Sloneczko 27.08.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 czasem za bardzo sie czepiacie, a moze to jednak nie jest reklama. Może tym razem nie jest, ale to tak trudno wyczuć To nie wiesz , ze SLONECZKO pilnuje tutaj porzadku ???...... Nie, noo czasem tylko pomagam, a czasem mam pomocników I dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 28.08.2009 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Do dachu polecam Pana Wacława Wiśniewskiego! Solidny, rzeczowy, bardzo sprawna duuuża ekipa no i przede wszystkim TANI! dach 218m.kw. zrobiony w niecały tydzień (trochę padało), więżba stała w 1 dzień! tel. 662-241-168, firma nazywa się "Dachwex". Jutro dzwonie do Pana Waclawa ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 28.08.2009 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Dzwoniłem do ich obu,ale niestety nie mają już wolnych terminów,lub są bardzo odległe. Sprawdze jak czy terminy sa tylko odlegle , czy odlegle odlegle , czy moze odlegle , odlegle , odlegle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wesoły 28.08.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Chciałbym się raz jeszcze przypomnieć z prośbą o namiary na projektantów / wykonawców ogrodów w okolicach Krakowa i Wieliczki.Po moim pytaniu poszło trochę uwag niekoniecznie dotyczących tematu więc chciałbym znów wypłynąć na wierzch.Znalazłem na forum zakładkę poświęconą ogrodom, ale pomimo godzinnych poszukiwań nie znalazłem tam nic ciekawego, ani też odpowiedzi na zamieszczony post, a tu jakby trochę więcej osób z okolic Krakowa zagląda więc jeśli to możliwe to raz jeszcze prosiłbym o opinie co do wykonawców ogrodu.Sprawdziłem kilka adresów z sieci, ale stawki to mają co najmniej porażające, a z realizacji to chcą pokazać głównie swój lub teściów ogród, a mnie bardziej interesuje na co może liczyć Klient.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 28.08.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Wesoły, od nich dostałam ofertę: http://twojogrodmarzen.pl/kontakt.htm , ale przełożyłam sprawę na przyszły sezon. Tak wygląda: Witam! Ceny kształtują się następująco: do powierzchni 10 arów cena wynosi 1 zł/m2 powierzchnia powyżej 10 arów - cena wynosi 0,9zł/m2 powierzchnia powyżej 15 arów - cena wynosi 0,8zł/m2 Powyższe ceny dotyczą wersji podstawowej projektu, która zawiera: 1) Rzut /projekt ogrodu/ 2) Aksonometria 3) Tabelaryczny spis projektowanych gatunków i odmian /polski i łacina/ W projekcie proponuję także bieg ścieżek. Detale (np rabaty czy inne mniejsze nasadzenia) przedstawione są w innej skali tak, by całość była czytelna. Wersja rozszerzona zawiera wszystkie powyższe punkty oraz dodatkowo spacer po ogrodzie 3D (dzień i noc) zawierający propozycję oświetlenia. Ponadto zawiera także zdjęcia roślin, opis pielęgnacji i ich charakterystykę. Cena wersji rozszerzonej zależy od powierzchni ogrodu, ale dla przykładu projekt w wersji rozszerzonej dla ogrodu 12-arowego wynosiłby w przybliżeniu 1100zł(standard)+400zł=1500zł Cały przebieg powstawania projektu wygląda następująco: 1) Wizyta w terenie, rozmowa z Klientem oraz pobranie zaliczki w wysokości 30% wartości (jeżeli jest to projekt on-line będzie to tylko rozmowa/kilka rozmów/) 2) Sporządzenie szkicu koncepcyjnego na podstawie uzyskanych od Klienta informacji (jeszcze bez nanoszenia gatunków - chodzi tu o ogólny układ i charakter ogrodu) 3) Komentarze Klienta odnośnie wstępnego szkicu (zastrzegam sobie prawo do 2 iteracji (tzn. 2-ch - 3-ch poprawek - zazwyczaj tyle wystarczy, ale będzie oczywiście tyle, aby Państwo byli zadowoleni:) 4) Sporządzenie ostatecznej wersji projektu 5) Odbiór projektu Ceny, które podałam są orientacyjne, nie ukrywam, że najlepiej byłoby umówić się na działce i spokojnie porozmawiać. Skoro już przeszukałeś sieć, będziesz wiedział, czy te ceny są do przyjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 29.08.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Chciałbym się raz jeszcze przypomnieć z prośbą o namiary na projektantów / wykonawców ogrodów w okolicach Krakowa i Wieliczki. Po moim pytaniu poszło trochę uwag niekoniecznie dotyczących tematu więc chciałbym znów wypłynąć na wierzch. Znalazłem na forum zakładkę poświęconą ogrodom, ale pomimo godzinnych poszukiwań nie znalazłem tam nic ciekawego, ani też odpowiedzi na zamieszczony post, a tu jakby trochę więcej osób z okolic Krakowa zagląda więc jeśli to możliwe to raz jeszcze prosiłbym o opinie co do wykonawców ogrodu. Sprawdziłem kilka adresów z sieci, ale stawki to mają co najmniej porażające, a z realizacji to chcą pokazać głównie swój lub teściów ogród, a mnie bardziej interesuje na co może liczyć Klient. Z góry dziękuję napisałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wesoły 31.08.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Miałem rację pisząc że to bardzo przydatne forum ) Dziękuję bardzo zwłaszcza Tobie Słoneczko. Mam jeszcze kontakty na prv więc na pewno coś z tego wybiorę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kielo 01.09.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Witam może znacie i macie namiary na dobrych hydraulików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psadko 01.09.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 bardzo dobry hydraulik to p. Bogusław Kolarski mieszka w Giebułtowie a działa pewnie w całym Krakowie i okolicach nr tel: 691992121. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 02.09.2009 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Biała lista hydraulików; http://forum.muratordom.pl/post3539687.htm#3539687 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kielo 02.09.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Wielkie Dzięki Zbigniew 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morrodiel 04.09.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Hej, potrzebuję jakiegoś biura które uzgodni mi projekt w architekturze. Macie kogoś "szybkiego" i niedrogiego? (pompa ciepła)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cdariusz 04.09.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 przyglądam sie opiniom jakie piszecie pod adresem panelpolu i wyciągam wnioski że wasze opinie są chyba pod ich adresem nie słuszne.korzystałem z ich usług ale naprawdę nie miałem żadnych z nimi problemów.miałem zastrzeżenia do umowy jaką u nich podpisywałem ale na tym polega podpisanie umowy że dwie strony ją podpisują albo akceptują albo nie. zawarłem z nimi umowę na wykonanie konkretnych robót ustaliliśmy końcową kwotę zapłaciłem a oni sumiennie się z niej wywiązali.nie wiem o co wam chodzi z jakimiś zwrotami bo jeżeli ustala się że wykonana praca będzie tyle kosztować to czy oni zużyją dwa razy więcej materiału czy mniej to jest chyba ich sprawa. ja też korzystałem z ich transportu ale na umowie jaką podpisałem wyraźnie było zaznaczone że transport nie obejmuje wyładunku też korzystałem z transportu ze sklepu agd i dokładnie takie same procedury.jestem z zawodu prawnikiem i tak naprawdę nie piszcie i nie domagajcie się od firm zwrotów bo czegoś takiego niema.jest to dobra wola sklepu.mało tego firma może pobrać koszty manipulacyjne związane ze zwrotem danego produktu.W zeszłym roku zamawiałem drzwi ale w innej firmie . czekałem na nie prawie osiem tygodni i na dodatek pomyliłem się w przypadku dwóch ościeżnic z wymiarami .wydawało mi się że nie jest to problem dla firmy bo sprzedadzą je komuś innemu a mnie sprowadzą prawidłowe.tak sprowadzili mi poprawne ale czekałem na nie już prawie trzy miesiące a na dodatek musiałem za nie jednak zapłacić a złe futryny mogłem u nich zostawić w komis.. Nie dziwię się więc że firmy żądają 100 procentowej przedpłaty bo jak by takich przypadków jak mój było więcej to chyba ich magazyny pękały by w szwach z towarem komisowym.Na koniec zanim kogoś opiszecie to zastanówcie się czy aby czasem nie robicie darmowej reklamy.Pisząc opinie tak naprawdę piszcie słuszne uwagi a nie obelgi które mogą doprowadzić do procesu jaki wytoczy wam firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.09.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Zastanawiam się skąd w tym wątku tyle osób z cyfrą w miejscu liczby postów na koncie ... A może jakieś zdjątka ? Bo dzienników nie macie .. NIe wątpię w dobre intencje, ale pierwszy raz widzę taki wątek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 05.09.2009 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Hej, potrzebuję jakiegoś biura które uzgodni mi projekt w architekturze. Macie kogoś "szybkiego" i niedrogiego? (pompa ciepła) pozdrawiam Sprawdź może podejmie się Rafał 603708538 prowadzi biuro Graf2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 05.09.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Konkurencja czuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 05.09.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 przyglądam sie opiniom jakie piszecie pod adresem panelpolu i wyciągam wnioski że wasze opinie są chyba pod ich adresem nie słuszne.korzystałem z ich usług ale naprawdę nie miałem żadnych z nimi problemów.miałem zastrzeżenia do umowy jaką u nich podpisywałem ale na tym polega podpisanie umowy że dwie strony ją podpisują albo akceptują albo nie. zawarłem z nimi umowę na wykonanie konkretnych robót ustaliliśmy końcową kwotę zapłaciłem a oni sumiennie się z niej wywiązali.nie wiem o co wam chodzi z jakimiś zwrotami bo jeżeli ustala się że wykonana praca będzie tyle kosztować to czy oni zużyją dwa razy więcej materiału czy mniej to jest chyba ich sprawa. ja też korzystałem z ich transportu ale na umowie jaką podpisałem wyraźnie było zaznaczone że transport nie obejmuje wyładunku też korzystałem z transportu ze sklepu agd i dokładnie takie same procedury.jestem z zawodu prawnikiem i tak naprawdę nie piszcie i nie domagajcie się od firm zwrotów bo czegoś takiego niema.jest to dobra wola sklepu.mało tego firma może pobrać koszty manipulacyjne związane ze zwrotem danego produktu.W zeszłym roku zamawiałem drzwi ale w innej firmie . czekałem na nie prawie osiem tygodni i na dodatek pomyliłem się w przypadku dwóch ościeżnic z wymiarami .wydawało mi się że nie jest to problem dla firmy bo sprzedadzą je komuś innemu a mnie sprowadzą prawidłowe.tak sprowadzili mi poprawne ale czekałem na nie już prawie trzy miesiące a na dodatek musiałem za nie jednak zapłacić a złe futryny mogłem u nich zostawić w komis.. Nie dziwię się więc że firmy żądają 100 procentowej przedpłaty bo jak by takich przypadków jak mój było więcej to chyba ich magazyny pękały by w szwach z towarem komisowym.Na koniec zanim kogoś opiszecie to zastanówcie się czy aby czasem nie robicie darmowej reklamy.Pisząc opinie tak naprawdę piszcie słuszne uwagi a nie obelgi które mogą doprowadzić do procesu jaki wytoczy wam firma. Może to nie te Panel Pol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.09.2009 02:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Do dachu polecam Pana Wacława Wiśniewskiego! Solidny, rzeczowy, bardzo sprawna duuuża ekipa no i przede wszystkim TANI! dach 218m.kw. zrobiony w niecały tydzień (trochę padało), więżba stała w 1 dzień! tel. 662-241-168, firma nazywa się "Dachwex". hej Chyba troche przesadziles z tym tanio !!!!! Moze napiszesz ile zaplaciles za metr kw. dachu i co zawierala usluga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 08.09.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Witam, przeglądałam już parę stron tematu, jednak nie znalazłam żadnego fachowca od układania paneli. Może ktoś z Was mógłby mi polecić dobrego, rzetelnego fachowca, po przystępnej cenie? (okolice Krakowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 09.09.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Witam, przeglądałam już parę stron tematu, jednak nie znalazłam żadnego fachowca od układania paneli. Może ktoś z Was mógłby mi polecić dobrego, rzetelnego fachowca, po przystępnej cenie? (okolice Krakowa) Ktoś już tu parę stron wcześniej polecał sklep z panelami i samo układanie.Sklep mieści się na Węgrzcach (blisko Bibic)-droga na Warszawę po prawej stronie.Nie pamiętam dokładnie w którym miejscu ,ale na pewno przed Michałowicami .Jak będziesz jechać w stronę W-wy to go zobaczysz.Jest przy samej drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts