcześniej:

http://forum.muratordom.pl/malopolska-biala-i-czarna-lista-wykonawcow,t65420-900.htm

Okna z pcv też już nieraz polecałam: OKNOPLAN Kraków http://www.oknoplan.pl/ .

Gdy myśmy budowali, dali nam najlepsze warunki z których solidnie się wywiązali ( i jako pierwsi zaczęli stosować linię bezołowiową greenline).

Budujesz niedaleko :)

P.S. Nie jesteś aby hydraulikiem? ;)

dziękuje za odpowiedzi . Tak jestem a z kąd to pytanie ? :wink: